Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 21:50, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Madzialena a po co ci różna pnąca? Na mur czy na płot? Może lepiej zwykłą austinkę taką do 1,5 m? Gertrudę Jekyll sobie kup!!! Lub Jamesa Gallewaya. Wygooglaj je , są piekne , sztywne, jesli teraz kupisz i posadzisz za rok dadzą czadu!!! Są sztywne i nie muszą rosną przy podporach, wystarczy dać obelisk albo takie koła jak kupiłam w obi

Marzenko no właśnie o to mi chodzi …. o taką sztywną róże prowadzoną przy podporze … żeby mi pachniała mocno … wybrałam … chyba ….Gertruda Jekyll … ale teraz ten Jemes mnie męczy ….

dzięki za propozycje , obie cudne i kolor mi pasuje i zapach jest
noemi 21:53, 08 cze 2014

Dzisiaj znalazłam opuchlaka na sałacie masłowej , kupionej w sklepie jeszcze w doniczce, sałata stała na parapecie w kuchni , w domu … to już jest przegięcie
Madzenka 22:06, 08 cze 2014

noemi napisał(a)

Marzenko no właśnie o to mi chodzi …. o taką sztywną róże prowadzoną przy podporze … żeby mi pachniała mocno … wybrałam … chyba ….Gertruda Jekyll … ale teraz ten Jemes mnie męczy ….

dzięki za propozycje , obie cudne i kolor mi pasuje i zapach jest

James jest u mnie, ale podobno Gertruda piękniejsza. Nie mogłam jej jednak rok temu znależć. Austinki to najcudowniejsze róze, a po roku mają już ok 1,5 m, niemla ich nie należy przycinać, wystarczy obrywać przekwitle kwiaty. W Twopjej glinie bedzie jej cudnie! A zapachy, ah,. Za rok dodasz do niej purpurę

Napisz proszę czy podpory do żagla zrobiliście sami czy były w komplecie?
Madzenka 22:08, 08 cze 2014

Byłaś na giełdzie? Czy są może już trawki? Bo potrzebuję duuuuużo purpurowych ... A w ogrodnictwach mają straszne ceny, rok temu płaciłam za 1 szt 39 żł.....
Syla 22:20, 08 cze 2014

ale rozwinęłaś żagiel !!! cień jest potrzebny ... fajny pomysł !!!
Malgosik 22:34, 08 cze 2014

Super zadaszenia!
Zamawia się takie na wymiar razem z tymi kołkami?
Zapachniało morzem i wakacjami od tego żagla....

I widzę, że tu istne polowanie na opuchlaki.

agniecha973 23:06, 08 cze 2014

noemi napisał(a)
Dzisiaj znalazłam opuchlaka na sałacie masłowej , kupionej w sklepie jeszcze w doniczce, sałata stała na parapecie w kuchni , w domu … to już jest przegięcie

No rzeczywiście to juz jest przegięcie!!! One wstydu nie mają!!!

noemi napisał(a)

Aga, dziękuję my też już kupiliśmy rok temu … ale nie było chęci na montaż , aż przyszedł TEN dzień
Trzymam kciuki za taras

No jak już Madzia kciuki trzyma, to musi się udać, nie ma to tamto
Na pewno zamelduję jak się uda.

Konstancja30 napisał(a)
Magda uwielbiam oglądać Twoją bombonierkę ... jest fantastycznie ... zacumowane na przystani graby ... zielone bojki buksików i ty pod żaglem ... ehhhhhhhhhh tak to można żyć !!! więcej lata by nam natura dała bo skrzydła same rosną ... buziak

Konstancja jak coś napisze, to wyobraźnia działa nawet powyżej możliwości
Zapraszam do mnie, chętnie przeczytam coś pozytywnego o swojej przystani.

Ale się u Madzi rozpisałam.
noemi 23:20, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

James jest u mnie, ale podobno Gertruda piękniejsza. Nie mogłam jej jednak rok temu znależć. Austinki to najcudowniejsze róze, a po roku mają już ok 1,5 m, niemla ich nie należy przycinać, wystarczy obrywać przekwitle kwiaty. W Twopjej glinie bedzie jej cudnie! A zapachy, ah,. Za rok dodasz do niej purpurę

Napisz proszę czy podpory do żagla zrobiliście sami czy były w komplecie?

Podjadę do Kaczergis, ma Austinki . Poszukam Gertrudy

Podpory sami . Wczoraj szybka akcja w casto …Lukas będzie to jeszcze dopracowywać . Chcemy go zwijać w razie wiatru i intensywnego deszczu …
noemi 23:25, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Byłaś na giełdzie? Czy są może już trawki? Bo potrzebuję duuuuużo purpurowych ... A w ogrodnictwach mają straszne ceny, rok temu płaciłam za 1 szt 39 żł.....

Byłam na giełdzie, ale trawek purpurowych nie widziałam , będę się rozglądać i dam znać … szałwii szukałam kwitnącej , wysokiej , ale nie było , przetaczników niebieskich też nie było … teraz żałuje , że bodziszków nie kupiłam niebieskich po 2,50zł u pana trawki , bo kwitów mi się chce …. a larisska jeszcze śpi …
noemi 23:27, 08 cze 2014

Syla napisał(a)
ale rozwinęłaś żagiel !!! cień jest potrzebny ... fajny pomysł !!!

Cień tak i w domu było chłodniej … jestem zadowolona Dopracujemy konstrukcje, żeby można było szybko zwinąć w razie wichury i deszczu …