Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Juzia 06:53, 30 kwi 2012

popcorn 08:10, 30 kwi 2012

Dzisiaj znów piękny dzień! Odwiozłam Młode do przedszkola, zabieram się za tłumaczenie. Jak będę miała chęć na tarasie z laptopkiem posiedzieć mogę - internet mi dzisiaj w pracy raczej potrzebny nie będzie - większość firmy ma wolny cały tydzień.
Miłego dnia!
arcobaleno 08:13, 30 kwi 2012

Jaką masz modelkę świetną ! Biało-zielone papuzie tulipanki baardzo mi się podobają
popcorn 08:22, 30 kwi 2012

Dzięki Justynko, Marto!

Modelka już ok - tu prezentuje kanciki i przyszły żywopłot z cisa

Tu moje pełne tulipany - M się śmieje że akurat na mistrzostwa

Rosną wzdłuż podjazdu i przed domem, w grupach po 9-11 sztuk, w sumie 400 szt takich samych. 2 żółte się trafiły...

popcorn 08:27, 30 kwi 2012

Dla Noemi - moje bukszpany-kulki na pniu:

Najlepiej mają się te młodsze, sporo nowych przyrostów, widać że się przyjęły:

Gorzej te starsze - mimo iż sadzone i pielęgnowane w ten sam sposób... może mniejszą bryłę ziemi miały... a może bardziej uszkodzone korzenie...

Najgorsza - w gruncie, zmieniony kolor od 3 tygodni, walczę...

Ale w środku jeszcze zielona:

Druga - w doniczce, czeka - pewnie podmienie ją z tą chorującą wyżej - jakby stoi w miejscu, nie widać nowych przyrostów, ale nie umiera...

I najlepiej ma się trzecia - w gruncie, puściła trochę nowych przyrostów, o nią się nie martwię:
arcobaleno 08:34, 30 kwi 2012

Świetna ta prezentacja
popcorn 08:37, 30 kwi 2012

A tu jeszcze - Mamo zrób mi zdjęcie

W tle konewki - mamy i córki
anika 09:31, 30 kwi 2012

Mała robi miny i figury jak i moja starsza. Identycznie Fajnie, że już zdrowa. Ciski super ja swoje chyba przycięłam za dużo. Twoje na zdjęciu takie wysokie się wydają Świetne tulipanki. U mnie tylko 10 szt a jesienią wysiałam ich ze 40.
popcorn 09:38, 30 kwi 2012

Wygłupy to jej specjalność, dobrze że już dobrze się czuje - była jak śnięta rybka:/
Cisy ścięłam o połowę, powoli odbijają - mają świeże pączki Chyba się przyjęły Podlewałam wczoraj.
Ścięłaś bardziej? Myślę że to tylko na fotce tak wygląda, za wysokie nie są...
Tulipany mnie zaskoczyły, bo wszystkie chyba wyrosły. W przeciwieństwie do krokusów - sprawdziłam wczoraj, pogniły, z cebul nic lub niewiele zostało... żadna się z 40 nie uratowała:/

pozdrawiam! i trzymam kciuki za Twoje rybnickie bukszpany!
Moje ładnie puszczają świeże przyrosty
anika 09:47, 30 kwi 2012

Taka wstrętna zima była. Moje krokusy też zgniły podobnie jest hiacynty. Rosną tulipany(mało), szafirki, jakieś żółte nie wiem co bo nie pamiętam nazwy aaa i lilie wypuszczają. U Ciebie pięknie, wiosennie. Zaraz pęknie czosnek. Super jest A sprawa z bukszpanami będzie emocjonowała do godziny 22 potem się wszystko wyjaśni. Najlepsze jest to, że kupiłam te bukszpany a moja jedyna kula jaką posiadam właśnie umiera i nie mam pojęcia dlaczego. Cała zżółkła. Mam nadzieje, że te rybnickie nie podzielą jej losu.