Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:46, 11 mar 2013

Marzenko - racja! Dzieje, sieje i rośnie!
Daphne - a Ty? Wawrzynek?

dobrej nocy!

jutro jadę do Gliwic na szkolenie, do czwartku!!
romka 22:00, 11 mar 2013

popcarol napisał(a)

Młoda chętnie zbierała pomidorki, ale żadnego nie spróbowała "Nie lubi", a nie zna smaku, nie chce spróbować.. ech..

ja też znam takich odmieńców... mój mąż też nie je a zawsze mu powtarzam, że jak w wieku 50 lat spróbuje sałatki z pomidorów to będzie żałował, że tyle czasu nie jadł
Mala_Mi 22:52, 11 mar 2013

Mój synuś w jej wieku nie zjadł jajka, banana i wiele innych rzeczy....... spoko... odmieniło się
Magda70 23:02, 11 mar 2013

Ależ Ci bób szaleje!!
Moj M jajek nie jadł chyba do 18 roku życia...każda wielkanoc to była katorga dla niego...hehe...teraz je wszystko - wszystko mu smakuje...
A moja córcia pomidorki jadła...a jak poszła do przedszkola to się odmieniło i przestała - bo inne dzieci też nie jadły..i nie je do dziś
popcorn 08:04, 12 mar 2013

No nic, minie z czasem mam nadzieję Chociaż mój kuzyn dopiero teraz zaczął jadać pomidory.. wcześniej nie lubił

ok, załatwiam najpilniejsze i zbieram się!! Większą część dnia spędzę w pociągu, tylko 2 przesiadki miłego!!
Urszulla 08:26, 12 mar 2013

Moje ciemierniki wysadziłam do ogrodu, ale po dzisieszej nocy popadały- chyba je zmroziło
Nie martwię się bo i tak wiosna idzie puszczały nowe liście. Zobaczę jak w przyszłym roku sobie poradzą. Egzamin im robię
popcorn 08:28, 12 mar 2013

Hej Ula!
ja czekam aż na pewno będzie na plusie.. w ubiegłym roku wystawiłam jednego w mróz, padł i zgnił zupełnie - zmroziło go całego Swoje może okryj - przysyp korą, nakryj włókniną? Żeby całe nie przemarzły?
U nas sporo śniegu... na wiosnę czekam!!
popcorn 11:53, 12 mar 2013

Ale mi się udało Kolega po mnie przyjedzie Więc zamiast w pociągu piszę sobie spokojnie w domu Zimno było dzisiaj w nocy, czosnki mi podmarzły.. ech...
emka 12:41, 12 mar 2013

zima na całego i dlatego pewnie niewiele ofert cisów i bukszpaników, niestety ostatnio w despercji zaczęłam rozważać posadzenie żywopłotu ze szmaragdów zamiast cisa, ne wiem tylko, czy szmaragdy cięte na ok. 1,5 m ładnie by wyglądały,? czy to dla nich za nisko?

Karlinko, a Ty byłas kiedyś na giełdzie kwiatowej koło Matki Polki? zastanawiam się czy tam czesem nie ma bukszpaników itp?

spokojnej podróży i przyjemnego szkolenia
ps. przywieź wiosnę do nas
popcorn 12:46, 12 mar 2013

Hej Emko!

szmaragdy do wysokości 1,5m? Pewnie się da, ale czy im będzie dobrze? I jak to będzie potem wyglądało? Pojęcia nie mam... poczekaj chwilę jeszcze, od przyszłego tygodnia ma być wiosna!!

Koło Matki Polki? Byłam na kiermaszu roślin na Al. Politechniki, na giełdzie nigdy. Pewnie się wybiorę, w kwietniu? Gdybyś się wybierała, daj znać!

Na południu cieplej, ale nadal wiosennie to tam nie jest zaraz się zbieram
dzięki!

pozdrawiam