Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 09:15, 10 paź 2012

Ja do pracy w ogrodzie zwlekam się z łóżka przed pracą zwykłą, nawet dobrze mi idzie, bo muszę się sprężać. Plus kolejny jest taki, że cała poranna opuchlizna szybko schodzi, no i jak gorąca herbata smakuje na takim wietrze!

Róże... temat zupełnie mi obcy Miałam na początku jedną, pienną, zmarzła mimo pancernych okryć i tyle tego było.
popcorn 09:27, 10 paź 2012

Może i tak powinnam zrobić? Pewnie gdyby nie weekendowy wyjazd to by mi się i udało, a tak ledwo się zwlekam przed 7mą Może jutro spróbuję o 6tej wstać Ale zimno musi być! Brr! Podziwiam

Pienne też miałam, też 2x załatwiłam. Teraz mam jedną koło ławeczki i zamierzam ją zimować na strychu - tam jest 5 stopni w największe mrozy, tylko ciemno... może przeżyje...
Takie rabatowe mam, ale bez rewelacji - parę zmarzło tej zimy (7 chyba) a zostały te które średnio mi się podobają; ale te nowe odmiany, czy stare róże historyczne i niestare angielki - boskie są! Zakochałam się! Będę próbować
grembosia 09:41, 10 paź 2012

Zmartwiłyście mnie w temacie piennych róż. Mam 4 cudne i też planuję "pancerne okrycie". Zobaczymy, może zima będzie łaskawa.
popcorn 09:46, 10 paź 2012

Grembosiu podobno lepiej je nagiąc do ziemi i koronę obsypać liśćmi, nakryć stroiszem i włókniną. Tak mi doradzała jedna babka spod Bydgoszczy, u której kupowałam kiedyś roślinki przy okazji wyjazdu wakacyjnego... Trzeba zabezpieczyc przede wszystkim miejsce szczepienia u gory...
powodzenia!
popcorn 11:02, 10 paź 2012

Ostatnie chyba zbiory - wczorajsze, poziomki już zjedzone Ale krzaczki wciąż kwitną i mają trochę zawiązanych owoców - więc jeszcze troszkę się nimi pocieszymy
Urszulla 11:09, 10 paź 2012

No.no Jakie poziomeczki. Moje dzieci miałyby raj gdybym takie miała.Muszę na wiosnę kupić krzaczki, a truskawki zwisające żeby miejsca na grządce nie zajmowały.
popcorn 11:10, 10 paź 2012

Ula Ty u mnie, ja u Ciebie!
Nie kupuj sadzonek, kup paczkę nasion Tak zrobiłam i mam ze 20 nowych krzaczków za 1,3 zł
parę Ci dołożę do paczki z lawendą, jak chcesz
popcorn 12:07, 10 paź 2012

Ok, lista róż do kupienia po poprawkach

1/Louise Odier - angielka, różowa, 2 szt
2/Rose du Roi - angielka, fioletowo-różowa, 2 szt
3/Schneewittchen - biała
4/Nostalgia - różowo-biała
5/Bonica - różowa
6/Romanze - różowa półpusta:
7/Haendel - biało-różowa
8/Graham Thomas - żółta, na inną rabatę (jaką??)

W sumie 10 szt
Wywaliłam Chopina z wielkokwiatowych jedynie Nostalgia, ale tę MUSZĘ mieć
KasiaWB 12:23, 10 paź 2012

Ach... czytam o planowanych różach cudownie będzie ja narazie róż w ogóle nie kupuję, ale zachwycam się nimi u innych u Ciebie będzie im dobrze
Pozdrawiam
popcorn 12:26, 10 paź 2012

Hej Kasiu! Dzięki Na razie wybieram i kombinuję gdzie by je tu wcisnąć Chyba jednak brzoskwiniowe drzewo wyleci, bo zajmuje idealną miejscówkę