Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:43, 14 maj 2013

Hej Roberto! Widzę że z okolicy! Fajnie, grupa łódzka rośnie w siłę!

Zajrzę do Ciebie, jutro, teraz idę grabić trawę (gmina wykaszała nam rowy przed domami). I kanciki za domem zrobić Skrzynie to nadstawki paletowe, są w Pabianicach, po 18 zł jakby co muszę jechać, pojadę jutro.

A jakie ceny w Keukenhof? Podasz przykładowe? nie wiem ile EUR mam wymienić

pozdrawiam!!
Robertop 18:02, 14 maj 2013

W Amsterdamie byłem w 2010 roku. Na szczęście są zdjęcia i ze zdjęć wynika, że 10 cebulek kosztowało od 2,50 do 4,50 euro (Targ Kwiatowy w Amsterdamie). Na dowód zdjęcie:

Więcej zdjęć u mnie w ogrodzie

Jakie wymiary mają te skrzynie? Napisz gdzie to jest i do której mogę tam podjechać. Będę w Pabianicach w piątek popołudniu. Miłej pracy w ogrodzie.
popcorn 19:59, 14 maj 2013

Wow, ile cebul! Oszaleć można!
zajrzę jutro! kotlety na piecu

Skrzynie mają wymiar europalety 80x120 cm
z gościem od palet trzeba się umówić i powiedz ile chcesz, bo zostanie tam ok 4-5 szt. Jak chcesz więcej zadzwoń do gościa. Dam Ci namiary na priv. ul. Karniszewicka chyba 17.

pozdrawiam!
Robertop 20:55, 14 maj 2013

Prosze przyślij namiary. Czy te skrzynie są w częściach czy w całości?
popcorn 21:14, 14 maj 2013

Skladają się na płasko, po długości. do mojego VW Polo włożyłam 8 szt na raz, więcej nie wejdzie
namiary poślę na priv.

Rozsadzałam dzisiaj żurawki - mam 12 małych w doniczkach, z 3 dużych - po podziale
Zgrabiłam trawę ściętą przez gminę, w rowie przed domem. I tyle w sumie. Po Keukenhof zabiorę się mam nadzieję za rabatę przy tarasie - skalniakowe rośliny przekwitną i nie będzie mi ich tak szkoda się pozbyć...
może Ela przyjedzie??

miłego wieczoru!
Robertop 21:15, 14 maj 2013

Pod skrzynki masz podłożoną folie?
Robertop 21:17, 14 maj 2013

popcarol napisał(a)
Skladają się na płasko, po długości. do mojego VW Polo włożyłam 8 szt na raz, więcej nie wejdzie
namiary poślę na priv.

Rozsadzałam dzisiaj żurawki - mam 12 małych w doniczkach, z 3 dużych - po podziale
Zgrabiłam trawę ściętą przez gminę, w rowie przed domem. I tyle w sumie. Po Keukenhof zabiorę się mam nadzieję za rabatę przy tarasie - skalniakowe rośliny przekwitną i nie będzie mi ich tak szkoda się pozbyć...
może Ela przyjedzie??

miłego wieczoru!

To troche popracowałaś, gratuluję. Miłego wieczoru.
agata_chrosc... 21:19, 14 maj 2013

popcarol napisał(a)
namiary poślę na priv.

może Ela przyjedzie??

miłego wieczoru!

Karola,
Ty to specjalistka od tego dzielenia jesteś. Powiedz mi czy carex morrowii, który ma nowe przyrosty, mogę teraz podzielic czy lepiej nie ryzykowac?
popcorn 11:11, 15 maj 2013

Roberto - folię mam między skrzynką a ziemią - wewnątrz skrzynki, i tak żeby stojąc na ziemi nie dotykała podłoża bezpośrednio. Wystaje trochę - na część miałam zamówioną folię pociętą w paski odpowiedniej szerokości, ale potem mi tej folii zabrakło i posiłkowałam się workami po korze stąd nie wygląda to super - czekam aż urosną warzywa.

Agatko - możesz spróbować, chociaż z miesiąc temu lepiej byłoby to zrobić... teraz pewnie kwitnie Ci ta trawa? U mnie większość kwitnie.. tylko miskanty i spartyna dopiero niedawno ruszyły; spartynę dzieliłam parę dni temu, dla Krysi i mojej Mamy. Nie wiem, może jedna na początek i zobaczysz?

piękna pogoda, po południu M jedzie po Młodą i na basen, więc mam parę h wolnych
jagoda99 19:00, 15 maj 2013

Pozdrawiam
Tak sobie spaceruje po Waszych watkach czytam ogladam
Usmiecham sie troszke jak to przekornie jak sie mieszka w polsce to szukamy robimy zakupy zagranica
Jak sie mieszka po za granicanicami Polski to pragniemy sciagnac wszystko co polskie bo nasze bo najlepsze
Tak to juz jest