Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Madzenka 22:53, 19 sie 2014

KaRolina Ty o tej Chameryce Pd. nie myśl. Pelikan niech Ci wystraczy. Naród Cię potrzebuje!! A ogrodowisko bez Twojego planowania, pomyslów i marzeń o emeryturze nie byłoby takie interesujące i przyjazne
paniprzyroda 23:27, 19 sie 2014

Podpisuję się pod sugestią Marzenk
Tess 00:26, 20 sie 2014

popcarol napisał(a)

Dokupić mam ciągle nadzieję kawałek za płotem, nieużytek szerokości naszej działki (kawałek szerokości 19m ciągnie się za wszystkimi działkami na naszej ulicy, ma jakiś kilometr długości). To 350m2 (czyli taki ogródek działkowy) - a jak sąsiad nie będzie miał ochoty, to jego część, za jego działką też (czyli w sumie 3x 350m2).

ogródek działkowy! dobre! Moja działka warszawska ma 434 m2, wraz z domem i wjazdami/podjazdami.

Pelikan superaśny!
popcorn 07:21, 20 sie 2014

Nikita napisał(a)

A ogródek gdzie ??? Chyba, że zamierzasz przy tej plaży jakieś palmy np.daktylowe hodować...

Magda, będę miała 67 lat, z moim stanem stawów dobrze będzie jak na tym hamaku zdołam o własnych siłach się położyć
popcorn 07:26, 20 sie 2014

Marzenko, jaki naród? Młoda i kot mnie potrzebuje, a i to do czasu, M chyba też już nie i to by było na tyle...

Tesia, naprawdę? Nie widać tego, myślałam że masz z 900m chociaż! (moja działka ma 860m2). Byłoby super gdyby udało się dostać ten kawałek, miałabym co robić i planować kolejny sezon lub dwa

Miłego dnia!
BEATA_S 07:45, 20 sie 2014

popcarol napisał(a)
Marzenko, jaki naród? Młoda i kot mnie potrzebuje, a i to do czasu, M chyba też już nie i to by było na tyle...

O nie !!! Ja protestuję !!!!!!!! ja lubię Twoje opowieści różnorakie -wnętrzarskie, podróżnicze, życiowe itp.., lubię Twoje sprawozdania i wyszperane drobiazgi na bazarku a przede wszystkim podziwiam Cię za odwagę! Ale o tym już kiedyś pisałam
eMa musisz chyba bardziej zaangażować w życie rodzinne, to nie do pomyślenia, żeby nie wiedział do jakiego przedszkola dziecko chodzi Praca pracą, ale...
Przepraszam za prywatę
Sebek 07:55, 20 sie 2014

Chameryka to nie głupi pomysł, ale nic więcej nie napiszę, bo mnie stąd pogonią Choć również bardzo lubię Cię czytać Ja o emeryturze nie myślę - przy moim "racjonalnym" odżywianiu i trybie życia i tak jej nie dożyję Pozdrawiam
popcorn 08:20, 20 sie 2014

Beato, dzięki! Trza się wziąć, tyle że mam już dość nawracania wszystkich naokoło i pozycji osoby która wszystko wie najlepiej... i która zmusza ludzi do robienia czegoś na co nie mają ochoty... ale ja już nie wyrabiam z ogarnianiem wszystkiego w pojedynkę.

Sebek, to się odżywiaj lepiej! Bo od tego zdrowie zależy, a bez zdrowia nic nie jest ok, nawet jak się kasę ma...
No i na emeryturę oszczędzać trzeba, bo mimo niemałych składek ściąganych co miesiąc do zus na nic od nich nie liczę... odkładamy, byle na ten hamaczek starczyło, i bilet w jedną stronę

Miłego dnia! Trzeba zarobić na te moje zachciewajki i grosik do skarbonki
Apropo, zakupiłam wczoraj czerwoną pustą piwonię, małą sadzonkę (8 zł) i ułudkę wiosenną całkiem rozrośniętą (5 zł) w LM. Są też spore sadzonki borówek am. od Ciepłuchy, po 17 zł. Ale tych mam już dość

pozdrawiam!
Tess 08:59, 20 sie 2014

Carola, jak to mówią: "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma".
W Chameryce też "pieczone gołąbki nie wpadają same do gąbki".
Fakt, że i ja często czuję się jak jeleń, z którego państwo ściąga każdy grosz...

Ale jeśli chcesz coś zmienić w swoim życiu, to rzeczywiście - zrób to teraz. Póki jesteś młoda, potem ryzyko większe.

popcorn 09:15, 20 sie 2014

Tesia, sama prawda! Zbieram siły. Bo długo tak nie pociągnę.

W chameryce żylibyśmy z kasy odłożonej na emeryturę, nie zamierzam już wtedy pracować (chyba że będę zmuszona), więc na te gołąbki trzeba zapracować JUŻ.

pozdrawiam!