Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Zakupy przez internet

Zakupy przez internet

Ania_79 08:07, 18 maj 2012

Zdecydowanie polecam sadzonki powojników i innych pnączy sprzedawanych przez użytkownika clara_w na allegro . Oto link http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3718400l . Zamówiłam kilkanaście powojników dla siebie i kilkanaście winorośli dla męża, oboje jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości sadzonek. Rośliny 2-letnie, b. dobrze ukorzenione, na razie niektóre powojniki maja po 2-3 kwiatki, myślę, że w przyszłym roku pokażą pełnię swoich możliwości. W tej chwili jest promocja i do 11 zamówionych roślin jedna jest wysyłana jako gratis, ja otrzymałam 2 kiwi i powojnika gratis.
abiko 12:18, 18 maj 2012

Basiaw napisał(a)
A ja się pospieszyłam z wpłatą

Czy tu w Ogrodowisku wiele osób 'przejechało się' na zakupach u Mariusza?

Myślę, że sporo, ja też zapłaciłam i wk... jestem, bo postąpiłam tak jak się kupuje przez internet a te same sadzonki mogłam już spokojnie kupić w szkółce i posadzić.
Mam nadzieję, że Pan Surowiński szybko się wywiąże z zobowiązań, albo zwróci pieniądze.

Kurcze ja mam jakiś zły rok w zakupach internetowych A kupowałam najczęściej w znanych mi już sklepach..ech...

Na liście czeka lawenda od sprzedawcy z ubiegłego roku i aż się boję zamówić..może jakieś fatum?
jambosana 19:32, 18 maj 2012

abiko napisał(a)

Myślę, że sporo, ja też zapłaciłam i wk... jestem, bo postąpiłam tak jak się kupuje przez internet a te same sadzonki mogłam już spokojnie kupić w szkółce i posadzić.
Mam nadzieję, że Pan Surowiński szybko się wywiąże z zobowiązań, albo zwróci pieniądze.

Kurcze ja mam jakiś zły rok w zakupach internetowych A kupowałam najczęściej w znanych mi już sklepach..ech...

Na liście czeka lawenda od sprzedawcy z ubiegłego roku i aż się boję zamówić..może jakieś fatum?

No to ja kolejna się zgłaszam. Zamówienie i wpłata 2 maja 2012r. 402 zł, jakieś maile od pani Anety, że dużo pakowania, że zaraz zrealizują i nic. Pan Surowiński udzielał się na wielu forach, doradzał, sprawiał wrażenie solidnej firmy. Wielu osobom groził postępowaniem, za wykorzystanie jego zdjęć, więc kreował się na super uczciwego. .Miał dobre opinie - sadzonki zdrowe, szybka realizacja, więc nie miałam żadnych obaw co do wpłaty za zamówienie. Do teraz ciepliwie czekałam, sądząc, że opóźnienie jest związane najpierw z przerwą na długi weekend, a potem licznymi zamówieniami.
A teraz ta informacja, chyba się załamię, kwota 400 zł, to na prawdę nie jest dla mnie mała kwota.
Robię od lat zakupy przez internet i nikt nigdy mnie nie oszukał. Czyżby pierwszy raz ???
magos 19:43, 18 maj 2012

Ania_79 napisał(a)
Zdecydowanie polecam sadzonki powojników i innych pnączy sprzedawanych przez użytkownika clara_w na allegro . Oto link http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3718400l . Zamówiłam kilkanaście powojników dla siebie i kilkanaście winorośli dla męża, oboje jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości sadzonek. Rośliny 2-letnie, b. dobrze ukorzenione, na razie niektóre powojniki maja po 2-3 kwiatki, myślę, że w przyszłym roku pokażą pełnię swoich możliwości. W tej chwili jest promocja i do 11 zamówionych roślin jedna jest wysyłana jako gratis, ja otrzymałam 2 kiwi i powojnika gratis.

Potwierdzam.Zamawiałam 2 razy i jestem bardzo zadowolona.Dostałam przy kazdym zamówieniu w wysokosci ok.100 zł gratiska-klematiska
monteverde 23:24, 18 maj 2012

jambosana napisał(a)

No to ja kolejna się zgłaszam. Zamówienie i wpłata 2 maja 2012r. 402 zł, jakieś maile od pani Anety, że dużo pakowania, że zaraz zrealizują i nic. Pan Surowiński udzielał się na wielu forach, doradzał, sprawiał wrażenie solidnej firmy. Wielu osobom groził postępowaniem, za wykorzystanie jego zdjęć, więc kreował się na super uczciwego. .Miał dobre opinie - sadzonki zdrowe, szybka realizacja, więc nie miałam żadnych obaw co do wpłaty za zamówienie. Do teraz ciepliwie czekałam, sądząc, że opóźnienie jest związane najpierw z przerwą na długi weekend, a potem licznymi zamówieniami.
A teraz ta informacja, chyba się załamię, kwota 400 zł, to na prawdę nie jest dla mnie mała kwota.
Robię od lat zakupy przez internet i nikt nigdy mnie nie oszukał. Czyżby pierwszy raz ???
a gdzie u niego zamówiłaś na allegro czy w jego sklepie internetowym?
Tinka 09:05, 19 maj 2012

Miałam chyba nosa,bo w ostatniej chwili zrezygnowałam z zamówionego towaru u tego Pana.
Pozdrawiam Danusiu
motylla 14:18, 20 maj 2012

Napisałam mail do państwa Surowińskich z prośbą o informację na temat mojego zamówienia - minęło dwa tygodnie, regulamin zakłada krótki termin realizacji, wyraziłam obawy co do wielkości sadzonek, zakładając, że donice 2 litrowe to sadzonki większe niż 2 listki... I co? I dostałam mail, że jednak są miskanty w mniejszych. Ja na to, że w takim razie proszę o wysłanie różnicy w cenie, że zakładam, że spada też cena przesyłki (no jest różnica między ciężarem doniczek 2 litrowych a 0,5 litrowych). Pani odpisała,ze transakcja jest anulowana, pieniądze przesyłają mi na konto...
Basiaw 16:06, 20 maj 2012

Bardzo to wszystko nieciekawie wygląda Najgorzej, że chyba nie ma nikogo innego, kto oferowałby tak szeroki wybór gatunków i odmian traw. A może znacie jakiś inny sklep, szkółkę, któta ma przyzwoity wybór traw?
Zaczęłam szukac na allegro, ale ręce opadają, wielu sprzedających swoje trawy opisuje w stylu "trawa niebieska", "trawa sina".
Basiaw 16:23, 20 maj 2012

Zaczęłąm szukać sprzedawców traw, spory wybór jest w tej szkółce, może ktoś z Was już tam kupował?
http://byliny-olsztyn.pl/
monteverde 16:32, 20 maj 2012

Ta akurat jest porządna firma