Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

MarzenaG 14:14, 12 wrz 2014

OKI
Margarete 15:57, 12 wrz 2014

No wziełabym tego Leonardo da vinci 1 szt tylko tego orygina;nego w kolorze rózowym nie tego red jaki był ostatnio w któryms z marketów....
Daj znac czy bedziesz zamawiac i kiedy mam podjechac - to podjade.

Mam ochote na grójecznika tez ale jak wiesz mój ogródek malutki wiec tez tylko forma szczepiona mnie interesuje, do tego zamówiłabym ambrowca i posadziła na trawniku przed domem od ulicy - ale byłby czad jesienia ....co ?
A na tej dodatkowej rabacie gdzie planuje miejsce dla Leonardo to dałabym jeszcze troche traw, innych bylin, brzegiem żurawki z podziału z własnych ( mam niektóre olbrzymie kepy do podziału) a dodatkowo jeden wyższy element - miłorząb mariken.....ale nie wiem czy dam rade w tym roku jeszcze kupic....
popcorn 17:35, 12 wrz 2014

Małgosiu, red to chyba była Eden Rose, w nomi. Ale może i Leoś gdzieś był.. gość ma różowego, dla siebie też bym wzięła. No to siup, zamawiam!
Wysyłka niestety po Skierniewicach (po 20tym) - a może poczekamy i kliknę dopiero po Skierniewicach? Bo może tam na żywo trafimy? Czy mała szansa, jak sądzisz??

hahaha, więc drzewa też? Ja chyba będę zamawiać - link powyżej, ambrowce też gość ma, tanio, ale malutkie. Jakbyś chciała od niego, daj znać. Ale te zakupy to na pewno po 20tym, po Skierniewicach, bo może te drzewka akurat tam kupimy?
Mariken był śliczny i tani w Zduńskiej, chyba 40 zł - jak byłyśmy z Krysią. Może w Skierniewicach?? się porobiło!

Ja właśnie zdjęłam darń wzdłuż różanego żywopłotu, niedługo skończę. Wywiozłam przed chwilą 4tą taczkę i zaraz padnę

pozdrawiam!!
popcorn 19:00, 12 wrz 2014

Tereny odzyskane ukończone Zdjęłam kolejne - ostatnie już - 2 taczki darni. Darń wywiozłam za garaż, do nowego kompostownika. Na terenie odzyskanym posadziłam 10 świerków serbskich (mają z 50 cm może - niech rosną. 5 dla brata, 5 dla mnie (do posadzenia za płotem - kiedyś...). A przed nimi podzieliłam i posadziłam żurawki - za rok będzie żurawkowe pole. 3 odmiany
Na dzisiaj fajrant. Jeszcze fasolkę zbiorę. I Młodą - jeżdżą z małym sąsiadem na rowerkach. Raz już płacz był, bo się zderzyli, kolana okleiłam plastrem...
Czy M zamierza kiedyś wrócić z pracy? buu
Madzenka 19:59, 12 wrz 2014

Macham Karola, podziwiam zakupy i zapał. Mam nadzieję że M wrócił!
popcorn 08:32, 13 wrz 2014

hej Marzenko!!

Wrócił, o 19tej - bo był na lodach... no comment, w domu się niby odchudza, a po pracy na lody do Grycana.. ech.

Ja podziwiam teraz z okna nową rabatkę na ziemiach odzyskanych (zamiast paska trawnika, hihi) Żurawki podzielone nawet nie leżą płasko na ziemi, może do jesieni się ukorzenią
Za tydzień Skierniewice A ten weekend zamierzam leniuchować. Wczoraj zrobiłam tiramisu, ale wieczorem wcześnie padłam i dzisiaj zjemy

miłego dnia!!!
popcorn 10:21, 13 wrz 2014

Nacykałam fotek i się nie zapisały na karcie kolejny aparat do naprawy.. ale ten jeszcze będę reklamować, bo dopiero co go kupiłam :/

knedle ze śliweczkami - mogłabym jeść bez końca

Ostatnie zakupy w Janince a ze 3-4x tyle już w ziemi

Miłego dnia!
Kasya 11:00, 13 wrz 2014

takie biale tulipany tez kupilam.. i jeszcze czerwono-zielone

a anemonow nie widzialam
Kasya 11:00, 13 wrz 2014

wyslij mi kilka knedelkow
popcorn 11:18, 13 wrz 2014

Kasia, zawilce i jaskry z netto, wyprzedaż po 99 groszy/op. Ale to na wiosnę dopiero do posadzenia - poczekają w lodówce

Knedelki pędzą!!

Młoda ma jelitówkę.. od rana walczymy bez temperatury, ale właśnie pranie puściłam

miłego!