Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:17, 09 paź 2012

Nie, na szczęście nie z aukcji.. A czyje? Cudne, z tym przywrotnikiem
AniaDS 22:18, 09 paź 2012

Z innego frorum , piękne ujęcie, dlatego je zapamiętałam .
popcorn 22:22, 09 paź 2012

też podsadzę swoją przywrotnikiem
grembosia 22:47, 09 paź 2012

"Grembosiu - to szukaj Chociaż aniołki... hmmm... w końcu to zmarłe dzieci... mnie aniołki nie kręcą"
Ja jakoś do tej pory nie patrzyłam na to w ten sposób, lubię anioły, aniołki, mam ich nawet sporo w domu, ale dla mnie one są ostoją opieki i spokoju, takie stróże domowego ogniska.
popcorn 08:06, 10 paź 2012

Grembosiu jasne, to moje zboczenie, i tylko mój punkt widzenia... może nie powinnam pisać...
Miłego dnia!! Już środa!
popcorn 08:14, 10 paź 2012

Przesadziłam wczoraj borówkę amerykańską (z warzywnika gdzie miała za sucho) na wschodni róg domu. Jeszcze drugą bym przeniosła, ale oczywiście zabrakło mi kwaśnej ziemi... muszę dokupić worek.

Obcięłam i wykopałam też malinowe krzaczki - i przeniosłam na miejsce pod maliny przygotowane, ponad miesiąc temu. Jeszcze z 4-5 krzaczków wcisnę Czekam na sadzonki, sąsiadka mi obiecała A teraz tak zimno że wcale nie wychodzą...

Może dzisiaj uda mi się posadzić jakieś cebule, no i przekopać pod róże - wywieźć starą ziemię, dać obornika (2 worki stoją przygotowane) i kompostu. Tak się szybko ciemno robi, że jak przywiozę Młodą z przedszkola, zjemy coś, to w pół godziny jest szaro
W przyszłym tygodniu sadzę róże Zamawiamy z drugą sąsiadką po 10 szt Dzisiaj wpadnie wybierać

Muszę jeszcze 3 wybrać, najwyżej angielki wezmę po 2 i już chociaż marzy mi się jeszcze:
-pomponella
-pastella
-leonardo da vinci
-stadt rom
-eden rose
-larissa (Kasia mnie wczoraj zaraziła)
Gdzie ja je wcisnę? Jak je już zdobędę?
agata_chrosc... 08:20, 10 paź 2012

mam Leonardo i Eden Rose. Leonardo to bardzo dobra róża - kwiaty długo sie utrzymują, nie śmiecą, jest zdrowa cały sezon, bardzo polecam. O Eden chyba dopiero w przyszłym roku coś będę wiedziała bo ona się długo zadomawia - w donicy miała piękne kwiaty w czsie pierwszego kwitnienia, a posadzona miała drugie kwitnienie, ale mniej obfite. Z tym, że urody odmówic jej nie można. Niektórzy uważają, że to najpiękniejsza róża świata Fajnie, że bakcyla różanego złapałaś. Będzie nas więcej
popcorn 08:28, 10 paź 2012

Hej Agatko! Dzięki za info nt róż! Bardzo mnie to cieszy, bo mi się podobają! Mam nadzieję więcej bakcyli nie złapię, bo nie mam miejsca!!! Teraz chyba będę wyrzucać rożliny "takie sobie", żeby zrobić miejsce na te które naprawdę chcę mieć... ech, większą działkę chcę!
agata_chrosc... 08:41, 10 paź 2012

ja też, ja też!
popcorn 08:48, 10 paź 2012

do listy życzeń dołożyłabym też cieplejszy klimat
miłego dnia!