Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 22:07, 24 kwi 2020

Do góry
Karagana syberyjska Walker w skarpetkach z trzmieliny.

Ubiorek.

Brunnera kwitnie, obok świerzbnica.

I najszybsza hosta
Jak feniks z popiołów 22:06, 24 kwi 2020

Do góry
Cicho sza...
Trawa rośnie ....

fot. hakonechloa

fot. kły funkii

i inne złoto co się świeci na rabatach:

fot. tulipany

fot. wilczomlecz
tu powiedzmy, że szmaragd:

fot. ciemiernik
turmaliny:

fot. bergenia

fot.tulipan udający piwonię
szafiry:

fot. szafirek
turkusy:

fot. brunnera
Zaczynam po raz kolejny... 22:05, 24 kwi 2020

Do góry
Asiu, a jakbym chciała wydłużyć tą rabatę pod samą bramę? W to zaznaczone miejsce?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:05, 24 kwi 2020

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 24 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Touche!

Pisz do mnie ludzkim językiem.
Ostatnio ganiałam za słownikiem łacińsko- polskim, a teraz mnie Francuzem dopadasz.

Posiałam buraczki, fasolkę szparagową, drugi rzut marchewki z rzodkiewką i pietruszkę. Wsadziłam pory i selery. Nigdy podczas wiosennych wysiewów nie miałam tak suchej gleby. Musiałam podlewać rowki przed i po siewie.

Ola pobiła samą siebie. Kwiecia ma tyle, że aż strach. Obfotografowałam ją ze wszystkich stron.

widoczek z tarasu

Adirondack dopiero się zbiera

W ogródku emerytki 22:00, 24 kwi 2020

Do góry
Tak teraz wygląda mój podjazd.

Hortensjowo 21:59, 24 kwi 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Helen, przy tym cisie to musiala być niezła gimnastyka wielgachny on ja dzisiaj będę swojego golić... tyle że ten mój to popierdółka miłego dnia

Asia, u mnie cisy tnie chłop z nożycami, jak to nazywa Iza. Nie mam ani sprzętu ani umiejętności ani czasu do takiego cięcia. Ale jestem temu Panu bardzo wdzięczna, że się stara przy robocie
Miłego wieczoru
Sezon 2017 u Hanusi 21:56, 24 kwi 2020

Do góry
Grażynko, pierwiosnki lubią liściastą ziemię, i dużo wilgoci, susza tej wiosny im nie sprzyja, do tego te zimne noce. No ale może już będzie dosyć tej mordęgi?

Dla Ciebie moje pierwiosnki

W ogródku emerytki 21:55, 24 kwi 2020

Do góry
Trochę zdjęć z dzisiaj
Ciemierniki cuchnące kwitną od listopada i nadal są piękne

Te też niezłe, a siewka sobie zakwitła

Dębowe zakątki 21:52, 24 kwi 2020

Do góry
Klonik już mam. Mąz mi wczoraj kupił.

Piękny klonik. Aniu a jak to z nimi właściwie jest? znoszą wiatry czy nie lubią przeciągów? kilka razy kupowałam klony ale zawsze mi padały. Myślałam że to wina wiatrów. Parę dni temu byłam w szkółce i babka z pełnym przekonaniem mówiła że klony nie boją się wiatrów. A to że mi padły to pewnie za mało podlewałam na jesieni. Co o tym sądzisz?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:48, 24 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Haniu, w jakich odstępach masz posadzone derenie w żywopłocie nieformowanym?

Maksio jest bardzo fotogeniczny . Z Twojego opisu wynika, że mimo swojej bojaźliwości jest raczej zrównoważonym psem. Z czasem może ta bojaźliwość się zmniejszy. A może nie. Przygarnęliśmy kiedyś z eMem owczarka niemieckiego, którego ktoś wywiózł i zostawił w polu. Szybko zrozumieliśmy dlaczego - pies był bardzo bojaźliwy. Przeżył u nas kilka lat, mam nadzieję że dobrych. Bojaźliwy był do końca.

