Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

anipla 08:14, 14 mar 2013

Miłego dnia
popcorn 08:16, 14 mar 2013

Hej Ewo!
no, masakra... u nas o 6.30 było minus 7,5, jeszcze nie tak źle.. minus 22? nie zazdroszczę

Ciekawa jestem jak tam nasionka, bób, cebulki i groszek w skrzynkach. Najwyżej posieję jeszcze raz.. ale jestem dobrej myśli

Dzisiaj na bazarku w końcu dorwałam gościa który mi obiecał przywieźć klosze. I co? I nico klosze - wszystkie na raz - sprzedał w sobotę w Grodzisku Maz. Ja się pytam kto kupił moje klosze??
nic, trudno, może jeszcze kiedyś się trafią.. ech
Wróciłam więc z pustymi rękami. Ale zimno było paskudnie, w puchówce, czapce i rękawiczkach - zmarzłam. brr

Czekam na tę wiosnę, po weekendzie obiecywali... chyba się doczekam??
a na razie czas zabrać się do pracy
miłego dnia!
popcorn 08:20, 14 mar 2013

Anitko - wzajemnie, dziękuję! Bób pewnie do kompostu... cóż, pospieszyłam się... mogłam go wysadzić w te ciepłe dni, teraz skiełkowany byłby pod śniegiem... no ale trudno...

Wczoraj zarezerwowałam i zapłaciłam za to mieszkanie które linkowałam, na Notting Hill. Drogo, 3 noclegi 1800 zł... ale zwiedzać można na piechotę
Jeszcze ostatnią noc, gdzieś w okolicy lotniska muszę zabukować. I za 1,5 mca lecimy Jupi!

A na razie - do roboty
anipla 09:29, 14 mar 2013

szkoda bobu.....dżdżownice będą miały na śniadanko...
a moja sałata wyrosła na jakieś 3 cm i na szcycie ma dopiero listeczki ,pewnie też do dżdżownic pójdzie
a na parapecie cały czas stoi i światło ma - zobaczymy pozostałe gatunki...
Ty się rozglądaj za sklepem Bentleya w okolicy apartamentu
popcorn 10:35, 14 mar 2013

Anitko - hihi sałatce może nic nie będzie, "zmężnieje" gdy będzie na dworze. Muszę moją obejrzeć, pewnie też wyciągnięta do słonka.. ech Słonko piękne ale i tak chyba jest zimno, rano na bazarku zmarzłam niestety z kloszy nici buu...

A może sobie z Londynu coś przywiozę? Nic dużego, bo miejsca nie będziemy mieć zbyt dużo... ale zwiedzać jakiś ogród na pewno będziemy, Kensington Gardens w planie i ogród botaniczny
Zarezerwowałam ostatni nocleg na lotnisku w Luton, z głowy chociaż to

pozdrawiam!
anipla 10:50, 14 mar 2013

Karola ,a nożyce w bagażu można? chyba nie...
popcorn 10:56, 14 mar 2013

Podręcznym na pewno nie, ale takim "nadawanym" - raczej tak, przecież nikt nie ma do nich dostępu... ale poszukam w sieci, nie chciałabym żeby mi nówki Bentleya zabrali na lotnisku
anipla 10:58, 14 mar 2013

Ale Cię facet załatwił...a już sie cieszyłam na te klosze u Ciebie, trzeba dobrze wątki obejrzeć to się znajdzie winowajca
anipla 11:00, 14 mar 2013

No niefart by był ...nawet bardzo...ale znajac Cię to wynajdziesz że można
popcorn 11:00, 14 mar 2013

mógł nie obiecywać.. myślałam że mi je zostawi i przywiezie, a on sobie o nich przypomniał i wziął na inny bazarek buu...
cóż