co dosadzam?- rosadzałam cerex sabinski- te juz widac na fotce. Nie widać posadzonych szałwi okręgowych Purple Rain, i krwiściągu obstusa.
Wiosna dodam zielonych jeżówek Green Jewel i Kilka jeżówek Liliput- wtedy łatwo się robi sadzonki, szybko się przyjmują.
Do tego dzieliłam szałwię Purple Sensation.
Poza tym poszerzyszłam rabatę o kolejne 50 cm, bo nie miałam już tam miejsca
Pięknie u Ciebie jesienią ! A ja bym chciała zobaczyć ta rabatkę z seslerią skalną i bukszpanami bo dawno nie było Lawenda wygląda świetnie i stipa taka żywozielona jeszcze. U mnie wszystko zżółkło bo u mnie bardziej na otwartej przestrzeni więc zimne wiatry wieją.
U mnie jest ziemia sucha i tam akurat pełne słońce.
To wazne
Poza tym tnę dwa razy w sezonie zwykle ( choć tym razem wiosną nie ciełam ), drugi raz nie później niz w połowie sierpnia.
I kolejne- to jest gatunek mieszańcowy lawendy, ładnie kępy daje, ale podmarza bardziej i gorzej się regeneruje, co widać na innej focie wyżej- to uszkodzeniai po zimie.
Dzięki Ivo
Rabatkę z sesleria skalną czy mamzrobioną?- poszukam.
No ta, wiatry robią swoje.
I deszcze też- w tym roku u mnie trzcinnik krótkowłosy leży po deszczach
Nie mam zdjęcia, ani z teraz, ani z września.
Zrobię
mam dwie większe sadzonki w przechowalniku. Zdobędę karton i podeśle na dniach Ok? A jeszcze jakieś hosty byś chciała? Mam ice and fire np Tez dwie a Podeslesz smsem adres bo zanim znajde minie trochę