Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Juzia 08:21, 05 wrz 2012

No to już coś wiadomo
popcorn 08:33, 05 wrz 2012

No, jedzie do mnie! Od 7.13 Może niedługo będzie? Zależy jak sobie kurier przesyłki po drodze poukłada...
pozdrawiam
Joaska 08:44, 05 wrz 2012

Ja też czekam
agniecha973 09:12, 05 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Robercie, Ewo - fotki trawy:

Czy to przypadkiem nie jest spartyna grzebieniasta?
popcorn 09:17, 05 wrz 2012

Dokładnie! Dzięki, Aga!
popcorn 09:20, 05 wrz 2012

Paczka jest!
polecam użytkownika twojesady na alle!

Roślinki zmordowane mimo krótkiej podróży, kilka listków straciły... ale już rosną

Po południu dostaną tyczki
No to temat z głowy! Niech rosną!
Urszulla 09:36, 05 wrz 2012

No, no, no. 1 dzień mnie nie było i takie zmiany. Wreszcie masz upragnione drzewka. Już ciekawa jestem wiosny jak pokażą się jako przyjęte w pełni w Twoim ogrodzie. I fajny kolor trawy. Właściwie to Danusia kupuje masę traw, bo jak twierdzi że dodają lekkości. I właśnie tak jest. Trawy podkreślają urodę innych roślin. A miłorząb będzie fajniutki, też mi się marzy bo wytrzymuje duże nasłonecznienie i każde warunki, a dokładnie to 3 szt (nawet wiem gdzie je posadzę. Tylko nie wiem kiedy).
A te hortensje co mi poradziłaś to kupuję-6szt.(więcej nie mogę a szkoda).
Pozdrawiam, miłego dnia.
popcorn 09:49, 05 wrz 2012

Ula - znalazłam, kliknęłam i już rosną Szybko poszło! Mam nadzieję ładnie się ukorzenią do zimy i na wiosnę zaczną rosnąć
Trawy są super, zwłaszcza pod koniec lata, bo zwykle większość odmian wiosną późno rusza.
Miłorząb był dość drogi, 70 zł i wysyłka, no ale tyle one kosztują, a w okolicy wcale nie było... ale fajniutki jest, taka kuleczka będzie na kijku A jesienią się przebarwi na żółto, co też powinno fajnie nad tymi bordowymi żurawkami wyglądać

Fajnie że kupujesz hortensje, na wiosnę ruszą aż miło Podsyp je nawozem kurzym albo obornikiem w granulkach wiosną, to ruszą z kopyta - jak moje

pozdrawiam!!
Pszczelarnia 09:51, 05 wrz 2012

Karola ale Ty idziesz według planu jak burza. Szpaler z róży masz cudny.
popcorn 09:55, 05 wrz 2012

Hej Ewa Ten plan ciągle ewoluuje, a w zasadzie to... planu jako takiego brak Co jakiś czas przesadzam niektóre rośliny, ale muszę przyznać że ostatnio rzadko
Szpaler z róży najładniejszy jest w czerwcu i październiku - w czerwcu cały w różowych kwiatach, a w październiku listki się przebarwiają na żółto i fajnie wygląda. Ale kombinuję jakby go tu uatrakcyjnić - w pleckach dam mu cisy chyba (chociaż coś dużo tych cisów się zrobi, zwłaszcza jak je posadzę też od frontu...)... może tujki Smaragd?
Dzięki za dobre słowo pozdrawiam i miłego dnia!