Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:37, 16 kwi 2012

Mirko powodzenia u kregarza! uuu... :/

Wiem ze prewnie niedobrze zrobilam, ale sie nie moglam powstrzymac U nas leje Jak je podleje dobrze i zimno wroci, to znow bede przykrywac, a co
karolciab93 14:49, 16 kwi 2012

Kochana widziałam że zastanawiasz sie kiedy ciąć bukszpany wklejam więc artykuł z ktorego sama korzystałam https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
piękny ten rh z Biedronki kurcze tak czesto tyle tam świetnych roslin a ja ja omijam , musze sie chyba wybrac w najblizszym czasie
popcorn 14:54, 16 kwi 2012

Wiesz Karolciu trzeba trafic.. najlepiej kupowac jak jest swieza dostawa, bo potem te rosliny stoja i schna, bo tam za cieplo... a nikt nie podlewa:/
Ostatnio sie nacielam, kupilam troche bylin w opakowaniach, nie bylo jak pomacac, w domu zobaczylam ze chuderlawe, przegnite albo wcale nie bylo nie mialam czasu reklamowac bo to przed samymi swietami bylo... :/

Ps dzieki za artykul, czytalam ale nadal jestem cala glupia Bo wiem ze niby juz mozna, ale nie wiem jak je ciac - tj w jaka figure... chodzi mi o te 4 za domem. Czy w stozki, czy w prostopadlosciany... musze pomyslec i poczekac az przestanie padac
karolciab93 17:52, 16 kwi 2012

No tak masz racje czasami na rzeczach z Biedronki można się "przejechać" chociaz często tez można kupic cos po rozsadnej cenie i w nie najgorszej jakosci no coz codziennie zagladac nie bede ale jak wracam zawsze ze szkoly to mijam ja po drodze wiec jak czasami bedzie czas to sobie wstapie

a jeśli chodzi o bukszpany to ekspertką tu jest chyba Danusia ja mogę tylko powiedziec ze wedlug mnie na stozki sa za malutkie efekt by byl lepszy gdyby byly blizej siebie a ten jeden tez chyba bardziej okragly od reszty wiec wyszlyby rozne .. ja bym je ciachnela w prostopadlosciany a z czasem jak podrosna zawsze bedziesz mogla zrobic z nich tez stozka
ojej ale wywod .. sadze ze jak sobie wszystko przemyslisz to zrobisz i tak najlepiej wazne zeby Tobie sie podobalo
popcorn 21:35, 16 kwi 2012

Hej Karolciu, moja imienniczko
w Biedronie roznie bywa, ja tez raz w tygodniu zagladam...
Pewnie ciachne jak mowisz, w prostopadlosciany. Moze stworza zywoplot z czasem?? Na stozki za duzo trzebaby ściąć, chyba nie dałabym rady

Pozdrawiam serdecznie,
Karola

PS dzisiaj posiałam przedostatnie opakowanie groszku zielonego. A że nia miałam już gdzie, wykorzystałam tyły-przy siatce - rabaty z cisami, część w słońcu Ta odmiana rośnie do wysokości 1m, więc będzie "żywopłocik" za cisami
arcobaleno 21:45, 16 kwi 2012

Ja w Biedronie bywam sporadycznie a co tam jestem to nic ciekawego z roślin nie ma

Z tym cięciem bukszpanów też miałam zagwozdkę...jakoś tam pocięłam a teraz zaglądam codziennie czy coś ruszylo i jak na razie nic...aż się boję
mira68 08:05, 17 kwi 2012

Karolino a ja w Biedronce właśnie kupiłam te azalie miniaturki zdrowe i piękne 5 zł z grosikami
popcorn 08:27, 17 kwi 2012

Marto - spoko, bukszpany jeszcze mają czas. Muszę kupić płynny florowit i podlewac coponiektóre z tych sadzonych w sierpniu ubiegłego roku, bo się brzydko przebarwiły na brązowo...

Mirko - no widzisz Na azalie nie zwróciłam uwagi, a może już ich u nas nie było

Dzisiaj piękny dzień! Słonko świeci, choć tylko 8 stopni, brr... miłego!
mira68 08:30, 17 kwi 2012

Karolino komputerowy duszku zerknij i podpowiedz mi w którym miejscu zrobić zawijas na tej wysepce wysutej kamykami
popcorn 08:50, 17 kwi 2012

Pędzę do Cię