Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

renatamama3 08:29, 17 maj 2013

Karolina udanego wyjazdu ,cudnych zapachów i kolorów.
popcorn 09:08, 17 maj 2013

Anitko, masz rację! Ten floks od Ciebie, ten od Cioci mi padł (wysechł na wiór)...
Truskawki i bodziszki kwitną (pokazywałam!) cudne!
Tulipany to te, za rok powinny zakwitnąć! Szkoda że nie kupiłaś agrestu, już byś miała...
Dzięki, mam nadzieję droga nie będzie tragiczna... mam nadzieję bedziemy spać w nocy

Kasiu, Robercie, dzięki! Dzisiaj wyjazd, co ja mam spakować? ech...
popcorn 09:17, 17 maj 2013

Renatko - dzięki!! Mam nadzieję będą tam jeszcze tulipany, moje - późne - przekwitają Trochę późno ten wyjazd...

wczorajsze fotki, nie nadążam wstawiać

Przy tarasie... zabieram się za te okolice od 2 lat, wiosną wszystko od śp. Babci kwitnie, nie mam serca tego wyrywać... ech ktoś przygarnie te wszystkie skalniakowe? oddam w dobre ręce...

Zostawię sobie prymulki, sasanki, trawki, bez może wyprowadzę na drzewko, a nie taki wielki krzaczor? Już stałam nad nim z sekatorem, ale w końcu nic nie obcięłam, bo by nie kwitł...

I pełniki - cudne są, nie oddam

Rabata z Rh - jakoś ponuro...

Ale niedługo 2 zakwitną!

Marchew mam wielką - siałam w sierpniu, ledwo wzeszła i tak została na zimę, a teraz - niedługo do jedzenia!

I ogóreczki:

Bergenie szaleją:

Kupiłam wczoraj po 5 zł świeczki-doniczki na tarasowe posiedzenia letnie

anipla 11:07, 17 maj 2013

wiedziałam że Ty pierwsza wszystko siejesz ale marchwią mnie zabiłaś normalnie ....

a co do floksa to może i to mój wysechł, nie myślałam że taki sam , nieważne..
bodziszek żałobny mnie zachwycił , zaczął później kwitnąć niż u Ciebie ale kwiaty ma cudne ...
a wielosiła Ci czasami nie dawałam? tak mi się wydawało ,ale pewnie mi się wydawało u mnie też pierwszy rok ale fajnie kwitnie

będę miała białą piwonię - wykopać dla Ciebie też?
popcorn 11:12, 17 maj 2013

Anitko - marchew myślałam że będzie w ub roku, ale chyba sucho było i baaardzo słabo skiełkowała, i na jesień miała ze 4 cm
.. miałam wyrwać wiosną ale nie zdążyłam, ciekawa byłam czy zakwitnie - bo taka zostawiona w gruncie powinna zawiązać nasiona. A tu proszę - niespodzianka wczoraj ją przerwałam, niedługo będzie można jeść

Bodziszek jest cudny wielosił - nie wiem co to, sprawdzę, ale chyba nie? piwonię chcę! Jasne że chcę, białej jeszcze nie mam!! jupi!!

miłego
anipla 11:34, 17 maj 2013

A myślałam że Ci dawałam
Wielosił :
popcorn 11:43, 17 maj 2013

ładne toto, bodziszkopodobne
anipla 11:54, 17 maj 2013

chcesz?
popcorn 12:00, 17 maj 2013

na nową działkę? może na jesień? bo mi w doniczce nie przeżyje jak na wakacje pojedziemy.. ok?
chodziłam ostatnio dookoła domu z bazylią i nie miałam gdzie wcisnąć... ech...
jotka 12:05, 17 maj 2013

Marchew - pełne zaskoczenie!

Miłego wyjazdu i wielu pozytywnych wrażeń