Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 09:52, 06 cze 2014

Malgosik napisał(a)

to straszne, a mi się tak nie chce wyjść w nocy
o której już grasują?
trzeba wrotycz znaleźć na łąkach, podlewać rośliny, koniecznie te żurawki, i spryskać
zdaje się, że zwykły oprysk na owady zabije dorosłe osobniki
pryskałam ostatnio kilka roślin na mszyce, a potem znalazłam zdechłego opuchlaka
najgorsze te larwy

U mnie od 22-giej , wrotycz też będę szukać … no i nocne patrole , pogryzły u mnie na razie dwie limki przy tarasie , reszta roślinek , na razie nie pogryziona …
Syla 10:18, 06 cze 2014

noemi napisał(a)

Marzenko , koniecznie, łażą sobie swobodnie … zszokowałam się że było ich aż tak dużo … dzisiaj powtórka.

Przydaję się latarka czołówka

Przy okazji zakupów , nabędę tę lampę na czoło dzisiaj postaram się pogrzebać w nocy w ogrodzie
stychaz 17:37, 06 cze 2014

Masakra Madzia znalazłam wrotycz - jeżeli nadają się też zilone łodygi bez kwiatostanów, to mogę narwać i podrzucić na giełdę (jeżeli giełda aktualna). Chcesz?
bleebla 21:22, 06 cze 2014

30 !!! Dziady jedne! Nie mogą trawy jeść, żeby zawsze była równa i nie trzeba by jej kosić?
Mala_Mi 22:40, 07 cze 2014

noemi napisał(a)
Dzisiaj nie padało … słonko się przedzierało przez chmury …od jutra poprawa pogody , mam nadzieję, że już tak zostanie

Marzenko, dziękuję , że mnie namówiłaś na te cuda

Czosnki to podstawa ... i chyba pójdę na spacer. Niby nic mi nie je, ale w cisach miałam krewetki.. czołówkę mam.. idę na spacer..
stychaz 22:58, 07 cze 2014

Ja właśnie wróciłam z patrolu - znalazłam 3 dorosłe osobniki. Zaznaczam, że wczoraj pryskałam (ok 22) wszystko jak leci Mospilanem. Jednego znalazłam na limce, jednego w stipie i jednego na cisie. 2 mam w słoiku. Jutro przetestuję Karate, zobaczę jak szybko padną. Przyznam, że wypatrywanie ich to też nie lata sztuka.

A jak u Ciebie dzisiaj?
noemi 00:48, 08 cze 2014

stychaz napisał(a)
Ja właśnie wróciłam z patrolu - znalazłam 3 dorosłe osobniki. Zaznaczam, że wczoraj pryskałam (ok 22) wszystko jak leci Mospilanem. Jednego znalazłam na limce, jednego w stipie i jednego na cisie. 2 mam w słoiku. Jutro przetestuję Karate, zobaczę jak szybko padną. Przyznam, że wypatrywanie ich to też nie lata sztuka.

A jak u Ciebie dzisiaj?

Na stipie ??????? no nie … u mnie dzisiaj ponad 20 sztuk dorosłych , mam nawet w dwóch kolorach, czarne - to te starsze i jasnobrązowe - to muszą być młodziaki … w ziemi już nie grzebałam , pewnie larwy w różnym stadium rozwoju, ale dzisiaj podarowałam sobie tego widoku

Super pomysł z przetestowaniem środka … w artykule jest mowa o calypso , apacz, fastac 100E.
stychaz 10:24, 08 cze 2014

W stipie go dorwałam ale podejrzewam, że jego celem była róża - znalazłam zatokowe wygryzienie na liściach. Zdam relacje jak szybko się ukatrupiają po oprysku.
noemi 16:08, 08 cze 2014

Jest , udało się , mam żagiel

Uff jak gorąco … ale to lubię Jest lato

noemi 16:11, 08 cze 2014

I druga strona … drabina psuje widok, ale jeszcze musi być … bo będzie korekta. Dzisiaj obserwujemy jak operuje słońce . Na szczęście słoneczko dociera do wszystkich roślinek