Czasem mam wrażenie, ze ta pogoda na mnie czeka aż się z ogrodem jako tako ogarnę, ale chciałoby się żeby choć krokusy już cieszyły a tu wyłażą, ale się nie rozwijają bo pochmurno i tak przekwitają nie rozwinięte....
Ja ten Tiolip od neurologa dostałam i powiem Ci pomaga mi, kupisz bez recepty w aptece bo to witaminy głównie z grupy B, mają za zadanie osłonić nerwy i powiem Ci dzisiaj już o wiele lepiej. Ale jeszcze łyknę ze dwa dni aż nie puści całkiem.
Latać i podlewać będzie pomocnik bo ja na razie cięższej konewki nie dźwignę, a z małą nie mam czasu ganiać po całym ogrodzie. To ten minus, że doniczki trzeba podlewać
Piękne ptactwo zamieszkało u Ciebie
Jestem pod wrażenie ilości gatunków, prawdziwa Arka
U mnie też nornice robią spustoszenie, zeżarły mi 2 róże jadalne, na razie. Posadziłam wśród tulipanów korony cesarskie, miały służyć do odstraszenia nornic. Tulipany już widać, ale korony chyb zjadły
U mnie korony też nie wychodzą jeszcze, ciekawe czy w ogóle wyjdą...
Dziś sama stałam się mieszkańcem woliery i pomieszkałam przeszło godzinę bo syn poszedł wodę przynieść i z rozpędu zamknął mnie od zewnątrz, a potem zagadał się z babcią ii tak sobie siedziałam z nimi bez możliwości wyjścia.....powiem wam głupie uczucie, jak w pułapce się czułam. Kombinowałam z otwarciem, ale nie udało mi się tak skutecznie zrobiliśmy zamykanie