Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 07:22, 19 mar 2021

Poszalałaś z bratkami, tego latania i podlewania współczuję jednak. Fajnie, że kurki juz jajka niosą
sylwia_slomc... 09:33, 19 mar 2021

Gosialuk napisał(a)
Jestem na bieżąco.
Ze zdrowiem mam nadzieję, że będzie lepiej z każdym dniem. Bratki w takich ilościach rozweseliły podwórko, a jak w końcu zrobi się cieplej, to wszystko dostanie przyspieszenia. U ciebie i tak tej wiosny więcej niż u mnie.

Czasem mam wrażenie, ze ta pogoda na mnie czeka aż się z ogrodem jako tako ogarnę, ale chciałoby się żeby choć krokusy już cieszyły a tu wyłażą, ale się nie rozwijają bo pochmurno i tak przekwitają nie rozwinięte....
sylwia_slomc... 09:36, 19 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Moja kurkowa pani trwierdzi, że młode kurki niosą jajka z dwoma żółtkami, ale nie wiem czy to nie takie co to karmione są intensywnie gotową paszą?

Współczuję kręgosłupowych kłopotów, mnie też zdaża się właśnie taki mały myk by zostać złąpaną w obręcz
Zapisałam sobie ten Tiolip, może i mnie pomoże? Życzę abyś jak najszybciej doszła do formy

Przylaszczki już kwitną? Nawet iryski jeszcze się mi nie pokazały

Ja ten Tiolip od neurologa dostałam i powiem Ci pomaga mi, kupisz bez recepty w aptece bo to witaminy głównie z grupy B, mają za zadanie osłonić nerwy i powiem Ci dzisiaj już o wiele lepiej. Ale jeszcze łyknę ze dwa dni aż nie puści całkiem.
sylwia_slomc... 09:38, 19 mar 2021

Milka napisał(a)
Poszalałaś z bratkami, tego latania i podlewania współczuję jednak. Fajnie, że kurki juz jajka niosą

Latać i podlewać będzie pomocnik bo ja na razie cięższej konewki nie dźwignę, a z małą nie mam czasu ganiać po całym ogrodzie. To ten minus, że doniczki trzeba podlewać
Rench 14:06, 19 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale bym do Was pozaglądała.... a tu doopa , wczoraj ruter wymieniony na nowy, a netu nadal niet tyle co z tel
Papużki wczoraj było ok, nawet już się piórkiem dają dotykać Ciekawe jak dzisiaj bo w nocy -8 było

Maja

Gucio zaleca się

Piękne ptactwo zamieszkało u Ciebie
Jestem pod wrażenie ilości gatunków, prawdziwa Arka

U mnie też nornice robią spustoszenie, zeżarły mi 2 róże jadalne, na razie. Posadziłam wśród tulipanów korony cesarskie, miały służyć do odstraszenia nornic. Tulipany już widać, ale korony chyb zjadły
Magleska 15:51, 19 mar 2021

śliczne bratusie zakupiłaś
mam nadzieję ,że zdrówko już lepiej? dbaj o siebie

ptaszarni mi mało cały czas
Kasya 15:53, 19 mar 2021

Ojej... nie wiedziałam ze i papugi w planach
sylwia_slomc... 17:33, 19 mar 2021

Rench napisał(a)

Piękne ptactwo zamieszkało u Ciebie
Jestem pod wrażenie ilości gatunków, prawdziwa Arka

U mnie też nornice robią spustoszenie, zeżarły mi 2 róże jadalne, na razie. Posadziłam wśród tulipanów korony cesarskie, miały służyć do odstraszenia nornic. Tulipany już widać, ale korony chyb zjadły

U mnie korony też nie wychodzą jeszcze, ciekawe czy w ogóle wyjdą...
Dziś sama stałam się mieszkańcem woliery i pomieszkałam przeszło godzinę bo syn poszedł wodę przynieść i z rozpędu zamknął mnie od zewnątrz, a potem zagadał się z babcią ii tak sobie siedziałam z nimi bez możliwości wyjścia.....powiem wam głupie uczucie, jak w pułapce się czułam. Kombinowałam z otwarciem, ale nie udało mi się tak skutecznie zrobiliśmy zamykanie
sylwia_slomc... 17:34, 19 mar 2021

Magleska napisał(a)
śliczne bratusie zakupiłaś
mam nadzieję ,że zdrówko już lepiej? dbaj o siebie

ptaszarni mi mało cały czas

Dziś dokupiłam 6 z tych większych i już mi nie brakuje Już mi lepiej, witamina pomogła
sylwia_slomc... 17:35, 19 mar 2021

Kasya napisał(a)
Ojej... nie wiedziałam ze i papugi w planach

Jeszcze są inne plany, ale trzeba czekać do maja - czerwca jak się u znajomego rozmnożą