Kasiu, myślę że cokolwiek zrobisz będzie dobrze. To taki chwast jest. Byle do ziemi przed zimą i od wiosny podlewać póki nie ruszy

U nas mrozu chyba nie było??? chyba? Mariken nawet nie całkiem żółciutki, liście na drzewach się jeszcze trzymają.. obchodu ogródka nie zrobiłam, bo paskudnie zimno - zmarzłam na targu, ogrzałam się w biedronie i do domu
Mariolko, ja jeszcze trochę cebulek które dostałam od Mamy muszę posadzić, nie wiem gdzie. I kiedy

Zimno strasznie! o 7mej było zero! brr.
Marzenko, no trudno. Jest jak jest, źle nie jest.

W Niemczech nie wiem czy byśmy byli tam gdzie tutaj. Zawsze to obcy kraj. Ale ludzie mili, grzeczni, zatrzymywali się zanim zdążysz dojść do przejścia.. kultura pełna. Ciągła linia to ciągła linia, ograniczenie to ograniczenie, wszyscy się tego trzymają! Kary za nadużycia na drodze kosmiczne, łatwo stracić prawo jazdy. Tylko 8 punktów, a 2 dostaje się np za zbyt mały odstęp trzymany do innych pojazdów.. prawo ostre, ale skuteczne i łatwo egzekwowalne.
Chciałabym żeby u nas prawo było jasne, przejrzyste i wszyscy się go trzymali... I jaki porządek tam, im bardziej na zachód tym większy. ach.