Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:54, 17 kwi 2012

Marto - M mówi że chyba oszalałam że chcę taką drogą łąwkę kupić... na razie odpuszczam, ale może, może za jakiś czas Może Danusia nie będzie miała nic przeciwko...

Robercie
- miło mi że zaglądasz Po pergolach będzie się pięła fasola szparagowa tyczna, w warzywniku będą stały Działki nie dokupiliśmy, włąściciel nie przeprowadził s[prawy spadkowej, więc na razie lipa.. chyba nie ma dużej motywacji żeby sprzedać, on i jego bracia...
Mozgi mam jeszcze trochę - myślałam że całą wymieniłam z Ewą za runiankę japońską. Ale dookoła odrasta i to sporo, więc jak chcesz mogę Ci trochę mozgi wysłać Albo zawieźć do Bogdzi w maju - jeśli wybierasz się na spotkanie ogrodowiska? Na funkie jestem chętna, bardzo!! To prawda, trochę posadziłam od jesieni, zwłaszcza bukszpanów

pozdrawiam serdecznie,
Karolina
Klamber 23:20, 17 kwi 2012

A ha, będę czekał na tę fasolę, ktoś Ci to robił? czy to jest stalowe? Mozgę już dostałem ale jeszcze chętnie wezmę. Funkie mogę Ci pokazać na swoim wątki lub maila ino adres będzie potrzebny. Dziś wykopałem 2 karpy i będę dzielił i pakował w doniczki. O spotkaniu napisz mi coś, gdzie i trochę szczegółów bo ja zielony.
mira68 06:59, 18 kwi 2012

Karolino moje prace poszły do przodu .dziękuje jeszcze raz za podpowiedzi twoje rady są dlamnie cenne zrobiłam trochę inaczej ale plastikowe obrzeże dziś wyrzucam i żwirek aż do chodnika
mira68 07:00, 18 kwi 2012

A co do ławeczki jest śliczna ale cena też fajna
popcorn 08:22, 18 kwi 2012

Robercie to rurki stalowe malowane proszkowo, gotowiec chinski... mam nadzieje nie jednorazowy
Kupione tu:
www.kelag.pl

Spotkanie u Bogdzi 19-go maja:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1428-spotkanie-u-bogdzi

Zaraz do Ciebie zajrzę! Funkii trochę mam, ale planowałam dokupić, więc się przydadzą na pewno

Mireczko byłam u Ciebie, dorzuciłam swoje 3 grosze Ławkę na razie odpuszczam....
popcorn 09:49, 18 kwi 2012

Wczoraj posiałam ostatnie - piąte - opakowanie groszku zielongo W tym roku w warzywniku i nie tylko będzie sam groszek Trochę marchewki i bobu, dojdą ogórki, cukinia, fasolka i już I pomidorki koktajlowe
Zimno nadal, rano było 2 stopnie... jak na połowę kwietnia chłodnawo...
Dokończyłam wczoraj -prawie- obwódkę lawendową rabaty przed domem. Jeszcze 7 sadzonek mi brakuje, przesadzę spod róż, a pod róże wejdzie kocimiętka. Bardzo dużo mi skiełkowało, sadzoneczki mają po ok 5 cm już, nadmiar rozdam u Bogdzi Spotkanie już za miesiąc! Ale fajnie
Patrzyłam ostatnio na mapę, 38 km mam do Bogdzi z działki.

Miłego dnia!!
GabiK 10:09, 18 kwi 2012

Karolino, ziemi nie kupujecie w tym roku, to na ławkę wystarczy.
Mnie się ta ławka bardzo podoba, też miałam ochotę, ale Jarek mówi, że absolutnie nie. Nie pasuje do nas i jemu akurat się nie podoba zbytnio. woli takie prostsze. No i chyba u nas coś bardziej nowoczesnego do stylu donic i domu z zewnątrz pasuje.
Też odpuszczam. Zresztą i tak w tym roku nie kupię. Dobrze będzie, jak na rośliny starczy.

Jak Twoj jeżówki? Bo po moich śladu nie ma - chyba zgniły?
popcorn 10:13, 18 kwi 2012

Hej Gabi!
Samochód nowy mieliśmy kupować, ale też przekladamy na za rok... telewizor tylko kupilismy Na lawke wystarczyloby, ale na razie pas Do nas by pasowala - u Ciebie zdecydowanie bardziej nowoczesne klimaty! Rzeczywiscie raczej cos prostszego w ksztalcie

Moje jezowki czesciowo ok - sladu nie ma po tych Marmalade i nowoczesnych odmianach, zostaly same stare, "zwykle"... moze to i dobrze = mniej odmian Selekcja naturalna Ale dajmy im jeszcze szanse, troche zimno jest, moze czasu potrzebuja te nowoczesne odmiany jeszcze??
GabiK 10:19, 18 kwi 2012

Ja nie mam takich zwykłych, to nie mogę porównać.
Nic z nimi na razie nie robię, zobaczymy po urlopie, czy się pokażą.
popcorn 10:24, 18 kwi 2012

Dokladnie Juz pare roslin tak wyrzucilam, a okazalo sie ze one duzo pozniej wychodza po zimie...