Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

JulkAd 18:24, 18 sie 2014

noemi napisał(a)

To dobry pomysł , ja w donicach bym mogła tak robić, bo nie będzie tego widać … tylko nie namierzyłam u siebie wrotyczu …. zaczynam szukać.

Dobrze, że ich nie namierzyłaś i oby tak dalej!

Ja też teraz chodzę i wzruszam ziemię . Robię od razu sprawdzanie gleby .

Chcesz to Ci przyślę), u mnie niedaleko rośnie od groma i ciut, ciut....z piesą na spacer wychodzę to go mijam
stychaz 18:27, 18 sie 2014

Super wyglądają u Ciebie foteliki.
Co do wrotyczu, to jeszcze wyczytałam, że ma działanie odkażające/antygrzybowe.
noemi 18:35, 18 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Chcesz to Ci przyślę), u mnie niedaleko rośnie od groma i ciut, ciut....z piesą na spacer wychodzę to go mijam

Dzięki , poszukam u siebie u mnie też musi rosnąć … tylko piesa nie mam … ale sama pójdę
noemi 18:36, 18 sie 2014

stychaz napisał(a)
Super wyglądają u Ciebie foteliki.
Co do wrotyczu, to jeszcze wyczytałam, że ma działanie odkażające/antygrzybowe.

Cieszy mnie Twoja opinia

Toż to złoto … na co ja jeszcze czekam . Jutro mam rajd po mieście, to wszystkie sklepy zielarskie moje.

Pamiętaj, dzisiaj wieczór u Gierczusi. Oglądamy gazetkę .
stychaz 18:48, 18 sie 2014

Tak, pamiętam. Kompa nie odstąpię nikomu
Madziu, czytałaś może o octanie wapnia na czarną plamistość róż? Na próbę popryskałam tym "czymś" i róże i bukszpany. Zobaczę jaki będzie efekt. Podobno działa też wzmacniająco na rośliny.
leon60 20:15, 18 sie 2014

Ochydne robale... u mnie trafiają się pojedyncze sztuki ale gnojówka w wrotyczu już się robi mus walczyć nie ma innego wyjścia
gierczusia 20:40, 18 sie 2014

Madziu ... Chodż powolutku bo my na Ciebie czekamy
nicol21 21:26, 18 sie 2014

czesełka super, a tak dłużej na nich posiedzieć się da czy po paru minutach nie jest już super wygodnie?

żagiel fajowy! zresztą to już wcześniej mówiłam. A czy długo Wam zajął montaż czy może robiła to specjalistyczna firma?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malkul 21:34, 18 sie 2014

o jak dobrze że Ewcia chiala foto tego brzydala bo ciągle szukam dziad który mi podjada liscie i za cholerę nie wiem co to i jak szukać
stychaz 21:46, 18 sie 2014

Szukać - pogrzebać w ziemi w okolicach gdzie wygryzione są liście. A jak masz bezczelnego okaza, to pewnie będzie paradował bez krępacji w biały dzień.

Ja dzisiaj trochę pogrzebałam i znalazłam jednego ale nie wiem czy dlatego, że chłodno, czy że być może ich jakoś mniej. Na szukanie krewetek, nie mam jeszcze odwagi.