Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Ana 13:05, 29 lut 2012

Kasiu, jak cudnie już u Ciebie z tymi krokusam - moje dopiero pokazują ogonki, zobaczymy, czy po mrozach wzejda...
Krys 14:30, 29 lut 2012

Kasia witaj po zimie Szkoda ,że się minięłyśmy na wystawie w Poznaniu
hania 18:17, 29 lut 2012

Kasiu czy to tegoroczne krokusiki ,ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam do ogrodu i jeszcze nic nie kwitnie,ato ten sam rejon
Kaisia 08:39, 01 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, obejrzałam twoją wizytówkę. Wszystko mi się podoba, ale najbardziej trawy. Moja przygoda z trawami się dopiero zaczęła. Doceniam ich walory w ogrodzie, są dobrymi wypełniaczami rabat, pokazują całą krasę jesienią. Muszę parę roślin poprzesadzać, bo podobają mi się trawy w grupie. Na razie mam ich kilka, ale powiększę kolekcję na pewno.

Bożenko trwy to niekończąca sie przygoda, jak już się z nimi zaprzyjaźnisz to na zawsze
I wierz mi ozdabiają ogród nie tylko na jesieni, ale tak jak piszesz "całą krasę pokazują jesienią"
Kibicuję powiększaniu kolekcji.
Kaisia 08:44, 01 mar 2012

hania napisał(a)
Kasiu czy to tegoroczne krokusiki ,ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam do ogrodu i jeszcze nic nie kwitnie,ato ten sam rejon

Haniu to są tegoroczne krokusiki, zdjecie robione po powrocie z Gardenii przez przypadek je zauważyłam wiesz ten kolorek...
Krokusów w całym ogrodzie mam tysiące i z wszystkich kwitną tylko te
Jest to miejsce słoneczne przez cały dzień może dlatego..... chociaż obok są białe i fioletowe i białe kwitły tylko dwa wczoraj a fioletowe jeszcze pochowane.
Pewnie zrobiły mi niespodziankę przez tak wczesne kwitnienie, ostatnio miałam cieżki okres w życiu..... i też dlatego zaniedbałam Ogrodowisko, ale już czuję , że na nowo żyję i wiem ze bedzie dobrze.
Kaisia 08:47, 01 mar 2012

Krys napisał(a)
Kasia witaj po zimie Szkoda ,że się minięłyśmy na wystawie w Poznaniu

Krysiu wielka szkoda, bardzo załuję. W sobotę i tak nie mogłabym przyjechać Babcia miała 90 urodzinki i była imprezka rodzinna już od 14 . Dziadziuś Babci powiedział piękny wiersz i wreczył bukiet kwiatów, oj były wzruszenia.
Kaisia 08:53, 01 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Kasiu, ale Ci zazdroszczę tych krokusów. U mnie wyszły częściowo w grudniu i też już było widać ich kolorki, a teraz takie zgniecione spod śniegu wyszły i nie chcą ruszyć. Chyba nic z nich nie będzie. Ale liczę na inne w miejscach chłodniejszych, tam ich jeszcze nie widać.

Mam jeszcze prośbę. Poopowiadaj proszę jak prostowałaś i montowałaś obrzeża trawnikowe (zamiast ekobordów). Ja muszę w tym roku oddzielić kamyki od trawnika i wszyscy polecają ekobordy, ale wiem, że Tobie udało się zrobić to taniej. Masz jakieś zdjęcia i sposób prostowania tej fali?

Aga krokusiki mnie naprawdę zaskoczyły , ale tak jak piszesz wiele bedzie takich które już nie wyjdą bo im pąkówki zmarzły, tak jak moje kremowe przed domkiem, ale miejmy nadzieję ze bedzie wiele innych radujących duszę.
Obrzeża po wkopaniu w ziemię i naciągnieciu same sie wyprostowały Wiem że ekobordy są lepsze sama bym je zamontowała gdyby były tańsze....
Zdjeć nie mam z bliska zeby było widać, ale jak wyskoczę z aparatem to zrobię.
agniecha973 08:57, 01 mar 2012

Dzięki za info. Czyli nie "prasujemy" niczym tych obrzeży tylko upychamy w ziemię, naciągamy i po sprawie. OK to prostsze niż się spodziewałam. U Ciebie nigdzie ich nie przyuważyłąm, więc jeśli dałaś radę, to może i mi się uda. Masz gdzieś takie miejsce, gdzie łączy ci się kamyk z trawnikiem? Jak wtedy wygląda koszenie?
Kaisia 08:59, 01 mar 2012

Agnieszko ( Wieloszko), Sylwio, Gabrysiu, Anulo, Syla, Aniu
Dziewczyny krokusiki wniosły wiele radości swoim pojawieniem sie w moje serce i cieszę się ze nie tylko moje.
Powiem szczesze, że nie myslałam iż bedą pierwsze, myślę że pewnie gdzieś tam inne kwitną
Syla nie martw się u Ciebie też będą, musisz jeszcze trochę poczekać
Ano u Ciebie też wzejdą, jak są tylko ogonki to raczej pąkówki nie zmarzły, u mnie zmarzły te co już w styczniu wychylały głowki kolorowe.
Kaisia 09:05, 01 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Dzięki za info. Czyli nie "prasujemy" niczym tych obrzeży tylko upychamy w ziemię, naciągamy i po sprawie. OK to prostsze niż się spodziewałam. U Ciebie nigdzie ich nie przyuważyłąm, więc jeśli dałaś radę, to może i mi się uda. Masz gdzieś takie miejsce, gdzie łączy ci się kamyk z trawnikiem? Jak wtedy wygląda koszenie?

Tak Agnieszko to jest proste, poradzisz sobie.
Mam sporo takich miejsc łączących kamień z trawnikiem, z koszeniem nie ma problemu koła jadą po żwirku. Musisz tylko wkopać obrzeża równo z poziomem ziemi nie mogą wystawać bo je kosiarka poszarpie.
O gólnie jak mamy żwir w ogrodzie jednym z problemów jest wędrujący żwir na trawnik, może sie dostawać pod ostrza kosiarki, wiem ze Tomek przed koszeniem chodzi i zbiera żwir z trawy i nie ma problemu.