Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Joaska 14:02, 04 wrz 2012

A juz doczytałam, gdzie wiąza zamawialaś, też ciekawa jestem fotki z zakupów.
Milka 14:04, 04 wrz 2012

ja szkolę się w instrukcji aparatu, i kupiłam sobie książkę ,,Fotografia cyfrowa dla seniorów", może czegoś się nauczę; ale wcześniej zanim zaczęłam pochłonęłam jednym tchem książkę ,,Skradzione życie" i niedospana teraz jestem!
popcorn 14:17, 04 wrz 2012

Joaska - fotka jutro
Irenko - wypocznij! I miłego czytania Jakich seniorów?? wyglądasz suuper!

pozdrawiam
Milka 14:35, 04 wrz 2012

no taki tytuł ma książka
popcorn 14:38, 04 wrz 2012

Klamber 17:29, 04 wrz 2012

Karola, cyknij tę trawkę z bliska może poznam co to jest. Chętnie wezmę kawałek, ja się nie boję traw łażących, nie panikuje jak inni. Tylko tak dokładnie, dół, liście i wiechetkę. możesz na maila.
popcorn 20:00, 04 wrz 2012

Zrobię fotkę, jutro - Robercie - bo dzisiaj już ciemno

Skończyłam dzisiaj odtrawnikowywać kawałek pod różami. Mozgi już nie dosadziłam, bo zrobiło się ciemno. Przygotowałam dziury pod drzewka które jutro mają przyjechać - wyniosłam parę wiader ziemi, uzupełniłam kompostem, przy każdej dziurze stoi wiaderko z kompostem żeby drzewko w nim posadzić Tym sposobem zrobię to jutro w przerwie na lunch

Wyniosłam też trochę ziemi (taczkę, konkretnie) spod brzoskwini - pasek za bukszpanową-kiedyś-obwódką. Posadzę tam trawy - w słońcu piórkówkę Hameln (2 duże i 2 małe sadzonki), może przedzieloną paskiem hakone (3+3 sadzonki, hakone w cieniu brzoskwini) lub carexami (tych muszę dokupić, mam tylko 3).

Zjedliśmy z sąsiadami pierwsze brzoskwinie, są bardzo smaczne kilka spadło dzisiaj
Brakuje mi czasu, do tego mogłoby być jasno jeszcze ze 2 godzinki... a tak - koniec na dzisiaj...
miłego wieczoru!!
kasik778 20:03, 04 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Zrobię fotkę, jutro - Robercie - bo dzisiaj już ciemno

Skończyłam dzisiaj odtrawnikowywać kawałek pod różami. Mozgi już nie dosadziłam, bo zrobiło się ciemno. Przygotowałam dziury pod drzewka które jutro mają przyjechać - wyniosłam parę wiader ziemi, uzupełniłam kompostem, przy każdej dziurze stoi wiaderko z kompostem żeby drzewko w nim posadzić Tym sposobem zrobię to jutro w przerwie na lunch

Wyniosłam też trochę ziemi (taczkę, konkretnie) spod brzoskwini - pasek za bukszpanową-kiedyś-obwódką. Posadzę tam trawy - w słońcu piórkówkę Hameln (2 duże i 2 małe sadzonki), może przedzieloną paskiem hakone (3+3 sadzonki, hakone w cieniu brzoskwini) lub carexami (tych muszę dokupić, mam tylko 3).

Zjedliśmy z sąsiadami pierwsze brzoskwinie, są bardzo smaczne kilka spadło dzisiaj
Brakuje mi czasu, do tego mogłoby być jasno jeszcze ze 2 godzinki... a tak - koniec na dzisiaj...

miłego wieczoru!!

superowe nasadzenia, te piórkówki i hakone pokaz koniecznie
eliza3 20:08, 04 wrz 2012

Przyszłam pozdrowić pracowitą dziewczynkę, jestem pod wrażeniem
11stokrotka 20:37, 04 wrz 2012

Cześć Karolino i witajcie odwiedzający.

Przepraszam, że nie odpowiedziałam wcześniej ale mogę tu zaglądać tylko na chwilę i to w godzinach wieczornych, gdy wyrobię się z obowiązkami.
Cisów Hicksii potrzebuję przede wszystkim na 15 metrów ogrodzenia, a zatem jakieś 40-50 szt.
Z najgęściejszych chcę zostawić kilka na kule. Potrzebuję też kilka sztuk baccata na stożki. Karolino wysylam ci na priv numer telefonu. Może uda ci się zajrzec jutro do tego Carrefora? Jakby było ich jeszcze sporo ładnych to byś do mnie zadzwoniła. OK?