Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

agata_chrosc... 08:53, 06 wrz 2012

monitka 11:59, 06 wrz 2012

Madziu powiem ci że zainspirowałaś mnie swoimi rojnikami i też sobie posadziłam w jedną doniczkę. Wyszła mi bardzo nieudolna kopia ale cieszy bo to bardzo wdzięczne i niewymagające roślinki
pozdrawiam
Madzenka 21:58, 06 wrz 2012

Madziu w grafiku zostałaś zapisana
noemi 22:37, 06 wrz 2012

Agatko ... pozdrawiam

Monitko bardzo mi miło , że Ci się spodobała moja rojnikowa doniczka.... pokaż swoją , na pewno jest śliczna ....

Marzenko .... uffffff dziękuję

.... padnięta jestem ....

dobranoc
grupa_trzyma... 00:05, 07 wrz 2012

Madziu! Też nie mogę się doczekać spotkania w sobotę.

I chyba znowu zachorowałam na rojniki. Będę musiała je uwzględnić w moim ogrodzie. Mam doniczki, ogromne kamienie, no i glany

Czytałam gdzieś, że dawniej rojniki sadzono w Grecji na dachach domów. Miały ponoć chronić przed piorunami. Taka ekologiczna instalacja odgromowa, ale nie wiem na ile były skuteczne.
A może to legenda, która wzięła się np. stąd, że jakaś młoda Greczynka wydawała ogromne ilości pieniędzy na rojniki i żeby jakoś wytłumaczyć się przed M. wymyśliła tę bajkę z piorunami...

Kogoś mi to przypomina... Historia lubi się powtarzać.
badara 09:19, 07 wrz 2012

noemi napisał(a)

Ale sie naszukałam tej doniczki z rojnikami, warto było, ładna jest
Wieloszka 09:27, 07 wrz 2012

Madziu werbena w lawendzie super będzie wyglądała - wg mnie Muszę tylko doczytać, jakie lubi warunki, czy jej u nas nie będzie za mokro... Tak się jej naoglądałam w ogrodzie u Danusi, Myszorka, nawet w OB we Wrocławiu, a już na wiedeńskich rabatach - księżniczka, zaraz po królowej róży No muszę mieć i tyle
noemi 09:32, 07 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Madziu! Też nie mogę się doczekać spotkania w sobotę.

I chyba znowu zachorowałam na rojniki. Będę musiała je uwzględnić w moim ogrodzie. Mam doniczki, ogromne kamienie, no i glany

Czytałam gdzieś, że dawniej rojniki sadzono w Grecji na dachach domów. Miały ponoć chronić przed piorunami. Taka ekologiczna instalacja odgromowa, ale nie wiem na ile były skuteczne.
A może to legenda, która wzięła się np. stąd, że jakaś młoda Greczynka wydawała ogromne ilości pieniędzy na rojniki i żeby jakoś wytłumaczyć się przed M. wymyśliła tę bajkę z piorunami...

Kogoś mi to przypomina... Historia lubi się powtarzać.

Aga też chciałam rojniki na dachu drewutni ... ale moja drewutnia czeka na przeróbkę .... zobaczysz u Kapiasów jakie mają dachy zielone ....właśnie między innymi z rojników miodzio
noemi 09:39, 07 wrz 2012

Badara dziękuję i pozdrawiam

Aga werbena lubi sucho i słońce .... tak jak lawenda ... u mnie daję radę w trawach to spróbują ją przesadzić do lawendy która tak mnie zawiodła , ścięłam kwiatki i wygląda źle .... ale chciałam też tam posadzić róże okrywowe ...zrobię zdjęcie i poproszę Was o radę , co zrobić z tym miejscem ... bo teraz jest tam smutno, szaro i brzydko.....

Wieloszka 10:01, 07 wrz 2012

Hmmm, to niedobrze, że werbena lubi sucho... Będzie miała u mnie pod górkę Ale za to słońca nie będę jej żałować