Witaj Aneczka super, już się nie mogę doczekać Masz tak ładnie ... Te drobne listeczki to pewnie jasnota w trzech odmianach - o limonkowych liściach, srebrnych i zielonych z paskiem srebrnym po środku, ja tę jasnotę trochę tempie bo rozrasta się zbyt i sieje w różnych miejscach
jakie ty masz piękne te dywany z kopytnika i z bluszczu -zachwycam się nimi
a ten kopytnik to gdzie najlepiej rośnie ? w cieniu ?
cudny jest już myślę ,gdzie by taki dywan stworzyć
Witaj Magdo Kopytnik to leśna roślina więc lubi cień lub półcień, ale pełne słońce przez pewien czas nie zaszkodzi, ma grube liście więc go nie przypala
Kopytnik jako pojedyncze nasadzenia też dobrze wygląda, co roku powiększa się średnica zielonej kopułki i między roślinami fajnie się prezentuje
Szukaj miejsca na niego bo warto , dodam jeszcze że gdy się przy nim robi np. obrywa brzydkie liście po zimie to wydziela niesamowity zapach
U mnie Twój kopytnik też świetnie się czuje a ta jasnota żółta jaka śliczna - nie wiedziałam że jest taka złota odmiana. Czy ona też się agresywnie rozprzestrzenia?
Super, niech rośnie tak, jasnota ta żółta daje świetne tło, a czy jest agresywna ? raczej nie, rozrasta się ale to normalne, trzeba ją poobrywać - skrócić na wiosnę jeżeli jest taka potrzeba