Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

eda 23:13, 02 mar 2025

Tak tak zająć super faktura jak z Alicji w krainie czarów i już masz zielone na rozsadę podziwiam
Kordina 18:58, 03 mar 2025

Dzięki Kasiu i Edo
Do ogrodu ma jakiegoś lenia, wcale mnie nie ciągnie, bo a zimno, za mokro, albo deszczowo, potrzebuję słońca, ale jak był pierwszy rzut przedwiośnia w styczniu, to wtedy sporo ogarnęłam
A teraz jakaś wena twórcza we mnie weszła na innym polu, aż się sama sobie dziwię, tzn nie nad tym co robię, a nad chęciami do tworzenia.
Właśnie wyschła skrzyneczka drewniana 35/26 cm dość spora, zakupiłam ją za dyszkę, miała cudny kolor sraczki, zwanej kiedyś za komuny szumnie kolorem orzechowym (pamiętam malowane deski podłogowe) ale dostrzegłam w niej potencjał, a wygląda tak (szkoda, że zapomniałam pstryknąć przed):

Będę w nie trzymać różnej maści kabelki
April 07:44, 04 mar 2025

Kordina napisał(a)

No ŁAŁ
Margo2 11:37, 04 mar 2025

Szczęka mi opadła.
Wszelakie talenta.
Kordina 21:44, 04 mar 2025

Gosia Jolu
Dzisiaj był oszałamiający zachód, krwisto czerwony, zdjęcie nie oddaje tego koloru, jakby niebo płonęło, wróży silne wiatry, zobaczymy co przyniesie jutro
Jeszcze nic nie robę w ogrodzie...

Partę dni temu przyszły 2 krzaczorki bezkolcowego agrestu na pniu, posadziłam do donic i obok z 10 irysków niskich tylko tyle
Basieksp 22:00, 04 mar 2025

Ja nie mogę mieć agrestu na pniu. Miałam dwa, pierwszy się dziwnie złamał, sam. Drugi złamał się tak samo. Ale zanim ten drugi się " sam" złamał, przyłapaliśmy Azę jak sobie owoce agrestu podjada. No i już wiedzieliśmy jak się łamały, kto i dlaczego je łamał
ajka 13:34, 05 mar 2025

Zazdroszcze wysiewów. Ja nie miałabym gdzie tego trzymać. Muszę kupować, siać do gruntu i potem to wszystko takie liche.

Talent widać, że też masz. Ja to mam dwie lewe ręce, za to moja córka też bardzo artystyczna dusza.
sylwia_slomc... 21:48, 05 mar 2025

I u Ciebie wysiewy już i to jakie duże Ale twórcza kobieta z Ciebie
ewsyg 22:00, 05 mar 2025

Bożenko, jesteś mega zdolna
eda 00:02, 06 mar 2025

Kordina napisał(a)
Dzięki Kasiu i Edo
Do ogrodu ma jakiegoś lenia, wcale mnie nie ciągnie, bo a zimno, za mokro, albo deszczowo, potrzebuję słońca, ale jak był pierwszy rzut przedwiośnia w styczniu, to wtedy sporo ogarnęłam
A teraz jakaś wena twórcza we mnie weszła na innym polu, aż się sama sobie dziwię, tzn nie nad tym co robię, a nad chęciami do tworzenia.
Właśnie wyschła skrzyneczka drewniana 35/26 cm dość spora, zakupiłam ją za dyszkę, miała cudny kolor sraczki, zwanej kiedyś za komuny szumnie kolorem orzechowym (pamiętam malowane deski podłogowe) ale dostrzegłam w niej potencjał, a wygląda tak (szkoda, że zapomniałam pstryknąć przed):

Będę w nie trzymać różnej maści kabelki

Mega efekt to to ja rozumiem przy czymś takim też bym siedziała jak najdłużej no
U mnie słonecznie a wiało i też jeszcze się do ogrodu nie wyrabiam choć już trawy muszę ciąć do połowy chociaż bo już śmiecą a fotki to obowiązkowo cykniete po między biegiem tu i z powrotem,..