Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

anpi 23:56, 18 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

O widzisz chyba ona bo mi się nazwa od razu kojarzy. Jak się u Ciebie sprawuje z czasem? Tniesz ją czy raczej nie. Ja do tej pory nie cięłam.

Sylwia, ja swoje co roku dzielę w celu rozmnożenia dla siebie i dla innych. Przy okazji w ten sposób się odmładzają. Ale chyba z raz je troszkę przycinałam tak z jedną trzecia najdłuższe źdźbła. Podzielone szybko przyrastają. A ja wykorzystuję je do nasadzeń w donicach.
Wstawię Ci zdjęcia swoich na moim wątku.
Tymczasem zatopiłam się w Twojej łące Ale masz zacięcie z tym dosadzaniem Ale Ci powiem, że efekty widać.
tuAnna 08:32, 19 lut 2024

Podziwiam piękne efekty ciężkiej pracy
sylwia_slomc... 11:56, 19 lut 2024

hankaandrus_44 napisał(a)
Dziś nie miałam sposobu, żeby na bieżąco oglądać, Może jutro do Twej łąki zajrzę.
Dobrej nocy bez łąkowych fragmentów.
Hanuś wiesz, że co w sieci to już nie zginie, w wolnej chwili zajrzysz nic się nie dzieje
sylwia_slomc... 12:00, 19 lut 2024

anpi napisał(a)

Sylwia, ja swoje co roku dzielę w celu rozmnożenia dla siebie i dla innych. Przy okazji w ten sposób się odmładzają. Ale chyba z raz je troszkę przycinałam tak z jedną trzecia najdłuższe źdźbła. Podzielone szybko przyrastają. A ja wykorzystuję je do nasadzeń w donicach.
Wstawię Ci zdjęcia swoich na moim wątku.
Tymczasem zatopiłam się w Twojej łące Ale masz zacięcie z tym dosadzaniem Ale Ci powiem, że efekty widać.

Wiesz, ze masz rację one do kompozycjo donicowych musza być świetne Aniu ta łąka to moje pierwsze ogrodowe marzenie było i z biegiem lat stopniowo staram się je realizować. Kiedyś może się uda do tej z marzeń dotrzećAle ta już też mi daje sporo radości
sylwia_slomc... 12:00, 19 lut 2024

tuAnna napisał(a)
Podziwiam piękne efekty ciężkiej pracy

Bardzo dziękuję
sylwia_slomc... 12:02, 19 lut 2024

Gdyby ktoś reflektował na nasionka mojej hosty( sprawdzone bo wschodzą szybko)to też adres na priv kierować. Sporo mi ich jeszcze zostało A do wiosny trzeba wysiać bo hosty szybko tracą zdolność kiełkowania. Tylko w wiadomości dopiszcie o które nasiona chodzi, hosty czy naparstnicy żebym nic nie pomyliła potem
Darecka 12:06, 19 lut 2024

Ubóstwiam Twoją łąkę! Nie wyobrażam sobie, że można jeszcze ją poprawić, ale patrząc na Wasze dokonania na Ranczu muszę stwierdzić, że widocznie mam zbyt ograniczoną wyobraźnię .
sylwia_slomc... 12:11, 19 lut 2024

Darecka napisał(a)
Ubóstwiam Twoją łąkę! Nie wyobrażam sobie, że można jeszcze ją poprawić, ale patrząc na Wasze dokonania na Ranczu muszę stwierdzić, że widocznie mam zbyt ograniczoną wyobraźnię .

Ona cudnie na wietrze pracuje, szumi w sezonie bzyczy owadami....
Rojodziejowa 12:20, 19 lut 2024

Sylwia, a hosty wysiewasz w cieple?
sylwia_slomc... 12:37, 19 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Sylwia, a hosty wysiewasz je w cieple?

Aasia wysiałam w domu, stoją w łazience, na pralce do okna. ładnie już trawkowe listki zaczynają kształt łapać. Na razie kolorem od matki się różnią, ale to przylistki pierwsze są, zobaczymy jak będzie dalej.