Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:17, 28 kwi 2012

Papuzie okazały się białe A myślałam że będą zielone

Ciemiernik mój stary - liści brak, za to kwiatek pokazał

Wczoraj posadzone bukszpaniki na obwódkę

Funkie miejscami duże - a jeszcze kilka dni temu wcale ich nie było widać

Niedługo czosnki zakwitną wielkimi kulami

A te kwitną jak szalone nie wiem jak się nawyzają, bo to nie szafirki?
Agacia 08:31, 28 kwi 2012

Hej! Karolina, a ta formowana jabłonka to jest odmiana karłowa czy zwykła?

Niebieskie kwiatki, jak dla mnie szafirki

Bukszpany - OMG, jak duże są te kule skoro naciął 40cm?!

karolciab93 08:40, 28 kwi 2012

Witaj Karolciu! Corcia cudnie prezentuje te tulipany widac ze chyba dumna z poczynan mamusi cale szczescie ze juz wyzdrowiala! a reszta tulipankow jest piekna! i te zielono biale sa niesamowite! podobno w takim kolorku mam kilka mietrzykow ale coz z tego wyjdzie heh
milego dnia ! nie szalej za bardzo
Klamber 08:59, 28 kwi 2012

Karolino, dam Ci radę, nie rób zdjęć w słońcu, mało na nich widać, są prześwietlone, najładniejsze zdjęcia wychodzą rano i po południu. Chciałem obejrzeć Twoje tulipany zielone ale nie widać żadnych szczegółów. Ja moje najczęściej robię przed zachodem słońca wtedy jest najlepsze światło. Nieraz trzeba robić wcześnie gdyż nie które kwiaty się zamykają to wtedy czekam na cień. Do swoich zdjęć nawet nocnych nigdy lampy nie używam, świecę sobie czołówka. Czekam na Twoje lepsze fotki. Hejka
Milka 10:51, 28 kwi 2012

Karolcia, wszytko pięknie kwitnie córcia cudna

a ja tobie wrzucam pigwowca, zobacz jak go uciachaliśmy, a jednak ma kwiaty
to z tego mam dla ciebie sadzonki, i na pewno będzie ci kwitł, pamiętaj o przycinaniu jesienią

popcorn 11:56, 28 kwi 2012

Agacia napisał(a)
Hej! Karolina, a ta formowana jabłonka to jest odmiana karłowa czy zwykła?
Niebieskie kwiatki, jak dla mnie szafirki
Bukszpany - OMG, jak duże są te kule skoro naciął 40cm?!

Agatko
Jabłonka szczepiona jest na podkładce M26, karłowej. To chyba nie są szafirki - inne liście mają, choć kwiatostany chyba takie same... no ale ja się nie znam Bukszpany koło przedszkola są boooskie, mają z 1,5 metra i średnicy chyba ze 2
popcorn 11:59, 28 kwi 2012

karolciab93 napisał(a)
Witaj Karolciu! Corcia cudnie prezentuje te tulipany widac ze chyba dumna z poczynan mamusi cale szczescie ze juz wyzdrowiala! a reszta tulipankow jest piekna! i te zielono biale sa niesamowite! podobno w takim kolorku mam kilka mietrzykow ale coz z tego wyjdzie heh
milego dnia ! nie szalej za bardzo

Hej Karolciu! Córcia sama wybierała, dlatego takie kolorowe Moje wszystkie są białe lub biało-zielone, kupowane 4-5 lat temu w większości czerwone (albo tylko takie przeżyły ten okres bez wykopywania
Czuje się już lepiej, zresztą antybiotyki od razu stawiają na nogi... mam nadzieję wydobrzeje i po długim weekendzie będzie mogła wrócić do przedszkola - i nie zarazi się znowu zbyt szybko

Też kupowałam rok temu mieczyki zielone, płaciłam drogo, a jak zakwitły wszystkie okazały się pomarańczowe Mam nadzieję Twoje okażą się takie jak być powinny!
Dzisiaj nie pracuję, posadziłam tylko poenie które kupiłam na targu (jakbym miała jeszcze na nie miejsce... I jedziemy do Teściów. U Teściowej coś porobię, bo ona nie ogarnia swoich 30 arów więc pomogę
popcorn 12:00, 28 kwi 2012

Klamber napisał(a)
Karolino, dam Ci radę, nie rób zdjęć w słońcu, mało na nich widać, są prześwietlone, najładniejsze zdjęcia wychodzą rano i po południu. Chciałem obejrzeć Twoje tulipany zielone ale nie widać żadnych szczegółów. Ja moje najczęściej robię przed zachodem słońca wtedy jest najlepsze światło. Nieraz trzeba robić wcześnie gdyż nie które kwiaty się zamykają to wtedy czekam na cień. Do swoich zdjęć nawet nocnych nigdy lampy nie używam, świecę sobie czołówka. Czekam na Twoje lepsze fotki. Hejka

Robercie sama zauważyłam Dzięki! Wyobraź sobie że zdjęcia robiłam tuż po 7mej rano, ale słonko było zbyt mocne. Cyknę jeszcze te tulipany wieczorkiem, ale jutro - bo dzisiaj za późno wrócimy i będzie ciemno.
popcorn 12:01, 28 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Karolcia, wszytko pięknie kwitnie córcia cudna

a ja tobie wrzucam pigwowca, zobacz jak go uciachaliśmy, a jednak ma kwiaty
to z tego mam dla ciebie sadzonki, i na pewno będzie ci kwitł, pamiętaj o przycinaniu jesienią

Irenko ale masakra - taka sierotka ucięta na zero a kwitnie! Niesamowite!
Dzięki serdeczne! Ale fajnie
Milka 12:06, 28 kwi 2012

To masz pewność, że będzie kwitłą