Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

emka 12:50, 12 mar 2013

zima na całego i dlatego pewnie niewiele ofert cisów i bukszpaników, niestety ostatnio w despercji zaczęłam rozważać posadzenie żywopłotu ze szmaragdów zamiast cisa, ne wiem tylko, czy szmaragdy cięte na ok. 1,5 m ładnie by wyglądały,? czy to dla nich za nisko?

Karlinko, a Ty byłas kiedyś na giełdzie kwiatowej koło Matki Polki? zastanawiam się czy tam czesem nie ma bukszpaników itp?

spokojnej podróży i przyjemnego szkolenia
ps. przywieź wiosnę do nas
emka 12:51, 12 mar 2013

dubelek
emka 12:52, 12 mar 2013

muszę przeprowadzić wywiad, czy na te giełdę można wejść tak indywidualnie, czy to tylko dla hurtowników
popcorn 12:55, 12 mar 2013

chyba można, wątpię żeby odcinali sobie część rynku... pewnie hurtowo taniej, ale detalistów na pewno wpuszczają, tak jak np na giełdach w Tychach czy Krakowie gdzie byłam..
pozdrawiam!
emka 12:59, 12 mar 2013

w sumie jeśli chodzi o bukszpany, to raczej większe ilości wchodzą w grę, także to już hurt,
jakby nie patrzeć
pozdrawiam
popcorn 13:07, 12 mar 2013

na bukszpany mam namiar, koło Łasku, po 1,5 zł/szt. Tylko gość coś się nie wystawia jeszcze w tym roku, a ja nie mam telefonu
jakbyś chciała, w którąś sobotę możemy tam podjechać..

takie:

emka 13:11, 12 mar 2013

o bukszpanach już mi pisałaś, też obserwuję tablicę
w szkółce ,z ktorej mam trochę roślin są 15 cm po 3zł ( doniczka); właściel mówi, że są rozkrzewione, ale nie widziałam ich jeszcze

w sumie na All też są , tylko tu mam obawy co dostnę, jak to się przyjmie itd.
daphne 15:53, 12 mar 2013

emka napisał(a)
zima na całego i dlatego pewnie niewiele ofert cisów i bukszpaników, niestety ostatnio w despercji zaczęłam rozważać posadzenie żywopłotu ze szmaragdów zamiast cisa, ne wiem tylko, czy szmaragdy cięte na ok. 1,5 m ładnie by wyglądały,? czy to dla nich za nisko?

Karlinko, a Ty byłas kiedyś na giełdzie kwiatowej koło Matki Polki? zastanawiam się czy tam czesem nie ma bukszpaników itp?

spokojnej podróży i przyjemnego szkolenia
ps. przywieź wiosnę do nas

moim zdaniem ładnie. ja swoje szmaragdy posadziłam w szpalerze razem z innymi iglakami i teraz kiedy mają po około 1,5 wyglądają fajnie. Tyle że moje będą rosły jeszcze w górę bo do 1,50 mam zaplanowane niższe piętro roślin właśnie przed szmaragdami
AniaDS 19:50, 12 mar 2013

Udanego szkolenia, poczekamy na Ciebie .
bacowa 22:44, 12 mar 2013

Karola ,jakieś 10 dni temu obciełam limki ,patyczki wsadziłam do ziemi 18 szt , a dzisiaj połowa ma juz listki ale jajo .
Może choć kilka się ukorzeni , ale byłby numer
Szkolenia fajna rzecz ,znam z autopsji
pozdrowienia i powodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies