Dereń super W kwietniu chcę jechać na tę giełdę ptasią, to może bym wpadła i przywiozła Ci szalotki? Przy tej zimnicy przez następne dwa tygodnie pewnie i tak nie bedziemy nic robić heh
Piekne skrzynie w warzywniku Takie duże będą o wiele lepsze niż maluchy. Czym bedziesz je napełniać?
U nas dzisiaj chyba będzie mróz w nocy Podobno łatwo, ja nie próbowałam bo jak potrzebowałam odsadzałam z odkładu. One jeśli gałązka idzie po ziemi same puszczają korzonki z niej, potem tylko odcinasz i sadzisz gdzie chcesz
Zapodałam Tiolip i jest ciut lepiej, a to tylko witamina, która nerwy osłania. Do pełni ruchomości daleko jeszcze, ale bratki posadzić dałam radę. Przynosił mi tylko na stolik doniczki, a ja sadziłam nic więcej nie robiłam
Basiu chciałam tylko kołdrę poprawić i tak mnie siekło, ze się wyprostować nie mogłam ani powietrza nabrać, obręcz na żebra , oddech płytki bo inaczej ból. Na siłę rozciągałam się i wyginałam ile dało radę by tak nie zostało, plus witaminy, jest lepiej, ale dobrze będzie dopiero jak wskoczy na miejsce z powrotem
Karola możemy się tak umówić O ile Jarmarków rolnikom nie pozamykają....
Do skrzyń pójdzie kompost jak już odmarznie i będzie można udziabać widłami
Dzisiaj drugie jajo od kurki, Jej pierwsze bo krew na skorupce była. Czyli wychodzi na to, że kaczka i dwie kurki powinny nosić w miarę regularnie jak się ociepli. Czekam na resztę bo jeszcze dwie kurki powinny też zacząć
NO właśnie się nie przeciążyłam tylko niefortunnie obróciłam by poprawić kołdrę przy ścieleniu Patrzę w pogodę i niby słońca więcej, ale zimno nocami jak diabli na dziś mam zapowiedziane -6 w nocy i tak do niedzieli co noc
I to jest prawdziwa ogrodniczka
Ruszyć się nie może ale kwiatki wiosenne muszą być.
Ja chyba dopiero na święta kupię bo narazie ruszyć się z domu nie mogę.
Zadbaj Sylwio o zdrowie bo ono najważniejsze.
Pozdrawiam