Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 18:55, 17 cze 2012

... na koniec jeszcze takie coś ... trochę oszukane ... tak gęsto kiedyś będzie ...

... i straciłam wenę co do moich donic posadzić ... druga ciut mniejsza stoi pusta ... bukszpanom się nie podobało to miejsce ... strona od wschodu , rano słońce grzeje i od 10 tej jest już cień ... a może takie zdrowe kule bukszpanowe dadzą radę ? ... ma ktoś jakiś pomysł ? proszę ...

noemi 18:58, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
zakulkowałaś mnie ... pięknie ...

właśnie chyba wpadłam w trans... za dużo tych zdjęć ... monotematyczne ... ale tak jakoś wyszło ... dziękuję Ci za pochwały...
noemi 19:02, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
las żurawek i łany lawendy ... wklejaj dużo dużo więcej

proszę Izo dla Ciebie

nie chcę być namolna... ale uda Ci się przyjechać do nas w niedzielę ? ... czytałam, że Ania ASC ma problem z autem ...może razem autobusem się wybierzecie ?
Konstancja30 19:30, 17 cze 2012

no właśnie ... Ania w gorączce ... ogród ... armagedon w domu ... ja na myśl o samotnej podróży )) ... no nie będę udawać ... wolałabym z kimś a małż ma w niedzielę egzamin i musiałabym sama ... dziewczyny wy kusicie tymi obrazkami tak że latam sama za sobą jak opętana i nie wiem co z sobą począć ... a sunia naturalnie bawi się w słonicę i nic ... czekamy ... ale to już nie problem bo małż i tak zostanie ... Magduś nie wiem ... może faktycznie zacznę Annę urabiać żeby ze mną do pekaesu wsiadła )) ... bo bardzo mi się was chce ... oj bardzo ...

za lawendę buziak
Linka 19:39, 17 cze 2012

Noemi zabiłaś mnie swoją lawendą ......... co Ty jej robisz że tak gęsto i bujnie zakwitła?
Super taka lawendowa rzeka...... żurawkowa zreszta też .................. podoba mi sę strasznie Twój ogród, mały ale ułożony jak trzeba

Zapytam jeszcze co to za trawa przewieszająca się na "oszukanym" foto?
ircia 19:47, 17 cze 2012

Noemi - moje bukszpany rosną cały dzień w cieniu. Słońce maja tylko z samego rana i wieczorem. A wyglądają jak widziałaś u mnie - to ta bukszpanowa kulka. Mam tam trzy - wszystkie rosną i mają ładne przyrosty. Wiec sama nie wiem....
Co się dzieje z Twoimi w tym zacienionym miejscu?
noemi 19:55, 17 cze 2012

Linka
moja lawenda po posadzeniu w lipcu 2011r. wyglądała tak ...

na wiosnę została podlana saletrą wapniowa i tak się rozbujała ... rośnie na słońcu i do dołka sypałam drobniutki żwir ,bo u mnie ciężka ziemia ...

... cieszę się, że Ci się u mnie podoba ...to miłe bardzo

... a trawa, to rozplenica japońska - piórkówka ... pierwszy zakup z traw ... podobają mi się bardzo ... ale po trzech latach tak się rozrosła, że nie dałam jej rady na wiosnę ciut przesunąć ... nie zasilałam jej w tym roku ...

noemi 20:00, 17 cze 2012

ircia napisał(a)
Noemi - moje bukszpany rosną cały dzień w cieniu. Słońce maja tylko z samego rana i wieczorem. A wyglądają jak widziałaś u mnie - to ta bukszpanowa kulka. Mam tam trzy - wszystkie rosną i mają ładne przyrosty. Wiec sama nie wiem....
Co się dzieje z Twoimi w tym zacienionym miejscu?

marnieją , ale może dlatego , że jedna kulka to była z plantacji i zalana wcześniej przeze mnie ... a druga to kupiona na allegro i była tak mocna przycięta, że może ciężko jej było się pozbierać po tym cięciu ... a może jest zmarznięta, tylko jeszcze nie pokazała tego ... dlatego zastanawiam się czy zdrowa kulka da sobie radę , bo słońce tam jest z rana , ale krótko ... jak piszesz , że u Ciebie tak rosną ... poszukam kulki i spróbuję ...
noemi 20:04, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
no właśnie ... Ania w gorączce ... ogród ... armagedon w domu ... ja na myśl o samotnej podróży )) ... no nie będę udawać ... wolałabym z kimś a małż ma w niedzielę egzamin i musiałabym sama ... dziewczyny wy kusicie tymi obrazkami tak że latam sama za sobą jak opętana i nie wiem co z sobą począć ... a sunia naturalnie bawi się w słonicę i nic ... czekamy ... ale to już nie problem bo małż i tak zostanie ... Magduś nie wiem ... może faktycznie zacznę Annę urabiać żeby ze mną do pekaesu wsiadła )) ... bo bardzo mi się was chce ... oj bardzo ...

za lawendę buziak

Izo rozumiem ... i też bardzo bym chciała poznać Ciebie i Anię osobiście ... może Ania da się namówić na wspólną podróż ... zostało jeszcze trochę czasu ... wiem , że dziś jest ciężko zdecydować ... ale czekamy na Was ... nawet na ostatnią chwilę
agata_chrosc... 21:32, 17 cze 2012

Witaj Noemi, musiałam sobie te kulki pooglądać. Super to wygląda - paniusia w lakierkach z sekatorem przy bukszpanie! Fajne. Lawenda u Ciebie całkiem zwariowała. A wiesz, ze ja też mam takie dwie kępy. W zeszłym roku posadziłam dookoła hortensji w przedogródku, nie wiedząc oczywiście, że to nie do końca dobre połaczenie. tego to się dopiero przez zimę doczytałam. No i sporo tej lawendy wymarzło tej zimy (-20C), ale dwie kępy urosły jak słonie. Nic im nie dawałam, za to sypałam pod hortensję nawóz do kwasolubnych. I jak tu wierzyć podręcznikom? A może to jakaś lawenda kwasolubna? Grunt, że jest wielka! A co do bukszpanów - u mnie cała rabata bukszpanowa jest w cieniu aż do 16.00 i całkiem nieźle sobie kulki i stożki radzą. Więc to chyba jednak nie jest wina cienia tylko wcześniejszych przejść. Ale tego już się pewnie nie dowiesz więc tylko cierpliwie czekaj, a na pewno odbiją.