Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:29, 18 sty 2015

Bożenko, o frankach? Cóż, to silniejsze ode mnie
Iza -
beta 10:25, 18 sty 2015

cześć....jakie na dziś ciacho upiekłaś?
popcorn 10:49, 18 sty 2015

Beato, na dzisiaj tort biszkoptowy z masą jak do tiramisu (bita śmietana + serek mascarpone + cukier puder) pod kołderką marcepanową
No i została jeszcze babka i babeczki z urodzin Młodej, wystarczy

Za to na obiad robię udka kurczaka bez kości z fasolą i pieczarkami (trzeba się wprawiać w meksykańskie smaki

Apropo - ten worek fasoli w markecie w miejscowości gdzie się wybieramy - koszt 75 centów USD (ten znaczek S z jednym przekreśleniem to peso meksykańskie; 10 peso to 2,45 zł, więc ta fasola jest taniutka tam

Planuję kupić sobie małe opakowania wielu rodzajów i posiać je po powrocie
beta 10:52, 18 sty 2015

hahaha...mówisz, że trzeba się wprawiać

poproszę kawałek tego tortu

lecę dalej
malkul 10:53, 18 sty 2015

popcarol napisał(a)
Beato, na dzisiaj tort biszkoptowy z masą jak do tiramisu (bita śmietana + serek mascarpone + cukier puder) pod kołderką marcepanową
No i została jeszcze babka i babeczki z urodzin Młodej, wystarczy

Za to na obiad robię udka kurczaka bez kości z fasolą i pieczarkami (trzeba się wprawiać w meksykańskie smaki

Apropo - ten worek fasoli w markecie w miejscowości gdzie się wybieramy - koszt 75 centów USD (ten znaczek S z jednym przekreśleniem to peso meksykańskie; 10 peso to 2,45 zł, więc ta fasola jest taniutka tam

Planuję kupić sobie małe opakowania wielu rodzajów i posiać je po powrocie

o to sobie mozesz na 10 lat zapas przewieźć
popcorn 12:39, 18 sty 2015

Beta, wrzucę fotkę, tort skończony
Gosia, nie zamierzam takiego "woreczka" wozić, bo chyba do końca życia by mi starczyło hahaha
Ale jakby były małe opakowania, to kupię kilka różnych z ciekawości - może mi coś z nich wyrośnie??
popcorn 12:14, 19 sty 2015

Ta fasola to takie nasze ziemniaki... musza być tanie. Ceny w markecie podobno zbliżone do naszych (warzywa/owoce tańsze; nabiał i wędliny droższe).
Weekend imprezowy odfajkowany. Uff! Było wesoło.. i głośno wczoraj padłam o 19tej nawet czytać nie miałam siły.

We czwartek przyjedzie moja Mama, na dzień babci w szkole Młodej - w piątek na 10 rano. Zostanie może do soboty, to połazimy razem po targu i po mieście

Ale na razie poniedziałek i mnóstwo pracy

Miłego!!
beta 12:59, 19 sty 2015

cześć
popcorn 13:01, 19 sty 2015

hej
popcorn 14:13, 19 sty 2015

Dla frankowcow z kredytem Polbank/Raiffeisen. Ja dzisiaj wysylam:

https://drive.google.com/file/d/0Bxo7M5ETzYL_Tm92RVpQZGx3clU/view