Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 21:22, 12 cze 2013

popcarol napisał(a)
Hej Bożenko! Z powojnikami czekałam na Małgosię i Anitę, ale w końcu zamawiam, dzisiaj lub jutro - wreszcie przepraszam za opóźnienie, ale i tak by nie doszło na dzisiaj, więc wszystko jedno, byle doszło do przyszłej soboty Jeszcze irysy mam dla Ciebie fioletowe które Ci się podobały, ale zagapiłam się i nie zdążyłam ich wykopać, dowiozę też w sobotę

buziaki
k.

poogródkowałam sobie Skosiłam kawałek trawnika, aż mi się benzyna nie skończyła w baku oczywiście zapasu nie mam, jutro dokupię - wszystko przez brak pojemnika na benzynę Byłam u 2 sąsiadek, rozdałam trochę sałaty i poplotkowałyśmy sobie

miłego wieczoru! idę kąpać Młodą (czarna po super ekscytującej zabawie w rowie i śpiewać kołysanki

W porzadku Karola. Pozdrówka.
popcorn 22:18, 12 cze 2013

Bożenko, zamówiłam! Jakimś cudem też dla siebie, ech... cudne są niektóre1 najwyżej padną... najgorsze że niektóre trzeba przycinać, niektóre do ziemi, niektóre wcale... wybrałam raczej te których się nie rusza tylko jeden do przycięcia wiosną... ale piękny

Dobrej nocy!
bacowa 05:53, 13 cze 2013

popcarol napisał(a)
Początki hostowiska mojego - jak się rozrosną, ziemi nie będzie widać, a płot osłoni bluszcz, będzie lepiej Ale to za parę lat

T

Wcale nie będziesz czekać parę lat , hosty rosną "pędzikiem" i szybciutko będzie tak...
pozdrawiam E

PS. rudbekie od Ciebie mają pąki kwiatowe ,
malgocha1960 06:38, 13 cze 2013

Chciałam to samo powiedziec o hostowisku,bo moje sadzone w ubiegłym roku od p.Podstolca w tym roku maja juz okazałe kepy.
popcorn 06:43, 13 cze 2013

Ewo - ale wypasione miejsce! Cudo! Cieszę się że rudbekie zakwitną! Tylko poobcinaj je jak przekwitną... w tym roku małe rudbekie mam dosłownie WSZĘDZIE, nawet w warzywniku, w żwirku, w kostce, w trawniku... masakra!!! pozdrawiam!

Małgosiu - no nie mogę się doczekać W sumie przez rok te które miałam też łądne się zrobiły, większość ciachnęłam na pół

Idę budzić Młodą, zbieramy się do przedszkola, a dzisiaj czwartek, więc na chwilkę na bazarek wstąpię! Świeży chleb, truskawki i pomidory na liście zakupów

miłego dnia! czwartek! jupi!
popcorn 10:07, 13 cze 2013

Moje piwonie z kwiatyllo

Posadzone cisy:

Jeszcze w towarzystwie "starych", bo nie chcę ich ruszać przed urlopem...

Dabrówka rozłogowa ładnie zadarniła pod bukszpanami za domem:

Te liliowce muszę przenieść w jakieś bardziej eksponowane stanowisko:
popcorn 10:18, 13 cze 2013

Zdjęcia archiwalne, bo już zjedzone

Róże mają duże pąki

Przetaczniki - jeden zwykły drugi grzebieniasty, o ile przezimował?

Lilie wypasione:

I czerwony krwawnik red paprika

popcorn 10:24, 13 cze 2013

Moje miskanty sierotki - morning light, ten jest najładniejszy, pozostałe to dosłownie 2 źdźbła

Fasolka miała być karłowa... dostała tyczki

Goździki brodate w warzywniku )żal mi ich wyrzucić...)

Rzut okiem w odwrotną stronę niż zwykle na bylinową:

Porzeczce posłużył nawóz... ma 40cm przyrosty

Jabłuszka James Grieve:

Agrest! uwielbiam.

Joaska 10:25, 13 cze 2013

Karolcia cisy superowe!
Do krwawnika chyba się jednak przekonam bo na prawdę ładny jest
popcorn 10:28, 13 cze 2013

Hej Asiu, dzięki, mam mieszane uczucia co do krwawnika, ale ładnie rośnie Mógłby mieć większe kwiatostany, być bardziej zwarty i nie pokładać się ale mam wymagania, co?
buziaki
k.