Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Ozz 20:22, 17 wrz 2012

Ok, dzięki.

Za poziomki masz u mnie plusa
bacowa 06:41, 18 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Na razie jest tak. Proszę o uwagi

Idę działać dalej...

Karola ja bym tam " wcisneła " więcej traw i usuneła te dwie tawuły w środku rabaty ,taka moja sugestia

też się męczę nad reorganizacją jednej rabatki u siebie
popcorn 08:27, 18 wrz 2012

Witam wszystkich!
Dzięki za uwagi! Wczoraj już tam więcej nie podziałałam, musiałam pilnie posadzić bukszpany które usunęłam z obwódki tutaj...i zrobiło się ciemno... i miałam małego sąsiada do pilnowania

2 tawuły ze środka do usunięcia, bukszpany do przesunięcia zgodnie ze strzałkami na fotce 2 strony wcześniej Po więcej traw jadę jutro - umówiłam się już, zresztą obiecałam tam kupić piórkówki (mieli po 5 zł) dla Krysi (Krys).
Tak, za tawułami są poziomki, lepiej im tutaj będzie niż pod różami Wygodniej Młodej zrywać z chodnika.
Winorośle dostaną rusztowanie na wiosnę, drewniane, celowo czekałam aż trochę podrosną - bo już drugi rok by niszczało, a malowanie z drabiny nie należy do naszych ulubionych zajęć

Miłego dnia!
monitka 08:39, 18 wrz 2012

Karola fajna ta rabatka z tawułkami, jak dodasz trochę traw tak jak dziewczyny radzą to już wogóle miodzio będzie jakie trawki tam planujesz?
Joaska 08:40, 18 wrz 2012

Jak dojda trawy i poprzestawiasz to tak jak pisałaś wyżej to bedzie fajnie.
popcorn 08:44, 18 wrz 2012

Zobaczymy jakie będą dostępne, mam jeszcze 2 piórkówki i 3 trzcinniki do zagospodarowania - ale myślę że bardziej takie falujące lub wyprostowane tutaj, dość kuleczek...
Może dokupię tych rudych jeszcze (jak będą) i takie same ale zielone?

dzięki
popcorn 10:10, 18 wrz 2012

Takie same ale zielone Jak w podstawówce To carex - turzyce jakieś...

Poranny obchód ogródkowy:

Kret ma się dobrze... wczoraj uprzątnęłam 5 kopczyków, dzisiaj 2 nowe

Próbuję rozmnożyć moją jeżynę bezkolcową - Mama i Teściowa i 2 sąsiadki chętne na sadzonki

I limkę (w doniczce bo tam jest włóknina):

Kwiat limki:

I Grandiflory:

I róży NN

Ten fragment nowej rabaty mi się podoba na razie Co dołożyć na górze? Trzcinnik? Kolejną poziomkę?

Przesadzona obwódka bukszpanowa:

I z góry - poziomki uporządkuję jak kupię róże - wtedy poziomeczki poupycham gdzieś...
I cyprysy do przesadzenia (gdzie??) chyba za płot na nową - kiedyś - działkę...

Ten bukszpan po lewej nie chce się zazielenić, od roku taki... zagłodzony? Podlewałam florovitem i nic...
na środku ostatnio sadzony Morning Light.
renatamama3 10:39, 18 wrz 2012

Hejka.
Też zrobiłam poranny obchód z kubkiem kawy ,i wpadł mi pomysł na twoją rabatę może irysy syberyjskie dosadzisz po przekwitnięciu wyglądają jak trawki.
popcorn 10:48, 18 wrz 2012

Parę ich mam, mogę dosadzić. Dzięki za pomysł! Poprzymierzam po pracy
Ja z aparatem, Ty z kubkiem kawy

pozdrawiam!!
agniecha973 11:00, 18 wrz 2012

Karolina, trawka wyszła dziś do południa priorytetem, więc jutro lub pojutrze powinna być u Ciebie. Planuj miejsce, bo czytam, że przesadzasz
Pozdrawiam i ja!