Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 11:09, 30 maj 2013

anna_studio napisał(a)
Madziu....Zmiany?!
Toś mnie zaskoczyła....zamieniasz cukiereczka...?!
Trochę mi szkoda....
cukiereczka...
Powodzenia............
Buziaki...

Aniu ... wszystkiemu winne są opuchlaki ... buziaki , zadzwonię, bo się stęskniłam za Tobą
noemi 11:14, 30 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Madziu, też w tym roku wysiałam mieszankę sałat 'baby leaf' oraz mieszankę 'baby leaf' azjatycką, w której jest też mizuna - japońska sałata (?). Świetne są do sałatek, np. Cezara.

ciężko było kupić te nasiona , a mieszkanki azjatyckiej nie widziałam .... już sobie wyobrażam jakie pyszność są u Was .... moją "baby leaf" już jadłam, ale starczyło tylko dla mnie ... na szczęście rosną bardzo szybko ....

Madzenka 11:31, 30 maj 2013

Magda ja jestem w szoku jak mnie wzięło na warzywa. Mamy własną sałatę, rzodkiewki, koper, szczypiorek, lubczyk a we wtorek kupiłam rozsady pomidora...
Aż się boję ile tego będę miała za rok, bo bukszpany z bajzlowni będą przeniesione w inne miejsce i powstaną kolejne skrzynki z warzywami
Dzisiaj była pasta serowa na śniadanie z własnymi rzodkiewkami i szczypiorkiem + sałata
noemi 12:08, 30 maj 2013

Marzenko , no właśnie, swoje warzywka to jest to ! Popieram Twoje poczynania
Ja przy śniadaniu dostałam reprymendę za kupne rzodkiewki ... u nas pasta jajeczna, z jajek od rodziców M. ze szczypiorkiem od moich rodziców .... no i ta rzodkiewka ..... po co ją wykładałam
Dostałam wytyczne, że mają być swoje rzodkiewki, szczypior i sałata ! takie minimum ... małe skrzyneczki potrzebuję !

aga_pe 12:28, 30 maj 2013

noemi napisał(a)
Marzenko , no właśnie, swoje warzywka to jest to ! Popieram Twoje poczynania
Ja przy śniadaniu dostałam reprymendę za kupne rzodkiewki ... u nas pasta jajeczna, z jajek od rodziców M. ze szczypiorkiem od moich rodziców .... no i ta rzodkiewka ..... po co ją wykładałam
Dostałam wytyczne, że mają być swoje rzodkiewki, szczypior i sałata ! takie minimum ... małe skrzyneczki potrzebuję !

u mnie w tym roku będą jeszcze ogórki, buraczki, fasolka i......ziemniaki
obfocę jak w końcu przestanie lać, a leje od wczoraj
Miałam wyjechać, ale Młody się rozłożył , no i w domu siedzę. Chętnie wyszłabym do mojego zielska, a tu burza, ulewa....
agniecha973 12:43, 30 maj 2013

No, dziewczyny, na dobrą drogę w końcu weszłyście (mam na myśli warzywka)
No bo co to za ogród tylko do oglądania
Wieloszka 13:01, 30 maj 2013

Dziewczyny - wszystkie Ogrodniczki-Warzywniczki - jak ja Was podziwiam Wy zbierajcie doświadczenia, a ja będę się kiedyś u Was doszkalać
Buziak weekendowy Madziu
Konstancja30 13:04, 30 maj 2013

Magda nowe kulki ... nowe trafffki ... lawenda podsadzona ... ziółka mniam a na strażu On ... ptak ... kilka słów ... kilka zdjęć a tak fajnie ... to chyba siła właścicielki

sałatka też mniam

buźka
noemi 13:10, 30 maj 2013

aga_pe napisał(a)

u mnie w tym roku będą jeszcze ogórki, buraczki, fasolka i......ziemniaki
obfocę jak w końcu przestanie lać, a leje od wczoraj
Miałam wyjechać, ale Młody się rozłożył , no i w domu siedzę. Chętnie wyszłabym do mojego zielska, a tu burza, ulewa....

U mnie też burza i leje .... ogarniam dom, ale idzie mi to bardzo powoli ....
noemi 13:14, 30 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
No, dziewczyny, na dobrą drogę w końcu weszłyście (mam na myśli warzywka)
No bo co to za ogród tylko do oglądania

Aga ... mój M. mówi to samo , że tylko hortensje i hortensje .... gdzieś widziałam u kogoś na O. nawet ziemniaczki w workach .... ... ale nie , to już by było za dużo , na razie szczypior i sałata , bo na rzodkiewkę to już za późno ...chyba ...