Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 21:13, 09 wrz 2012

noemi napisał(a)
An cieszę się, że udało nam się pogadać ( choć mam niedosyt ) i wypić razem kawkę ... jak będziecie w moich stronach zapraszam do siebie, adres znacie ...

Olu dziękuję za spacer po ogrodzie ... super się rozmawiało , niesamowite jest to , że czułam się tak, jakbym Cię znała już wcześniej i po prostu spotkałyśmy się u Kapiasów

Marzenko ....oczywiście, że szykuję się na potwora .... a teraz dla Ciebie obiecane fotki

rozplenica i kuleczki

To ja powtórzę za przedmówczyniami- mega wypasiona rozplenica - świetnie przedogródek wygląda !!!
Enya73 21:35, 09 wrz 2012

Świetnie zaaranżowany ogródek, jest idealny, nie jest przeładowany roślinami. Tak spójnie i elegancko. Ja bym faktycznie dała przy lawendzie białe zawilce japońskie, które teraz właśnie kwitną albo rozchodniki które też kwitną na biało.
Twoja werbena już znalazła swoje miejsce. Posadziłam ją do gruntu wśród traw. Tak ją ślicznie opakowałaś, nawet torebka śliczna. Kochana jesteś, że pamiętałaś. Bardzo się z niej cieszę
Pozdrawiam cieplutko.
motylla 21:35, 09 wrz 2012

noemi napisał(a)
Lewa strona bardziej kolorowa ....lubią tą kolorystykę ....bordo z zielenią 

Jak pięknie!!!!!!!!!!
grupa_trzyma... 21:38, 09 wrz 2012

Madziu! Cieszę się, że miałyśmy okazję znowu się spotkać.
Dziękuję za pomoc przy altance. Będę kolejno dosadzać hortensje i zastanowię się nad ekranem z bukszpana pod okienkiem. Tylko czym zasłonić jego nogi? Oto jest pytanie?
Jak myslisz, czy rozplenica mogłaby rosnąć w tym murku pod altaną?

nieszka 21:42, 09 wrz 2012

motylla napisał(a)

Lewa strona bardziej kolorowa ....lubią tą kolorystykę ....bordo z zielenią 

Jak pięknie!!!!!!!!!!

Oj piękna, przepiękna kompozycja!

Ja koło lawedy bym chyba dała jeżówki.
Swoją drogą dziwne że Ci już nie kwitnie lawenda. Moja dopiero teraz kwitnie właściwe. Ten pierwszy raz był zdecydowanie marniejszy..
Milka 21:47, 09 wrz 2012

Madziu, połączenie kulek i rozplenicy...super!
Matka 21:55, 09 wrz 2012

PIKNIE, że hoho..
agniecha973 22:16, 09 wrz 2012

Głosuję za zawilcami, są białe i różowe. One są takie delikatne, bardzo mi się tu widzą, listki mają nisko, a kwiaty piętro wyżej.
Rozplenicę masz większą niż u Kapiasów.
noemi 22:19, 09 wrz 2012

Beatko poczytałam o zawilcach ... fajnie wyglądają ... powinny być teraz w sprzedaży , prawda ? ... tylko tam jest słońce ...dadzą radę ?
Marzenko jesteś Kochana .... jeszcze posadzę tam wiśnię umbra ....
Anitko zawilce do mnie przemawiają .... poszukam w szkółkach , może je dostanę ...dziękuje za pochwały ... cieszę się , że werbenka już znalazła nowe miejsce ... wśród traw będzie super ... ... czekam na fotki jutro ....
Gosiu dziękuję fajnie , że zaglądasz
Aga rozplenica w murku fajny pomysł ... w nogach bukszpanu może ta runianka ? ...jak będzie za zielono to coś wymyślimy ....ja mam wrzośce , ładnie się odcinają kolorystycznie .... też się cieszę , że się spotkałyśmy
Nieszka .... też się jej dziwie ... taka była piękna wiosną ... zobaczę co w szkółkach dostanę czy zawilca czy jeżówki ....
Irenko buźka
noemi 22:24, 09 wrz 2012

Bogda ... witaj ... załatwione ....w tygodniu będziesz miała

Aga ... zawilce są super, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie je można kupić teraz ... proszę dajcie znać ...
rozplenica jest wielka ...ale nie wiem jaka to odmiana ... u Kapiasów była mniejsza ...chyba Hameln