Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ANIA 10:00, 12 wrz 2014

Ja tam podziwiam Twój zmysł organizacyjny i Twój entuzjazm, energię i zapał. I mogłabym tak w nieskończoność wypisywać .....
BEATA_S 10:04, 12 wrz 2014

ANIA napisał(a)
Ja tam podziwiam Twój zmysł organizacyjny i Twój entuzjazm, energię i zapał. I mogłabym tak w nieskończoność wypisywać .....

Ooo! ja też jestem twoją fanką Karola... jakby co

Rabata z kopytnikiem superowa ! Nadmieniam, że ten kopytnik mnie się zawsze podobał, tylko, że on lubi mokro a u mnie tak dobrze nie jest
Hakone też mam i lubię
popcorn 10:07, 12 wrz 2014

Ania, przestań! Dobrze że jest piątek, bo padam na twarz. To tak odnośnie entuzjazmu hehe

Beato, u mnie też susza straszna. Ale będę pamiętała o podlewaniu. No i wiosną planujemy nawadnianie założyć, linia kroplująca będzie tam na pewno Hakone nie chce u mnie rosnąć, przesadziłam ją powtórnie, tym razem do półcienia. (ta ze zdjęcia to nowy nabytek). Moje 3letnie wyglądają gorzej niż przy zakupie, a powinny rosnąć... ech.

pozdrawiam!!
Margarete 11:32, 12 wrz 2014

Karolka juz zamówiłaś te róże u tego faceta z Niemiec. Bo ja mam ochote na Leonardo ( co prawda Mariolka tez proponowała że załatwi po 15 zł jesienia tam od niej od jakiegoś faceta spod Kutna) ale potem musiałaby pakować, do mnie wysyłać.....wolałabym ja nie obciążac dodatkowo ale z kolei płacic za dostawe z all 1 szt tez mi sie nie opłaca....Jakbys zamawiała sobie to bym sie "podczepiła" oczywiście dzieląc sie z toba kosztami dostawy.....
popcorn 11:38, 12 wrz 2014

Małgosiu, nie, nie zamawiałam. Kuś dalej, Kusicielko!!
to co, zamawiać mam?? Ale przyjechałabyś do mnie po odbiór, bo ja uziemiona ostatnio jestem wysyłka po 20tym września, więc nie od razu.
I nikt inny nie chce?
popcorn 12:14, 12 wrz 2014

Dla brata będę zamawiać grujeczniki, ambrowca i tulipanowca (może jakąś hostę i brunerę też?- ktoś chętny z okolicy na podział kosztów transportu?? Aukcje tu:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11462085
MarzenaG 12:31, 12 wrz 2014

Karola, czy ten grujecznik to będzie takie drzewo jak na tym zdjęciu ostatnim z aukcji? czy się go przycina?czy one są szczepione?
popcorn 12:34, 12 wrz 2014

Marzeno, to są wielkie drzewa, docelowo kilkanaście metrów. Te chyba nie są szczepione. U brata narysowałam 3, jako przegroda i osłona od sąsiadów.
Ja poluję na szczepionego, formę płaczącą, do siebie na działkę - żeby go mieć, ale żeby był mały
MarzenaG 12:37, 12 wrz 2014

No właśnie, dzięki za podpowiedź. Planowałam też 3 szt. szczepionego na ogrodzenie od psa za ekranem cisowym.W ogrodzie z lustrem Danusi takie sa posadzone zdaje się?
Ewentualnie jakie inne drzewka można posadzić w takim miejscu.
popcorn 12:44, 12 wrz 2014

Muszę zobaczyć jak wygląda to miejsce u Ciebie, bo nie kojarzę.