popcorn
08:54, 17 wrz 2012

Hej Gosiu!
Zima idzie
To prawda, sporo tu szkółek, ceny też nie są najgorsze. Bywa - wiadomo - drożej i taniej, ale znaleźć czego się szuka w znośnej cenie można. Chyba że szuka się cisowych kulek - nigdzie jeszcze nie widziałam, jedynie Tracz ma takie niezbyt wielkie po 250 zł/szt...
Dzisiaj jak zwykle rozpoczęłam dzień od przechadzki - krótkiej- po ogródku. Duża rosa, mokro... do tego pierwszy raz mamy kreta w ogródku, który rujnuje mój i tak niespecjalny trawnik od frontu
A do tego przed ósmą sobie kopał, widziałam jak się ziemia ruszała na szczycie nowego kopczyka! Brr masakra... muszę coś wymyślić żeby się go pozbyć 
Takiego poczochranego bukszpana przywiozłam z nowej działki - może się przyjmie mimo uszkodzonych korzeni...
Sporo gałęzi mu złamałam, bo bardzo kruchy jest... porobiłam sadzonki i wsadziłam je między funkie na nowej rabacie pod maliny. Może się przyjmą, chociaż to nienajlepszy czas na ukorzenianie...
W piątek sadziłam trawy - na froncie Morning Light w 3 miejscach, z tyłu od wschodu Gracilimusa (
4 sadzoneczki):
Gracilimus - dodałam strzałki żeby widać go było, bo mały
:
Dalszy ciąg żurawkowej rabaty z Gracilimusami z tyłu:
I za Marikenem jeszcze jeden mały:
Morning Light z przodu - przekwitły w większości jeżówki i rudbekie, powycinałam je...
Zima idzie

Dzisiaj jak zwykle rozpoczęłam dzień od przechadzki - krótkiej- po ogródku. Duża rosa, mokro... do tego pierwszy raz mamy kreta w ogródku, który rujnuje mój i tak niespecjalny trawnik od frontu

Takiego poczochranego bukszpana przywiozłam z nowej działki - może się przyjmie mimo uszkodzonych korzeni...
Sporo gałęzi mu złamałam, bo bardzo kruchy jest... porobiłam sadzonki i wsadziłam je między funkie na nowej rabacie pod maliny. Może się przyjmą, chociaż to nienajlepszy czas na ukorzenianie...
W piątek sadziłam trawy - na froncie Morning Light w 3 miejscach, z tyłu od wschodu Gracilimusa (
4 sadzoneczki):
Gracilimus - dodałam strzałki żeby widać go było, bo mały

Dalszy ciąg żurawkowej rabaty z Gracilimusami z tyłu:
I za Marikenem jeszcze jeden mały:
Morning Light z przodu - przekwitły w większości jeżówki i rudbekie, powycinałam je...