Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 13:58, 13 lis 2024

Do góry
Ania wrzucę u Ciebie taką tabelkę do korzystnego łączenia warzyw, może Ci się przyda. Ja nie korzystałam... jeszcze, a jak nie chcesz to daj znać usunę:

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:54, 13 lis 2024

Do góry
DariaB napisał(a)
...

Daria a co to za kule duże szaro-zielone? Chyba nie lawendy??

To ostatnie zdanie co napisałaś o swoim kawałku ziemi, to jest to! Nie ma co się porównywać a cieszyć z tego co dane
Grzebiuszka ziemna 13:49, 13 lis 2024

Do góry
O! Jak miło, tyle gości do mojej herbatki, a tu gospodyni brak, idę doparzyć jeszcze
Jak już tyle Was, to jeszcze kawałek serniczka na zimno dorzucę, jeszcze się ostał z jagodami, bananem, na biszkoptach

Wioletko chęć posiadania szklanego dzbanuszka rozumiem bardzo, bo właśnie niedawno zatłukłam mój stary i zakupiłam ten na 1,8 l za 38 zł na All, więc taniocha
Patrycja gałązek nie suszyłam, ale liście w zeszłym roku tak. W tym już mi się nie udało.
Za to drugie wiadro jabłek w przygotowaniu do suszenia, zdecydowanie lepsze są jabłka kwaśniejsze, winne, te kruche i słodkie - średnio wychodzą.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:48, 13 lis 2024

Do góry
Dla Ani Makao. Przy tunelu zrobiona przerwa - tam poszły warzywa korzeniowe, reszta nawieziona grubością taką jak na drugim zdjęciu.

Anna i Ogród 2 13:22, 13 lis 2024

Do góry
To chyba już ostatnie nasionka roślin które planuję mieć.
Więcej nie zmieszczę
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:13, 13 lis 2024

Do góry
Jest taka
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:11, 13 lis 2024

Do góry
Tylko w tym roku 6 przyjazdów, 5 tygodni pracy i działka z takiej w marcu:

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 13:09, 13 lis 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Super to czyli nie mam moralniaka że nic nie powiazałam z traw .
Moje ogrodowanie przez zimna pogodę ogranicza się do czytania książek, poradników i siedzenia w oknie .

Przylatuje dużo ptaków tak się cieszę i nie mogę doczekać aż drzewa się rozrosną aby dać im jeszcze wiecej schronienia i zachęty.

Dziś z daleka myślałam że przyleciała papuga bo zielone pióra czerwona głową i żółte na skrzydłach lornetka i nosy w oknie
Okazało się że to dzięcioł zielony był piękny u zabawił dłuższą chwilę zdjęcie zamazane i nie oddaje ale musicie mi wierzyć na słowo

Super, że odwiedził Cię dzięcioł zielony. Piękny ptak. Widziałam go tylko raz i na dodatek nie na wsi, a w Przemyślu.
Do mnie przylatuje ten zwykły, dzięcioł duży. Widziałam ostatnio, jak wchodził do dziupli, którą wcześniej sam wybił. Tej samej, w której gniazdowały wiosną szpaki.
W ogrodzie bywają też sójki i sikorki, dużo sikorek. A za ogrodzeniem nad rzeką latają kaczki. Często słychać, jak kwaczą, zwłaszcza wieczorami.
Lubię obserwować ptaki. I lubię zwierzęta w ogrodzie.
Już niedługo tylko to nam zostanie - czytanie poradników i siedzenie w oknie - choć ja raczej w oknie nie posiedzę, bo mam kamienicę i sąsiadów naprzeciwko
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:07, 13 lis 2024

Do góry
Sadzenie sosenek, drzew, cyprysów itd i przewracanie darni ...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:04, 13 lis 2024

Do góry
Krojenie kancików - jeszcze nie docelowe, rabaty będą szersze ale krojona jest na min, tyle co jest roślin na razie

Zakopanie zbiorniczka retencyjnego po prawej (tam będzie rabatka orientalna na wiosnę)

Zdejmowanie chwastów na wejściowej (niestety nie udało się za dużo, zostanie na wiosnę)
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:01, 13 lis 2024

Do góry
Pierwsze koszenie kosiarką ręczną boi nie mamy gdzie schować elektrycznej lub spalinowej - ale szacun - dała radę!

Lekka reorganizacja frontowej - z żółci na biele (turzyce)

Niesamowita jest facelia, po tym co było wysiała się kolejny raz!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:55, 13 lis 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jak będzie pogoda wywiozłabym wszystkie doniczki i tam w ziemi zadołowała w doniczkach. Pozdr.

No niestety trzeba było wybrać - albo drzewa i iglaki albo byliny - byliny i trawy wygrały bilet na wiosnę

A zmieściło sie sporo drzewek i iglaków (to największe to klon purple glob, sięgał od końca bagażnika po maskę z przodu
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:16, 13 lis 2024

Do góry

Heptacodium jeszcze dzielnie trzyma liście, chyba już jako ostatnie drzewo w ogrodzie.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:13, 13 lis 2024

Do góry

Wodne kąpiele

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:06, 13 lis 2024

Do góry
Na frontowej rabacie zaszły zmiany. Wysunęłam do przodu cisy i między nie wsadziłam seslerię. Posadziłam dwie róże Lemon Rokoko, wsadziłam cebule kamasji i czosnków. Dosadziłam piwonię. Na wiosnę wsadzę jeszcze naparstnice. Przy samym trawniku powtykałam jeszcze kukliki i cebule narcyzów. Zobaczymy wiosną czy będzie mi się podobało. Opalikowałam wszystkie drzewa, tak wiem, rychło w czas

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:00, 13 lis 2024

Do góry
Jesień w tym roku w moim ogrodzie mnie urzekła, wydawałoby się, że po szybkim starcie sezonu, po bardzo upalnym lecie, w sierpniu i wrześniu wręcz suszy nic dobrego nas nie czeka, a jednak! To był istny spektakl
Głównymi gwiazdami były Kanzany, czarowały ferią barw przez bardzo długi czas, kroku dzielnie dotrzymywał im ambrowiec.
Ogród prawie wymarzony … 10:58, 13 lis 2024

Do góry
To jest wschodnia fairy tails - ta jasna nad rozchodnikiem i Flamingo- ciemniejsza

One mają fantastyczny pokrój są wysokie ale jak obficie zmoczy je deszcz to leżą .
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:34, 13 lis 2024

Do góry
AgaBoso napisał(a)
Rozplenice wzdłuż ścieżki to Hameln? Zostawiasz je niezwiązne na zimę?
Aga wzdłóż chodnika mam Moudry,w dwóch miejscach łączą się z rozplenicami Hameln.Tu na zdj Hameln przy rozchodnikach zanimi Moudry. Żadnych traw nie wiąże

I na tym zdj z przodu Hameln za nimi wstyłu Moudry.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:23, 13 lis 2024

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:18, 13 lis 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies