Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony zakątek z Antonówką

Zielony zakątek z Antonówką

AnnaMS 11:36, 30 maj 2019

anpi napisał(a)
Aniu kopytnik od Ciebie już się fajnie rozgościł w moim ogrodzie i będzie czekał na Twoje odwiedzinyU Ciebie śliczne takie zróżnicowane runo,muszę zapoznać się z niektórymi listeczkami Ciekawią mnie te drobniutkie.

Witaj Aneczka super, już się nie mogę doczekać Masz tak ładnie ... Te drobne listeczki to pewnie jasnota w trzech odmianach - o limonkowych liściach, srebrnych i zielonych z paskiem srebrnym po środku, ja tę jasnotę trochę tempie bo rozrasta się zbyt i sieje w różnych miejscach
wojtas2101 19:40, 31 maj 2019

Dobrze, w wolnej chwili. Ja swoich ozdób jeszcze nie mam.
sierotka 22:14, 31 maj 2019

Witam Aniu wieczorni przepiękna wiosna u Ciebie .Świetne kompozycje robisz w ogrodzie oglądam i oglądam
Magleska 22:18, 31 maj 2019

jakie ty masz piękne te dywany z kopytnika i z bluszczu -zachwycam się nimi
a ten kopytnik to gdzie najlepiej rośnie ? w cieniu ?
cudny jest już myślę ,gdzie by taki dywan stworzyć
AnnaMS 23:32, 31 maj 2019

Magleska napisał(a)
jakie ty masz piękne te dywany z kopytnika i z bluszczu -zachwycam się nimi
a ten kopytnik to gdzie najlepiej rośnie ? w cieniu ?
cudny jest już myślę ,gdzie by taki dywan stworzyć

Witaj Magdo Kopytnik to leśna roślina więc lubi cień lub półcień, ale pełne słońce przez pewien czas nie zaszkodzi, ma grube liście więc go nie przypala
Kopytnik jako pojedyncze nasadzenia też dobrze wygląda, co roku powiększa się średnica zielonej kopułki i między roślinami fajnie się prezentuje
Szukaj miejsca na niego bo warto , dodam jeszcze że gdy się przy nim robi np. obrywa brzydkie liście po zimie to wydziela niesamowity zapach
AnnaMS 23:35, 31 maj 2019

sierotka napisał(a)
Witam Aniu wieczorni przepiękna wiosna u Ciebie .Świetne kompozycje robisz w ogrodzie oglądam i oglądam

Kochana, wiem że się u Ciebie dużo dzieje, trochę podglądałam obiecuję że w niedzielę przyjdę na dłużej, dzięki za pochwały
Kasia365 08:08, 02 cze 2019

Cześć Aniu, ale pięknie u Ciebie. Uwielbiam taki leśny klimat. Dodaję do obserwowanych
AnnaMS 19:49, 02 cze 2019

Dzięki Kasiu zapraszam
katel 19:24, 03 cze 2019

U mnie Twój kopytnik też świetnie się czuje a ta jasnota żółta jaka śliczna - nie wiedziałam że jest taka złota odmiana. Czy ona też się agresywnie rozprzestrzenia?
AnnaMS 20:44, 03 cze 2019

katel napisał(a)
U mnie Twój kopytnik też świetnie się czuje a ta jasnota żółta jaka śliczna - nie wiedziałam że jest taka złota odmiana. Czy ona też się agresywnie rozprzestrzenia?

Super, niech rośnie tak, jasnota ta żółta daje świetne tło, a czy jest agresywna ? raczej nie, rozrasta się ale to normalne, trzeba ją poobrywać - skrócić na wiosnę jeżeli jest taka potrzeba