Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:25, 09 paź 2012

Joaska napisał(a)
Ładny ten ostrogowiec ale kolor nie w moim typie

Asiu jest też odmiana Alba, o białych kwiatach
Diana 10:51, 09 paź 2012

popcarol napisał(a)
Uff przerwa
Pokażę moje bolesławieckie ceramiczne zakupy - miseczki z serduszkami (Mama a z różowymi sercami nie było?) i talerzyki dla Młodej; i duża miska dla mnie

Macie jakieś przepisy na gruszki w słoiki? Tylko na słodko, bo z octem nikt nie zje... dostałam od sąsiadki ze 2 kg i niby to nie dużo, ale nie zjemy, a wyrzucić szkoda...

I moja jedyna róża wielkokwiatowa która nie zmarzła tej zimy - pomarańczowa, średnio lubię ten kolor, ale ta jest łądna - i kwiaty i pokrój ma fajny

oj te córeczki róż jest śliczny i mógłby być na wszystkim !!!
ciekawe czy dziewczynki jadłyby chętniej wszystkie zupy, mięska i warzywka gdyby były różowe?
pozdrawiam
popcorn 10:53, 09 paź 2012

Hej Diano! Mam nadzieję jej ten róż przejdzie; koleżanka ma nowy pokój cały różowy, a u mojej oliwkowe ściany - najchętniej by przemalowała Mam nadzieję do czasu malowania już jej ten róż przejdzie
Gdyby jedzenie było różowe... to by dopiero było Ostatnio kupowałyśmy makaron w kształcie wróżek... masakra

Tak patrzę na te moje zakupy - każdy z innej parafii Ale na białym tle, a całą porcelanę obiadową mam białą, więc nie będzie źle
popcorn 13:59, 09 paź 2012

profi-25 ma ładne, rzadko spotykane róże, w dobrych cenach:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4379615
Chciałabym Eden Rose i Leonardo da Vinci; Nostalgię ma gośc poniżej po 5 zł Stadt Rom tez mi sie podoba Ale wysyla w listopadzie, a ja chce juz

Na razie skupiam się jednak na różach od pana baba61 - dużo przyjaźniejsze cenowo
Ech, tylko wybrać coś z tego... po 1 z każdej odmiany, ale żeby jakoś razem wyglądały... skłaniam się ku różom w różnych odcieniach (eee... włączając w to biel, krem aż po burgund - mam miejsce na 8 krzaków...

Zastanawiam się nad:
1/Louise Odier - angielka, różowa
2/Rose du Roi - angielka, fioletowo-różowa
3/Schneewittchen - biała
4/Nostalgia - różowo-biała
5/Bonica - różowa
6/Chopin - biała
7/Romanze - różowa półpusta:
[img]http://rozarium.files.wordpress.com/2012/02/romanze1-copy.jpg?w=500[/img]
8/Haendel - biało-różowa

Macie jakieś zdanie o powyższych? Którejś zdecydowanie nie brać?
Gdzie by tu wcisnąć żółtą Graham Thomas??
Milka 14:03, 09 paź 2012

Ładny zestaw nowej porcelany a róże może jak nie drogie to wszystkie na liście kup! ja polecam Chopin, dziewczyny Bonice i angielkę nr 1
popcorn 14:17, 09 paź 2012

Wszystkie razem:
Ta w prawym dolnym rogu najmniej mi sie podoba - to Haendel - pewnie wezme inna

Chyba w miarę to razem gra kolorystycznie? Czy któraś z tych róż jest zdecydowanie innego pokroju niż pozostałe??
popcorn 14:18, 09 paź 2012

Irenko te wszystkie na liście to te do kupienia; niedrogie, 5 zł i wysyłka
Powyżej wkleiłam mix. A wybrałam z listy ok 60ciu, mam dość siedziałam nad katalogiem wczoraj do późna, a miałam wcześniej iść spać
popcorn 14:20, 09 paź 2012

Chopina poleca też Danusia, dzięki Irenko! O Bonice dużo czytałam dobrego też A angielki - piękne są... gdzie tu wcisnąć Graham Thomas??
Diana 14:20, 09 paź 2012

Karolka porcelana super z jakiej innej parafii? wszystko cudeńka
popcorn 14:25, 09 paź 2012

Hej Diana! Z tej samej parafii ta ceramika, z Bolesławca Ale inne kształtu i zdobienia, stąd z innej parafii Ale wszystko mi się tam - z małymi wyjątkami - podobało