Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:57, 04 lis 2014

Ewo, ciemno się robi już przed 17tą, trudno wygospodarować chwilę na ogród... zdrówka dla dzieciaczków! Moja już chodzi do szkoły, jutro ostatni dzień antybiotyku... dobrze że są teraz takie co 12h...

miłego!

Ku pamięci: róża Eglantyne i Sophy's Rose
gardney 22:26, 04 lis 2014

Karola będziesz róże dosadzac jeszcze? Niezła ta twoja kolekcja ktore są najmniej kłopotliwe z twoich? Co komponuje się dobrze z fairy lub bonicą chyba masz ją też? Która z nich ładniejsza / łatwiejsza. Szukam jakiejś nie za wielkiej rabate mam o szerokości metra. A chętnie żeby kilka róż obok siebie posadzić w różnych kolorach. a mozevsobie darować jak jest mało miejsca... Czytałam że munsted Wood ładnie wygląda z fairy lub bonicą ale jak z jej uprawa? Nie kaprysi? Masz jakąś wiedzę na ten temat?
popcorn 08:00, 05 lis 2014

Magda, mam i Fairy i Bonicę. Munstead Wood nie mam. Ładniejsza jest Bonica, ale dużo wyższa. Fairy kwitnie ciągle - od czerwca do mrozów i zalicza się ją do okrywowych. Bonica szybciej łapie plamistość niż Fairy. Na metr szerokości akurat 1 fairy wejdzie, za 3 lata nie będzie miejsca
Olili 09:07, 05 lis 2014

Wiesz co...zaczęłam Twój wątek od początku,bo tak to tak skakałam i wogóle nie mogłam ogarnąć całościowo Twojego ogrodu.
Tylko jak patrzę na te 1775 stron to pewnie i tak muszę trochę poprzeskakiwać ,bo inaczej życia mi braknie
popcorn 09:08, 05 lis 2014

hahaha
kiedyś się zbiorę i założę nowy wątek, bo przejrzeć to to masakra jakaś Moze jak dobijemy do 2 tys

Trzeba było przy okazji Orlej i serbów wpaść na żywo, to byś ogarnęła szybciutko hihi
popcorn 13:09, 05 lis 2014

hmm myślałam że benex już w drodze a tymczasem okazało się że nie mają moich psizębów i ranników.. ale miła pani zaproponowała w zamian 10 szt psizęba snow flake - fajnie, nada mi się do cienia
http://cebule-kwiatowe.pl/index.php?idpro=986&k=
Olili 15:01, 05 lis 2014

Szalejesz z cebulami
Dobiłoby mnie wsadzanie takiej ilości
Ja dziś sama też porobiłam w ogrodzie teraz usiadłam z kawą -fajnie, ale już czuję narastające pogorszenie swojego stanu( i to tak konkretnie),no wku.... się można.

A Twój wątek to mnie do szału doprowadzi, bo co chcę sobie przeskoczyć trochę no to pismo i znów i znów ,aż wkońcu czytam coś w stylu : "super zdjęcia" no i masz znów się cofam no makabra jakaś
popcorn 15:18, 05 lis 2014

hahaha
Iza, daj spokój. Jak przyjdzie zima zrobię może w końcu wizytówkę. To się rozeznasz co i jak. No i zapraszam na kawkę albo herbatkę, jak wolisz
Cebulowe teraz tylko parę ciekawostek domówiłam, bo napaliłam się na czosnki 2metrowe i przy okazji oczywiście też coś poklikałam Rabatki mam ocebulowane dokładnie, w cieniu tylko pusto..

pozdrawiam!!
18:21, 05 lis 2014
Oj tak, wizytówka - jestem za! Wkurza mnie ta ciemność. Jadę rano - ciemno, wracam - ciemno, osierociłam swój chaos całkiem. Może wyjdzie mu to na dobre, bez mojej niszczycielskiej mocy.
Madzenka 18:41, 05 lis 2014

Ciemniść widzę codziennie....