U mnie od 22-giej , wrotycz też będę szukać … no i nocne patrole , pogryzły u mnie na razie dwie limki przy tarasie , reszta roślinek , na razie nie pogryziona …
Masakra Madzia znalazłam wrotycz - jeżeli nadają się też zilone łodygi bez kwiatostanów, to mogę narwać i podrzucić na giełdę (jeżeli giełda aktualna). Chcesz?
Ja właśnie wróciłam z patrolu - znalazłam 3 dorosłe osobniki. Zaznaczam, że wczoraj pryskałam (ok 22) wszystko jak leci Mospilanem. Jednego znalazłam na limce, jednego w stipie i jednego na cisie. 2 mam w słoiku. Jutro przetestuję Karate, zobaczę jak szybko padną. Przyznam, że wypatrywanie ich to też nie lata sztuka.
Na stipie ??????? no nie … u mnie dzisiaj ponad 20 sztuk dorosłych , mam nawet w dwóch kolorach, czarne - to te starsze i jasnobrązowe - to muszą być młodziaki … w ziemi już nie grzebałam , pewnie larwy w różnym stadium rozwoju, ale dzisiaj podarowałam sobie tego widoku
Super pomysł z przetestowaniem środka … w artykule jest mowa o calypso , apacz, fastac 100E.
W stipie go dorwałam ale podejrzewam, że jego celem była róża - znalazłam zatokowe wygryzienie na liściach. Zdam relacje jak szybko się ukatrupiają po oprysku.
I druga strona … drabina psuje widok, ale jeszcze musi być … bo będzie korekta. Dzisiaj obserwujemy jak operuje słońce . Na szczęście słoneczko dociera do wszystkich roślinek