nie posiadam takiego dziadostwa ...bo u mnie lisci pełno z brzeziny nawiało i musze zgarniać rekami ...bo sa bardzo mokre i ciapate ....żaden odkurzacz temu nie da rady
Dmuchawa odkurzacz - dziadostwo więc niby dmucha niby ciągnie, ale ja go chciałam przede wszystkim żeby sprzątać rabaty nie podjazd i trawnik i tu mi się nie sprawdza bo i żwir i kora labo wydmuchuje razem ze śmieciami albo wciąga I dlatego bleeee
widzi mi sie tak ogólnei rzecz ujmując . o jaj wadach już wiele razy pisałam
tu stary wpis:
KŁOSOWNICA - słów kilka
Wróciłam z ogrodu. Od tygodnia podglądałam rabatę kłosownicową bo wyłaziło pełno małych chwaścików, i tak mi się iść nie chciało tam plewić, ale dzis się zmusiłam i polazłam.
te chwasciki to małe siewki, uzbierałam takich mikrusiów pół wiadra dużego ale i tak sporo zostało.
Przygądałam sie im dokładnie i się okazało że wyrosły z nasionek. z nasionek klosownicy , które jak ją ścinałam latem to spadały w trylionach na rabatę , trawnik itp.
WNIOSEK: kłosownica bardzo łatwo sie wysiewa. dla mnie to problem bo muszę teraz pielić ostro.
W tym roku planuję nie dac jej się wysiać , zetnę ją wcześniej, trudno , co będzie to będzie.
a z zalet: nop cóż: p[iekna szybko startuje soczysta zieleń, zmienna w ciągu seoznu , mam ją na pełnym slońcu cały dzień. mam glinę
hihi wszytskiemu winna jest moja mama. a tak serio to straszne z nas perszingi, przy czym nie zawsze to na plus.
wczoraj zbiegałam ze schodów (bo jak zwykle się spieszyłam) i spadłam , objechałam z pięciu na plecach. dziś ból jak szlak, wlasnei byłam na pogotowiu. i na szczęście nic nei połamane jedynie słuczona jestem