Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Joaska 10:34, 05 wrz 2012

No ładne te drzewka, ale czy ja moge prosic o fotke wiąza jeszcze dokładniejszą ?, gdzie on ma miejsce szczepienia??, bęziesz go prowadzić takiego strzelistego od samego dołu czy dół ogołocisz??
popcorn 10:45, 05 wrz 2012

Joaska cykne Ci potem fotke, kiedys musze pracowac Nie przygladalam sie mu specjalnie. Ale chyba go na razie zostawie, zobacze jak ruszy na wiosne. Podoba mi sie taka zolta kolumna, chyba ze bedzie za szeroki.
A na poczatku chcialam jak najwyzej szczepiony... pare dni i mi sie zmienilo...
renatamama3 11:00, 05 wrz 2012

Widzę zakupy pełną parą .Róże z trawami fajnie wyglądają.Ja w sobotę mimo deszczu ,namówiłam M i sąsiadów na wizytę w szkółce .Wzbogaciłam ogród o kilka traw ,wybór mieli spory i ceny ok od 3 zł do 15 za trawę pampasową w dużej doniczce.Teraz jeszcze sadzenie cebul no i czekam do października na róże i maliny ,poluję jeszcze na jarzębinę.Portfel pusty ,wykończyła nas szkoła książki 1000 a wyprawka nie liczę już.
popcorn 11:16, 05 wrz 2012

Hej Renatko,
moja Młoda jeszcze w przedszkolu, więc jakieś książki są, też do angielskiego, ale to nie są duże kwoty. Trawy pampasowe kupowałaś? Jedną kiedyś miała sąsiadka, ale jej zmarzła po zimie, więc mimo że piękne, to sobie nie kupiłam.
A ceny bardzo dobre!! Zdradzisz gdzie? Moi Rodzice mieszkają w Oświęcimiu i Mama zabiera się za przeorganizowanie ogródka...
Też czekam na róże i maliny, jeszcze trochę!! A potem zima

pozdrawiam!
popcorn 11:47, 05 wrz 2012

Joaska - fotki dla Ciebie
Drzewko ma 150 cm, więc więcej niż to z pierwszej aukcji którą znalazłam, szczepione na wysokości ok 30 cm od ziemi. Ma wyrosnąć na taką żółtą kolumnę
Kosztowało 50 zł plus wysyłka, twojesady - uzytkownik na alle.

Miejsce szczepienia - szczepione na wiązie zwykłym:

I listki:

renatamama3 11:51, 05 wrz 2012

Karola pampasowej nie ,kupiłam miskanty zebrinus ,rozpalenicę,turzyca hachijońska ,carex buchananii ,jeszcze chce red baron tylko muszę przygotować teren.Karola to szkółka w Jaworniku .
renatamama3 11:56, 05 wrz 2012

Twoja mama ma blisko do Goczałkowic i Pisarzowic.W Goczałkowicach jak byłam na wiosnę w sumie oglądnąć ogrody ,to mieli piękne żurawki tylko miejsca na nie nie miałam.
popcorn 11:57, 05 wrz 2012

No to super, fajne zakupy!! U nas red baron byl ostatnio na targach po 5 zl, oczy przecierałam ze zdumienia, że tak staniał - 12 zł to był standard rok temu... Jawornik... pod Myślenicami... kawałek drogi z Oświęcimia! Ale jakby co uśmiechnę się po dokładniejsze namiary pozdrawiam!!
popcorn 11:58, 05 wrz 2012

renatamama3 napisał(a)
Twoja mama ma blisko do Goczałkowic i Pisarzowic.W Goczałkowicach jak byłam na wiosnę w sumie oglądnąć ogrody ,to mieli piękne żurawki tylko miejsca na nie nie miałam.

Tak, to prawda. Wyciągała mnie tam w maju, ale w końcu sama się wybrała..
pozdrawiam!!
Juzia 13:43, 05 wrz 2012

No i są!
Miłorząb fajnie tam wygląda. Wiąza narazie nie widać, ale też będzie śliczny.

Ciekawi mnie tylko czemu mój ma takie malutkie listki ???