Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

ElzbietaFranka 13:05, 04 paź 2023

Dzięki Sylwia za odpis odnośnie Marcinków.
Dzisiaj dużo chłodniej.
Prace u was postępują. Dobrze mieć taką złotą rączkę w domu. Mój eM też dużo zrobi. Będąc nad morzem pomalował Maji pokój i jest czysto.
Pozdrawiam
malgorzata_s... 14:39, 04 paź 2023

Ogród wymiata ale Mikołaj w październiku najlepszy
Kordina 14:45, 04 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

ten chyba nie jadalny bo blaszkowy, ale rozmiar kapelusza....

Najpierw zobaczyłam leżącą maskę diabełka. takiego świątka ludowego o ile diabełka można nazwać świątkiem a dopiero przeczyta;am, ze grzyb
Sylwia planuję zakup jednego albo dwóch drzewek pigwy, maksymalnie do 2m wysokości, masz jakiegoś pomysła?
sylwia_slomc... 19:40, 04 paź 2023

Krakus napisał(a)

już zbierasz? hmmm ja słyszałem że należy poczekać do przymrozków

Nie było jak czekać bo same spadły z drzewa
Z pigwowcem też czekam, aż spadnie
sylwia_slomc... 19:44, 04 paź 2023

Krakus napisał(a)
sporo fot i aż szukałem gdzie to masz Anafalis perłowy o którym wspominałaś u Iwony...bo aż sobie wyggoglowałm i fajnie wygląda ale w "realu" zawsze lepiej zobaczyc

Ten srebrno biały na pierwszym planie w sierpniu bo teraz już u mnie leżą po wietrze.
sylwia_slomc... 19:47, 04 paź 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Sylwia za odpis odnośnie Marcinków.
Dzisiaj dużo chłodniej.
Prace u was postępują. Dobrze mieć taką złotą rączkę w domu. Mój eM też dużo zrobi. Będąc nad morzem pomalował Maji pokój i jest czysto.
Pozdrawiam

A jaka oszczędność Elu Zwłaszcza w dzisiejszych czasach...
U nas też chłodno dziś i wietrznie. I dzień już taki krótki Nie mam kiedy Warzyw wykopać
sylwia_slomc... 19:47, 04 paź 2023

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ogród wymiata ale Mikołaj w październiku najlepszy

sylwia_slomc... 19:51, 04 paź 2023

Kordina napisał(a)

Najpierw zobaczyłam leżącą maskę diabełka. takiego świątka ludowego o ile diabełka można nazwać świątkiem a dopiero przeczyta;am, ze grzyb
Sylwia planuję zakup jednego albo dwóch drzewek pigwy, maksymalnie do 2m wysokości, masz jakiegoś pomysła?

Ha ha ha
Ja kupowałam pigwę wiele lat temu i nie pamiętam czy na targach, czy wysyłkowo, ale zajrzyj do Konieczko pewnie mają. Sporo drzew u Nich zamawiałam.
Basieksp 19:52, 04 paź 2023

Sylwia pięknie masz w ogrodzie a astry o tej porze roku bardzo zdobią ogród u mnie nie wszystkie chyba zakwitną, za sucho było, a nie wszystko podlewałam. Posadziłam cały rząd pod płotem, tam jest trochę cienia, myślałam, że sobie poradzą, ale kwiatów mają malutko, coś im nie podpasowało. No trudno, za rok bardziej o nie zadbam
sylwia_slomc... 20:13, 04 paź 2023

Basieksp napisał(a)
Sylwia pięknie masz w ogrodzie a astry o tej porze roku bardzo zdobią ogród u mnie nie wszystkie chyba zakwitną, za sucho było, a nie wszystko podlewałam. Posadziłam cały rząd pod płotem, tam jest trochę cienia, myślałam, że sobie poradzą, ale kwiatów mają malutko, coś im nie podpasowało. No trudno, za rok bardziej o nie zadbam

Ja o moje nie dbam wcale, Podlewałam w poprzednie lata tylko prysznicowo i nie częściej niż gdy już miesiąc nie padało, wcześniej wcale. W tym roku miały nadmiar wody, porosły wysoko trochę się wykładają przez to. Wiem od Kondzia, że jak chce się mieć niższe to początkiem czerwca można przyciąć o połowę, ponoć są gęściejsze i niższe wtedy, ale nigdy nie mam czasu wypróbować