Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anabell 23:49, 12 mar 2013

Ewo! ale patyczki są w ciepłym miejscu rozumiem. Ukorzenią . Właśnie pisałam ,że tak ukorzeniam patyki , tylko później wkładam do ziemi na zewnątrz.

Karolko ! ciekawa ta oferta z bukszpanami.
anipla 03:30, 13 mar 2013

emka napisał(a)
muszę przeprowadzić wywiad, czy na te giełdę można wejść tak indywidualnie, czy to tylko dla hurtowników

Koleżanka kupuje tam kwiaty sztuczne na wiązanki, wchodzi jako osoba indywidualna , za wejście się płaci - kwota zależy od godziny wejscia ,takie sztuczne kupuje w paczkach, a co do doniczkowych to napewno są takie "kwiaciarniane" a o innych nic nie wie bo w innym sektorze się obraca.

pozdrawiam
anipla 03:39, 13 mar 2013

Karola jeszcze trochę to bób domowy będziesz miała, nie chcę Cię martwić ale ja właśnie w ten sposób w zeszłym roku pomidorki straciłam i jeszcze raz musiałam siać (zbytnio się pospieszyłam).
Ostatnio zastanawiałam się jak Ty się musiałś męczyć w tych blokach bez ogrodu, i przypomniałam sobie jakie zbiory warzyw miałas mimo dalekiego zamieszkania...
miłego szkolenia
bacowa 06:28, 13 mar 2013

Haniu . patyczki są w kotłowni ,tam jest troszkę chłodniej niż w domu ,jakieś 15 -16 C ,są w doniczkach z ziemią ,ale zaskoczyło mnie że tak szybko wypuściły listki .Listki są maciupeńkie ale widać już że patyczki są "żywe " .
Oczywiście jak pogoda będzie wiosenna to wysadzę do ogrodu .
popcorn 19:08, 13 mar 2013

Wróciłam! Padam na twarz, ale koledzy nie podrzucili do domu, za co jestem niezmiernie wdzięczna
Ewo - gratuluję limek! Ale będziesz miała hodowlę! Super! Ja swoich jeszcze nie obcinałam, ale moje limki są oszukane i to jakaś inna odmiana... ale obciąć muszę.. a limkę mam jedną, dokup[ię wiosną więcej

Anitko - dzięki za info w sprawie giełdy! W Wawie mieszkaliśmy pon-pt, w weekendy na działce

pozdrawiam!
Margolka 19:33, 13 mar 2013

O, witaj karolka fajnie, ze juz jesteś!
popcorn 19:34, 13 mar 2013

Też się cieszę, Małgosiu! Głowa mnie boli od nadmiaru wiedzy

pozdrawiam!!

emka 20:00, 13 mar 2013

jak znajdę czas, podajdę sama na przegląd oferty giełdy, jeśli nie poproszę kwiaciarkę, żeby zerknęła czy mają coś "ogrodowego", ale narazie czekam na ciepełko
Karolinko, fajnie, że już jesteś
popcorn 20:33, 13 mar 2013

Emka - dzięki! Jak będziesz coś wiedziała, daj proszę znać! Myślę że będą roślinki, niech się tylko wiosna zacznie

pozdrawiam!!

Dzisiaj przyszły pleksi, 3 szt, położyłam przed chwilą na skrzynkach obsadzonych. Są wypełnione śniegiem, na to pleksa, pod spodem folia i włóknina, myślę że nic im nie będzie
Roślinki zimujące w piwnicy Teściów, które po tych ciepłych dniach przywiozłam do naszego zimnego garażu, parę dni temu owinęłam w kocyk, mam nadzieję przetrwają Po weekendzie ma być ciepło
bacowa 06:38, 14 mar 2013

Dzisiaj w stronę termometra poleciało kilka niecenzuralnych słów ,
-22 , ja się pytam po co ???????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies