Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

nieszka 20:05, 29 wrz 2012

A ja bym posadziła drzewko pośrodku zamiast jednej z kulek którą bym przesadziła przed
Agacia 20:22, 29 wrz 2012

Ale wówczas nie będzie już zawijaska, tylko grupa nieregularnie położonych kulek
gusiarz 21:19, 29 wrz 2012

Magdziu - jak ja Ci dziękuję za wstawkę linka do Buildersów - wspaniałości same! Kochana i moje rabaty podwyższone też tam są. Wprawdzie to małe ogrody, ale będę zgapiać napewno. Jeszcze raz dzięki. . Jakoś wcześnie na to nie trafiłam.
noemi 12:17, 30 wrz 2012

Agacia napisał(a)
Noemi, zaglądam cały czas, dziś coś powiem Oba warianty są ok, ale szczerze mówiąc mi się bardziej podoba ustawienie wiśni przy kulkach. Pod płotem, przynajmniej z perspektywy tych zdjęć, drzewko wydaje się takie zepchnięte z planu, a jeszcze to drzewo sąsiada... A jeśli nie przy kulkach to może przesuń nieco na prawo od zebrinusa, a w zawijasku kulkowym daj jeszcze cisową kulkę na pniu h=100cm ?

140zł to dobra cena? Chodzę koło tych umbraculifera już od początku wakacji, w pobliskiej szkółce mają po 245 (starsze niż ta u Ciebie, z większą koroną), myślę, że facet za 220 by oddał, ale cały czas mi się wydaje, że to jednak dużo...

Agatko ...dziękuję Ci za głos w sprawie ...jestem teraz u Rodziców , jak wrócę to przesunę drzewko na prawo i zrobię fotkę ....

co do ceny za umbre, moim zdaniem to bardzo dobra cena, skoro starsza i z większą koroną ...u nas są po 210-220 zł i wydaje mi się, że z cieńszym pniem niż ta moja ... możesz poczekać jeszcze chwile i na pewno gość cenę obniży ....
noemi 12:25, 30 wrz 2012

Marzenko, Agaciu, Syla , Nieszko wielkie dziękuję za Wasze wskazówki .... jak wrócę do domu, to przesunę w prawo umbre i zrobię fotkę .... tak myślę, że jak korona się rozrośnie , to posadzona bardziej na środku będzie ładnie się rozkładać na boki po mojej stronie, a jak będzie bliżej płotu to wyjdzie na stronę sąsiada ... i jak będzie chciał mi obciąć to co będzie wystawać po jego stronie ... albo liście spadające na jego stronę w dużej ilości będą mu przeszkadzać ...

noemi 12:29, 30 wrz 2012

gusiarz napisał(a)
Magdziu - jak ja Ci dziękuję za wstawkę linka do Buildersów - wspaniałości same! Kochana i moje rabaty podwyższone też tam są. Wprawdzie to małe ogrody, ale będę zgapiać napewno. Jeszcze raz dzięki. . Jakoś wcześnie na to nie trafiłam.

Agnieszko , proszę bardzo ...uwielbiam tą stronę .... ... podwyższone rabaty u Ciebie bardzo mi się podobają .... dla mojego ogródka , byłoby to super rozwiązanie ... może kiedyś zdecyduję się na taką zmianę ....

pozdrawiam

stychaz 12:44, 30 wrz 2012

Cześć Madziu

Też stawiam na wypośrodkowanie (chociaż nie do końca symetrycznie na środku rabaty) wisienki. Z tyłu w rogu Zebrinusa możnaby zastąpić rozrośniętą rozplenicą a z przodu wisienki, posadzić jakieś niższe odmiany rozplenic. Czy chcesz mieć tam kolor czy nie?
stychaz 12:46, 30 wrz 2012

Bo jak nie to bym dosadziła tylko niskie rozplenice, dosadziła białe cebulki tulipanów
noemi 12:52, 30 wrz 2012

Chciałam spróbować z żółtą hakone .... na razie najważniejsze jest posadzenie wiśni , z przesadzeniem rozplenicy teraz może być ryzyk fizyk.... bo jak kwitnie , to nie powinno się jej ruszać .... ale Twój pomysł mi się podoba, żeby rosła sobie w rogu zamiast zebrinusa , wypełni to miejsce i nie będzie się tak rozkładać na kulki ...

...
stychaz 16:11, 30 wrz 2012

Cieszę się Gdybyś ją przesadzała, to na Twoim miejscu dorzuciłabym też jej mniejsze wersje w innych miejscach (np jeszcze 2). Jeszcze jasno zielone hakone fajnie by kontrastowało.