Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 21:19, 07 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasi nie ma a tu tyle pytań
I ja przybiegam z moim pytaniem, czy rozlpenice wszystkie u Ciebie ruszyły? Moja black beauty nawet nie drgnie...
Moje bambusy wyglądają na całkowicie nieżywe. Nie wiem czy już je wycinać. Czy jeszcze czekać??? W czoraj w Ogrodzie botanicznym widziałam takie ususzone i jeszcze ich nie wycięli a wszystko w tym ogrodzie jest na tip top, więć chyba na cięcie bambusów jeszcze za wcześnie???

Marzenko już jestem

O rozplenicach już pisałam Dominice, a bambusy zrobiły mi miłą niespodziankę jak zajrzałam w te suche liściory zobaczyłam pełno odrostów wychodzących z ziemi, od razu postanowiłam wszystko suche wyciąć
Zobacz te pędy największe mają już 80 cm i rosną 10 cm na dobę, jak się rozwiną będzie zielono

Daj swoim szansę niech z ziemi odbiją. Ja w nie wierzę, zwłaszcza przy takiej opiece jak u Ciebie w ogrodzie.
anula_wn 21:30, 07 maj 2012

Kasiu, pięknie dziekuję za odpowiedź !
w takim razie będę dosadzać i ...liczyć na delikatne zimy
pozdrawiam serdecznie ))
Kaisia 21:30, 07 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
A ja mam pytanie o to gdzie Kasiu kupowałaś swoje tulipany. Masz sprawdzony sklep?

Agnieszko kupowałam w kilku miejscach, ale zawsze zdarzały się pomyłki w odmianach, w zeszłym roku kupiłam u 'paeonia_pl' i nie było pomyłek jestem mile zaskoczona. Pomyłka natomiast zdarzyła mi sie w tym sezonie w tulipanach marketowych.
Kaisia 21:40, 07 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Kasiu, trafiłam tu dzięki Marzence . Bardzo była to pouczająca wizyta. Z ruin powstał piękny, klimatyczny ogród. Oryginalny i stylowy. I w sumie wcale nie trwało to tak bardzo długo. Dla mnie to okolicznośc bardzo pocieszająca, bo cierpliwość nie jest moja najwększą zaletą i strasznie mi się dłuży czekać, aż te wszystkie małe roślinki wreszcie zaczną tworzyć jakąś sensowną całość. Dla mnie Twój ogród ma jeszcze jedeną zaletę - sporo tu inspiracji japońskich, a ja mam przed soba zrobienie właśnie japońskiego ogródka. Będzie znacznie mniejszy niż Twój i daleko mniej spektakularny, ale tym bardziej muszę szczegółowo go wymyslić. I dlatego z wielką przyjemnością podpatruje Twoje aranżacje. Na pewno jeszcze nie raz wpadnę pooglądac. Pozdrawiam.

Miło mi że do nas trafiłaś, wiem że trudno jest czekać na ogród zwłaszcza jak nie ma pieniędzy i trzeba sobie radzić mniejszymi roślinami, dlatego polecam zakup kilku roślin już wiekszych okazów, pozostałe szybko podrosną nawet nie wiemy kiedy to się dzieje.
Dlatego kupowałam trawy, nie były drogie i były dobrymi wypełniaczami, szybko się porozrastały i się w nich zakochałam.
Cieszę się że znalazłaś coś dla siebie u nas, bo wiesz ja ze wszytkim idę na zywioł, projekty były bardzo wstępne ale i tak wszytko powstało w ogrodzie jak kupiłam rośliny i je sadziłam, wiem że popełniłam błędy i może jak bym miała wszystkie rosliny od razu inaczej by to wyszło, ale to całkowicie moje dzieło i dobrze się w nim czuję.
Kaisia 21:44, 07 maj 2012

Domi napisał(a)

Aniu te białe akurat po rozwinięciu mniej mi się podobają, mają bardzo ciężkie główki i się mocno przewieszają, każdy w inną stronę, mam posadzone 50 sztuk obok siebie i nie dają takiego efektu. Jestem ciekawa jakie będą Twoje odczucia do tej odmiany.

Inne papuzie i pełne są super i polecam bardzo.

U mnie to samo Kasiu z tą odmianą- główki poprzekrzywiane na boki.

Dominiko teraz jak już się w pełni rozwineły jeszcze bardziej mnie denerwują a miały być takie piękne

Zobacz w tym miejscu rośnie 50 sztuk a wcale tego nie widać

Kaisia 21:47, 07 maj 2012

Ginger napisał(a)
Witam Kasiu, zaglądam i podziwiam. W moim ogrodzie też jest mostek co prawda kupowałam go bez pomysłu na japoński ogród bo nawet nie wiedziałam nic o tematyce japońskich cudnych ogrodów chciałam żeby prowadził do kącika wypoczynkowego a kolor wyszedł przypadkowo taki czerwonawy bo resztę elementów w ogrodzie (studnia i wiatrak) malowałam w kolorze machoniu ale bejcą innej firmy ale firma firmie nie równa to i paleta barw inna.

Witaj u nas w ogrodzie, zaciekawiłaś mnie swoim, ale widzę że jeszcze nie pokazałaś .
Przedstaw nam swój ogród na pewno jest ciekawy.
eliza3 21:52, 07 maj 2012

Witam, zajrzałam do Ciebie na chwilkę i zostałam na dłuższą chwilę, ale jeśli pozwolisz jutro zostanę dłużej Masz bardzo ładne rabaty żwirowe i fajne połączenia kamienia i drewna. Twój ogród jest bardzo przemyślany, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Kaisia 21:58, 07 maj 2012

Trochę zdjęć z dzisiejszego ogrodu

Kaisia 22:00, 07 maj 2012

eliza3 napisał(a)
Witam, zajrzałam do Ciebie na chwilkę i zostałam na dłuższą chwilę, ale jeśli pozwolisz jutro zostanę dłużej Masz bardzo ładne rabaty żwirowe i fajne połączenia kamienia i drewna. Twój ogród jest bardzo przemyślany, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam

Witaj Elizo, zaglądaj kiedy masz ochotę zapraszam, nie wiem czy jest przemyślany ale na pewno wielokrotnie przesadzany, bo ciągle mi nie grało, ten rok jest pierwszy kiedy nic nie przesadzam
Kaisia 22:03, 07 maj 2012

Te tulipany rosną już trzeci sezon i wcale nie są mniejsze, ale na pewno jest ich o wiele więcej, miały być w dwóch kolorach wyszły w jednym i nawet dobrze.