Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 15:36, 18 sie 2014

Sebek napisał(a)
I Ty masz te fotele, dobrze, że w Katowicach ostatnio było ich mnóstwo Choć jak ktoś z okolicy zobaczy to pewnie wykupi... Podziwiam ten piękny trawnik, w ogóle nie widać u Ciebie śladów zerowania opuchlakow...

To miłe co piszesz cieszę się z tego co mam . Sebek walcze z nimi … straciłam hakone i moją własną wyhodowaną przez mnie limkę , żurawek już nie mam … teraz mam grzyba na bukszpanach , też walczę. A fotele poprawiły mi humor

Pszczelarnia 15:39, 18 sie 2014

Magda, czym walczysz z grzybem na bukszpanach?
noemi 15:39, 18 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Często (w miarę) "hakam" ziemię, czyli motyczkuję i wzruszam. Jeszcze nie namierzyłam tych paskud. Bezczelna ohyda ten opuchlak.
Przecież coś go musi w końcu zjeść?
Akcja: lejemy wrotycz prewencyjnie i interwencyjnie. Ja dodatkowo wyściółkowałam nim okolice laurowiśni.

To dobry pomysł , ja w donicach bym mogła tak robić, bo nie będzie tego widać … tylko nie namierzyłam u siebie wrotyczu …. zaczynam szukać.

Dobrze, że ich nie namierzyłaś i oby tak dalej!

Ja też teraz chodzę i wzruszam ziemię . Robię od razu sprawdzanie gleby .

noemi 15:42, 18 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Magda, czym walczysz z grzybem na bukszpanach?

Wszystko co mam : Topsin, Previcur, Amistar, Score .

Oczyściłam z chorych liści , wybrałam z ziemi te co opadły . Obserwuje je codziennie czy są nowe plamy
noemi 16:00, 18 sie 2014

Malgosik napisał(a)

pod listkami?
a ja na wierzchu ich szukałam....

u siebie też spotkałam jednego w środku dnia wylegującego się na słońcu - na moim hamaku, a drugiego zdechłego po oprysku na mszyce

pod, chowają się w kwiatach … i
uważaj na te zdechłe … bo one ożywają … ja swoje na połowę kroję i się zastanawiam czy na pewno już po nich … mocne są
noemi 16:01, 18 sie 2014

Gabisia napisał(a)
Madziu, fotele rewelacyjne
Baaardzo do Twojego ogrodu pasują!

baraga1904 16:38, 18 sie 2014

...współczuję opuchlaków...okropne szkodniki...trzeba walczyc, nie ma wyjścia...u mnie też są ale chyba nie w takich ilościach...muszę baczniej obserwowac, takie aktywne są u Ciebie teraz? ciekawe dlaczego?
ewakatowice 16:51, 18 sie 2014

Po obejrzeniu robala aż mnie wszystko swędzi, tym bardziej jak doczytałam jaka z Ciebie Madziu rzeźniczka, że na pół dziada traktujesz.
Muszę sprawdzić czy u mnie są. Niby bystra jestem ale nie wypatrzyłam u siebie.
Moje bukszpany są zdrowe jak ryby (odpukać), opryskuje je jedynie cotygodniowo nawozem zakupionym w Danusiowym sklepie.
Kupowałam je u różnych źródeł ale m.in. w Ikea, Obi, czy w centrach ogrodniczych.
noemi 16:54, 18 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...współczuję opuchlaków...okropne szkodniki...trzeba walczyc, nie ma wyjścia...u mnie też są ale chyba nie w takich ilościach...muszę baczniej obserwowac, takie aktywne są u Ciebie teraz? ciekawe dlaczego?

nie wiem
noemi 17:00, 18 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Po obejrzeniu robala aż mnie wszystko swędzi, tym bardziej jak doczytałam jaka z Ciebie Madziu rzeźniczka, że na pół dziada traktujesz.
Muszę sprawdzić czy u mnie są. Niby bystra jestem ale nie wypatrzyłam u siebie.
Moje bukszpany są zdrowe jak ryby (odpukać), opryskuje je jedynie cotygodniowo nawozem zakupionym w Danusiowym sklepie.
Kupowałam je u różnych źródeł ale m.in. w Ikea, Obi, czy w centrach ogrodniczych.

Ewuś, na początku rękawiczki, do słoika, żeby sobie tarasu nie u paskudzić a teraz już mi wszystko jedno ….

korci mnie ten nawóz , widziałam u Ciebie jak działa … chciałam najpierw wykończyć produkt ze sklepu na L. ale chyba nie ma na co czekać