Też zdarza mi się być bojaźliwą, ale znam sztuczki, które pozwalają to ukryć. U psa emocje są na wierzchu. To bardziej czytelna opcja. Świat pełen samych odważnych istot, pozbawiłby nas możliwości podzielenia się z kimś odwagą.
Dereni w grupie mam 5. Sadzone były na mijankę: trzy z tyłu, dwa z przodu. Lub na odwrót. Odległość miedzy nimi to na oko ok. metra. Może ciut mniej
Przed wiosennym cięciem
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:42, 24 kwi 2020

Do góry

A mogę wiedzieć jaką konkretnie i gdzie zamawiałaś?

Jasne, bardzo proszę.
Ogród bez reguł 21:41, 24 kwi 2020

Do góry
Wszystkie znaki na niebie i ziemi, mówią, że znów się dałam nabrać Deszczu raczej nie będzie... Ale, jakby co, beczki rynnowe są gotowe... Przelałam większość wody do beczek zapasowych. No kiedyś w końcu musi spaść deszcz...!

Zrobiłam parę zdjęć pojedynczych kwiatów magnolii. No porażka totalna. Rok temu morze kwiatów, a teraz...

Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:26, 24 kwi 2020

Do góry
Witam ponownie. Dalem trawnikowi troche czasu. Dzisiaj pokaze wam zdjecie dla porownania jak bylo przed a jak jest teraz. Dzisiaj zrobilismy oprysk na mlecze + takie male fioletowe kwiatuszki, dodatkowo dosiewka nasion tam gdzie byly dziury. Pytanie z mojej strony czy moge te nasiona przykryc czarna ziemia taka z worka (jak stosuje sie przy kwiatach) czy dac temu czas 2-3 tygodnie?

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:25, 24 kwi 2020

Do góry
na wejściu też trochę bałaganiarsko, jak to u mnie

Umbry kwitną - białe płatki latają w powietrzu

a te tulipany myślałam, że będą najbardziej imponujące, ale narazie jestem trochę zawiedziona, poczekamy zobaczymy, może jeszcze zabłysną
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:22, 24 kwi 2020

Do góry
Sylwia, pies jest ssakiem tak jak my. Emocje i potrzeby ma podobne do nas. Można, podobnie jak ludzkie dziecko, go rozpieścić, nabawić nerwicy, roztyć błędnym karmieniem, zaniedbać i spowodować odruchy sieroce.
Sami mamy potrzebę, aby czasem tolerowano nasze złe dni, błędy i humory.Jeśli tego chcemy, to powinniśmy akceptować to, że pies też ma do nich prawo.
My, ludzie, czasem miewamy za silne popędy do podporządkowania sobie świata.
Z wiekiem przybyło mi pokory. I to jest ta dobra strona starzenia.

Jagody kamczackie mają już owoce.

Choroby klonów, klon - Acer 21:22, 24 kwi 2020

Do góry
Wstawiam zdjecia, zeby pokazać jak to wygląda .
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:18, 24 kwi 2020

Do góry
zakątek z Kanzanem

trzcinniki na ogniskowej były dobrym wyborem - przybrały na masie po zeszłorocznym dzieleniu

hortensja Limelight startuje

a stipy niezmiennie się bujają
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:16, 24 kwi 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Rzeczona kawka była dziś w żonkilach

Jakie ładne narcyzy!
Zwykle wolę te prostsze, ale te są jakieś wyjątkowo urokliwe. Pamiętasz odmianę?
Brzozy śliczne.
Graby śliczne.

Pięknie się robi
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:14, 24 kwi 2020

Do góry
relacja z ogródka

truskawki kwitną

a szczaw wychodzi na spacer

macierzanka ładnie wygląda przed skrzynkami, czekam aż wzejdzie fioletowa smagliczka nadmorska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies