Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 13:54, 05 wrz 2012

Karolinko, ale pędzisz.
Wredei mi się podoba, też bym go chciała, gdybym miała miejsce. Nawet się zastanawiałam na front - ale nie było wysoko szczepionych, a zresztą on tak bardzo wysoko szczepiony nie wygląda ładnie.

Niedaleko mnie pod Realem jest fajne kompozycja- kilkanaście wiązów Wredei, tak szczepionych na metr, podsadzonych polem szałwi i płożących jałowców. W czerwcu, jak listki wiązów były jeszcze świeże i żółciutkie, a szałwia kwitła na wściekły fiolet to wyglądało pięknie. Teraz jest OK, ale już nie oszałamiająco.
Zrobię zdjęcia w przyszłym roku - może będziesz miała pomysł na tę nową działkę.
popcorn 14:02, 05 wrz 2012

Justynko - bo tam gdzie wiąz jest busz Ten ma niby 150 cm, ale chudziutki patyczek. I dlatego nie widać...A czemu mój ma duże listki? Pewnie pędzony na dużej ilości nawozów... twój pewnie lepiej przezimuje... mój jeśli nie zdrewnieje do zimy, to go porządnie owinę włókniną

Gabi, widziałam Twoje wpisy w wątku o Wredei. Ciekawa jestem jaki on mi urośnie - najwyżej go będę mocno cięła... też stwierdziłam że chyba lepiej jak jest niżej szczepiony, jest wtedy żółty od dołu... zobaczymy
Jakbyś mogła, proszę o fotkę - ciekawa jestem jak to wygląda!! Będę spod niego (zza bukszpanów variegata) usuwać hakone bo się pali na słońcu (mimo cienia od bukszpanów..), to może coś niebieskiego wcisnę? Zobaczymy dzięki

renatamama3 14:07, 05 wrz 2012

Karola red baron 3 zł w doniczce p9 w Jaworniku ,tak to koło Myślenic.Też w maju byłam w Goczałkowicach.
popcorn 14:09, 05 wrz 2012

Bardzo tanio! W Goczałkowicach tanio nie byo, a w Pisarzowicach róże wcale nie angielskie po 45 zł u p. Pudełka - przegięcie. Może po dużo roślin to sie będzie kalkulowało przejechać się do tego Jawornika? Dasz mi proszę namiary na priv? 50 km - nie tak daleko..
W październiku będziemy u Rodziców szaleć ogródkowo, to może się wybierzemy na zakupy
pozdrawiam!!
Joaska 15:31, 05 wrz 2012

Wiąz fajny,
ja tez się zastanwaim czy u mnie bardziej bedzie pasował taki szczepiony jak u justyny czy taki kolumnowy jak u Ciebie ale poobserwuje u was i zdecyduje w przyszłym roku
popcorn 15:34, 05 wrz 2012

bacowa 15:45, 05 wrz 2012

Właśnie miałam pisać że ta trawa to spartyna , ale Aga mnie ubiegła .
popcorn 15:48, 05 wrz 2012

Masz ją, Ewo? Rozrasta się jak miskant chiński? Na razie podoba mi się, ale mogłaby bardziej nie rosnąć już
A wiąza wredei albo miłorzęba mariken masz? Pokażesz?
Założysz swój wątek? Myślę że nie tylko ja bym chętnie obejrzała Twój cudny wielki ogród!!

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
bacowa 16:06, 05 wrz 2012

Spartyne mam ,ale wcale się tak nie rozrosła jak podają w net .
Wiąza mam i nie pokaże (żebyś mogła się cieszyć swoi zakupami ) ,ale pokaże ci to
pięknie pachnie .
popcorn 17:47, 05 wrz 2012

Hej Ewo!
To fajnie że się tak nie rozrasta! Wiąza pokaż koniecznie - teraz to już MUSISZ!! Proooszę?
Piękny kwiat funkii! nie wiedziałam że pachną - nigdy nie próbowałam wąchać...

pozdrawiam

Kupiłam właśnie Stokrotce - Małgosi 18 cisów, czekam na odwiedziny