Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:38, 10 wrz 2014

hej, Tesia!
Tak, mini-mini, na razie.
Posadziłam jeszcze pod cisami, ale na razie to wcale nie wygląda

Tess 12:03, 10 wrz 2014

Jak nie wygląda, jak wygląda
Bujnie się w przyszłym roku, będziesz zachwycona.
I zapragniesz mieć więcej
popcorn 12:07, 10 wrz 2014

hej,
to jeszcze wygląda nie wygląda to co posadziłam parę dni temu - i nie pokazywałam przesadzone, zasuszone hakonki i małe kopytka może i pokażę, po południu
Czekam aż mnie zachwyci, tak jak u Ciebie Nie gniewasz się że zerżnęłam pomysła??

pozdrawiam!!
Tess 12:15, 10 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Nie gniewasz się że zerżnęłam pomysła??

Jestem dumna jak paw, że komuś się tak bardzo podoba to moje połączenie, że je "zżyna".
I cieszę się bardzo bardzo, że kopytnik wraca do łask.
Sporo osób miało go gdzieś utkniętego w kącie (sama do takich należę) i dopiero teraz odkrywa jego piękno.
popcorn 12:18, 10 wrz 2014

Uff kamień z serca
Kopytnik to fajna roślinka, ja nie miałam. Runianka ładnie rośnie, to i może kopytnik się zadomowi

pozdrawiam!
11stokrotka 15:20, 10 wrz 2014

Witajcie
Jakie rośliny mieli w zeszłym roku na targach w Skierniewicach? Na co się nastawić? Są też drzewa Instytutu Sadownictwa? Siostra, która mieszka w Niemczech, straszliwie teskni za polskimi jabłkami. Da się kupić jakieś dobre odmiany? Wrzuciłabym znajomemu do TIRa...

Karola, namiar na korę jest dla mnie na wagę złota. Wziełabym pewnie całą wywrotkę. Tyle szmaty do przykrycia, a może nawet by się ją wyrzuciło... U mnie sąsiedzi kupują w workach, cena pewnie nie z konkurencyjnych. Musiałybyśmy nawiązać kontakt z jakimś tartakiem i przepryzmować przez zimę. Tyle że pewnie tartaki obstawione przez handlarzy.
Zdjęcia na moim wątku będą. Wczoraj aparat fotograficzny podłączyłam pod łądowarkę i wyszłam do ogrodu sadzić rośliny. Chwila, moment i zrobiła się szarówka.
Kojarzysz może jakie my mamy te zdobyczne cisy? To są hicksi, hilliy, zwykłe bacatta?
I będę przesadzać funkie ktore od ciebie dostałam. Rozrosły się pięknie, są urocze, trzeba im zrobić reprezentacyjne miejsce. Chcę je posadzić na podwyzszonej rabacie pod brzozami. Może będą trudniej dostępne dla ślimaków.
Super zakupy zrobiłaś. Hakone są przesliczne. Kupiląm je trzy lata temu, ale mi zmarniały. Może to dlatego że kupiłam od "nieodpowiedniej osoby" - sama wiesz kogo..
Tess 15:22, 10 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Uff kamień z serca

popcorn 15:26, 10 wrz 2014

hej Gosia,
pytanie brzmi - jakich roślin nie mieli tak, instytut sadownictwa ma duże, bardzo oblegane stoisko, ze starymi i nowymi odmianami, na pewno być miała z czego wybierać
Właśnie tartaki okoliczne też obdzwoniłam i absolutnie nie sprzedają handlarze biorą od nich wszystko jak leci, buu. Nie ma sprawy, wzięłabym całą wywrotkę Kupuję po 5 zł za worek chyba 50 l(mały) - od firmy ze Zgierza, dowóz do mnie ok 20 zł. Ale to i tak sporo wychodzi... po parę worków w normalnej cenie kupowałam w nomi, ale nam zamknęli

Nasze cisy to jakieś Fastigiata - kolumnowe. Jakie konkretnie - nie wiem.
Na foty Twojego ogrodu czekam na pewno sporo się zmieniło, rośliny urosły

Hakonki jakoś nie kojarzę gdzie mogłaś kupić? moje tez marniutko rosną zamierzam się nad nimi poznęcać od wiosny - przesadziłam właśnie, będę lać, pryskać i chuchać

pozdrawiam!
popcorn 15:26, 10 wrz 2014

Tess napisał(a)

wiesz, bo oprócz tego że wredna jestem, to mam miętkie serducho i nie robię innym co mi niemiłe, a przynajmniej się staram
popcorn 08:09, 11 wrz 2014

Gość z Niemiec wystawił róże.. hmm zamówiłabym chętnie - i Leonardo da Vinci i Eden Rose oryginalna, Larissa, więcej Stadt Rom (cudna jest, po 15 zł) i ładne miał sadzonki.. tylko gdzie ja je wcisnę??
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4379615