Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pszczelarnia 15:35, 06 lis 2014

popcarol napisał(a)
Tu miałam wywalić te irgi przy tarasie-z tyłu na fotce, ale chyba obetnę je w żywopłocik i zostawię. Fajny kolor

Tak będzie fajnie. Ja swoje też tnę na krótko.
popcorn 15:37, 06 lis 2014

Kasia, to normalne, moje szafirki też mają teraz zielone liście A kwiatki będą koło kwietnia
Ewo, dzięki, tak zrobię
Kasya 15:40, 06 lis 2014

popcarol napisał(a)
Kasia, to normalne, moje szafirki też mają teraz zielone liście A kwiatki będą koło kwietnia
Ewo, dzięki, tak zrobię

ale jak stoja w domu to tez ?
popcorn 15:41, 06 lis 2014

A czemu stoją w domu? Lepiej je wystaw na dwór, aa jak przyjdzie mróz, to do garażu...
poczuły zew natury i urosły
Kasya 15:44, 06 lis 2014

popcarol napisał(a)
A czemu stoją w domu? Lepiej je wystaw na dwór, aa jak przyjdzie mróz, to do garażu...
poczuły zew natury i urosły

to byly takie domowe
kupione w doniczce w markecie jakos wczesna wiosna, kwitly w domu, potem poszly do pudelka i teraz dopiero wysadzilam je do doniczki
chyba tak z cieplego teraz do ziemi to chyba niedobrze ?
popcorn 15:45, 06 lis 2014

rozumiem
myślę że im nic nie będzie; przesadź (całe, bez gmerania w korzeniach) do gruntu, a jak przyjdą mrozy to porządnie okryj stroiszem lub zasyp korą. I powinno być gites
17:29, 06 lis 2014
W końcu więcej fotek, szczerze to nie ogarniam jaką masz posesję. Kiedyś czytałam, że robisz przedogródek, a Ty masz całość pięknie obsadzoną dookoła. Dobrze myślę?Bukszpany, róże z trawami cudowne. Bardzo mi się podoba.
popcorn 17:33, 06 lis 2014

Hej,
całość mam strasznie nadźganą Wszędzie wszystko Ale myślę że bukszpanowe obwódki jakoś to uładzą Działka jest mała, 860m2, a na niej spory dom, podjazd do garażu zajmujący 1/4 wzdłuż:/ i podwójny garaż. W sumie nasadzeń jest może ze 400m2, w tym mały trawnik z tyłu i kawałek podłużny przed domem.

Dzisiaj plan wykonany. Posadziłam cebule które dzisiaj przyjechały, tylko 2 paczki małych narcyzów mi zostały. Może jutro, bo w doniczki je chciałam posadzić, ale ciemno się zrobiło. Gdy szarzało wycięłam maliny, wywiozłam je za płot, góra do spalenia urosła do niebotycznych rozmiarów.
I podlałam bukszpany i rabatę wzdłuż podjazdu. I ciemno
Mala_Mi 17:48, 06 lis 2014

Olili napisał(a)

A Twój wątek to mnie do szału doprowadzi, bo co chcę sobie przeskoczyć trochę no to pismo i znów i znów ,aż wkońcu czytam coś w stylu : "super zdjęcia" no i masz znów się cofam no makabra jakaś

Sorki Karola, ale tym razem odniosę się do Izy.... bo wybierasz sobie fatalne watki do towarzystwa Ha ha, ha....

Karola Moje berberysy dziś troszkę się wybarwiły.. Twoje kolorowe.. i mariken ma kilka listów, mój łysy od 2 tygodni lub lepiej... a tak swoja drogą to ja tak jak i Iza... co zagladam tu to dużo ble, ble.. i muszę cofać do obrazków....
A tak wogle to przyszłam powiedzieć byś zcięła maliny , wszystkie tak na 5-10cm. Napisałam u siebie, ale u mnie podobnie jak u Ciebie.... ledwo sie obrócę, a już mam 3 strony... nawet przegapiam pytania

Mala_Mi 17:51, 06 lis 2014

Kasya napisał(a)

to byly takie domowe
kupione w doniczce w markecie jakos wczesna wiosna, kwitly w domu, potem poszly do pudelka i teraz dopiero wysadzilam je do doniczki
chyba tak z cieplego teraz do ziemi to chyba niedobrze ?

Posadź do ziemi..... albo doniczkę zadołuj w ogrodzie.
Szafirki rosną i w półcieniu i cieniu (wykopałam i nie miałam gdzie ich dać to wrzuciłąm do dołu w krzakach i zapomniane tam wegetują).. tylko liście maja dłuuuugie i kwiatki w tym się gubią.